Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kompetenciaalapú oktatás: önállóságra nevelik a szegvári diákokat

Szegvár - A kompetenciaalapú oktatás bevezetését segítő program zárult tegnap Szegváron – a helyi iskola és óvoda, valamint a mártélyi óvoda közel 55 milliós támogatást nyert erre a célra.
Ugyanebben a témában Mártélyon ma délelőtt 10 órától tartanak zárókonferenciát a faluházban. A legfőbb cél az volt – tudtuk meg Szabóné Gyermán Erika projektasszisztenstől –, hogy a kompetenciafejlesztés fontos fogalmai, mint az önállóság, együttműködés, empátia, problémamegoldás, konfliktuskezelés, kritikus gondolkodás és a közösségi részvétel előtérbe kerüljön a nevelő-oktató munka során.

– A kulcskompentenciák – mint a szövegértés, a szövegalkotás, a számolási és matematikai készségek, az idegen nyelv – fejlesztése mellett középpontba került a környezetvédelem és az egészséges életmód. Szegváron egy óvodai csoportot és hat iskolai osztályt vontak be a programba, összesen 10 pedagógus foglalkozott velük, mindnyájan továbbképzésen vettek részt. A nagyközség intézményei az elnyert támogatásból összesen 3,1 millió forintot fordítottak speciális tankönyvekre és taneszközökre.

Az iskolánál a szünidő alatt kicserélték a nyílászárókat, és hőszigetelést kapott az épület homlokzata – ez abból 14 milliós forrásból valósult meg, amit a település nyert az önkormányzati minisztériumtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázvezeték csonkot vágott át egy fűkasza Szentesen

Szentes belterületén, a Csongrád felé vezető úton (Aldi áruháznál) fűkasza gázvezeték csonkot vágott át hétfő kora délelőtt. Tovább olvasom