Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Költségvetés – konkrétumok nélkül

Jobban haladnak a kórház dolgai, mint várták – hangzott el a hétfői testületi ülésen Szentesen. A jövő évi költségvetési koncepció menet közben még többször változik majd. Felvetődött: kell-e támogatni a kihasználatlan helyi buszjáratokat?
Nagy horderejű racionalizálást jelentett az általános iskolai átszervezés, mondta képviselői kérdésre a tegnapi testületi ülésen Krajsóczki Sándorné a közgazdasági osztály képviseletében. Az elmúlt háromnegyed év gazdálkodásával kapcsolatban azt is hozzátette: 2–3, nem lakáscélú ingatlant bérlő ügyfél nagyobb tartozást halmozott fel, a szolgáltató kft. minden tőle telhetőt megtesz a helyzet rendezése érdekében. A következő évben rangsorolni kell majd az önkormányzat nem kötelező feladatait, tette hozzá.

A Dr. Bugyi István Kórházról Szirbik Imre (MSZP) polgármester elmondta: az intézmény a remények szerint jobban jön ki az átszervezés körüli vitából, mint ahogy korábban remélték. – A tárca szakmai szemmel, politikamentesen állt a kérdéshez – jellemezte a helyzetet. Emlékeztette azonban a képviselőket: a kórház állami fenntartás alá kerül, jelenleg a minél nagyobb ellátási és szakterületért folyik a küzdelem.

– Bizonytalan helyzetben kell költségvetési koncepciót alkotni – számolt be a város első embere a jövő évi gazdálkodást tárgyaló napirendi pontnál. – A legjobb tudásunk szerint összeállítottuk az anyagot, de év közben még biztosan változni fog.

Antal Balázs Tibor (Fidesz) az iránt érdeklődött: mit jelent pontosan a körzetében lévő Damjanich-óvoda áthelyezése? – Alig ül utas a helyi buszokon, ekkora luxust megengedhet magának a város? – kérdezte Halmai István (Fidesz).

Napirenden kívül Horváth István (Pálmások Szövetsége) az iránt érdeklődött, vizsgálták-e az eltelt időszakban a kudarcba fulladt rádiós pályázat körülményeit és a felelősség kérdését. A testületi ülésen a közmeghallgatás lehetőségével nem éltek a város lakosai.

Olvasóink írták

  • 1. niemand 2011. november 29. 09:55
    „S mi lesz azokkal, akik használták, s talán egyetlen lehetőségük, hogy kimozduljanak otthonról. E z is szociális kérdés
    lehet, ha jól átgodoljuk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjkitűzés szentesi rablás ügyében

150 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki segít kézre keríteni egy szentesi rablás elkövetőit. Tovább olvasom