Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Koncz Judit holttestét keresték a Tiszában

Szentes - Koncz Judit holttestét keresték tegnap a Tiszában a speciális nyomozók. Szentesen már korábban azt beszélték, hogy a 9 éve eltűnt nőt drótkerítésbe tekerték, és a folyóba dobták.
A Tiszában kereste tegnap búvárokkal a kilenc éve eltűnt Koncz Juditot az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) speciális nyomozócsoportja. Szentesen ma is téma Koncz Judit, aki 2006. július 21-éről 22-ére virradó éjjel tűnt el rejtélyes körülmények között a Dózsa György utcai otthonából.

A 26 éves nő kétéves kislányával, Diánával és élettársával, Kiss Lászlóval élt együtt. A szülők és rokonok mellett sokak meggyőződése a Kurca-parti városban, hogy Judit nem önszántából ment el és hagyta magára imádott kislányát.

Bár sok gyanús körülmény merült fel a nő eltűnésével kapcsolatban – Judit az eltűnése előtti nap délutánján fodrászhoz ment, este pedig SMS-t írt Kiss Lászlónak, hogy reggelre várja haza; egy papucsban és hálóingben indult útnak biciklivel az éjszaka közepén; a kertben megtalálták a nő fél pár fülbevalóját; reggelre pedig megdöglött Konczék házőrző kutyája, mert megmérgezték a kuvaszt – a rendőrség nem bűncselekményként, hanem közigazgatási eljárásban vizsgálta az ügyet.

A speciális nyomozók búvárokkal keresték a 9 éve eltűnt nő holttestét a Tiszában. Fotó: Frank Yvette
A speciális nyomozók búvárokkal keresték a 9 éve eltűnt nő holttestét a Tiszában. Fotó: Frank Yvette

Évekig semmi sem történt, mígnem tavaly az Országos Rendőr-főkapitányság speciális nyomozócsoportja nyomozni kezdett Koncz Judit ügyében. Ez az a csoport, amely titkos információ- és adatgyűjtéssel megoldotta az országos visszhangot kiváltó szentbalázsi gyilkossági ügyet is, amelyben egy 22 éves nő tűnt el, és ott is közigazgatási eljárásban vizsgálta először az ügyet a rendőrség. A szentbalázsi asszony holttestét az udvari vécében találták meg.

Szentesen augusztus 11-én Koncz Judit volt élettársa Vásárhelyi utcán álló házát és udvarát – amelynek egy része egy rég bezárt kocsma – kutatták át és túrták fel a nyomozók. Nem tudni, hogy ott mit találtak, találtak-e egyáltalán valamit, mert hírzárlatot rendeltek el az ügyben.

Koncz Judit édesapja, Koncz József sem tud semmit. Elmondása szerint állítólag csontokat találtak az udvaron, de ő is a városban hallotta ezt a pletykát. Szentesen korábban azt is beszélték, hogy Koncz Juditot drótkerítésbe tekerték, és a Tiszába dobták. Itt keresték tegnap búvárokkal a nyomozók a nő holttestét.

Szerettük volna megtudni a helyszínen, mire jutottak a rendőrök, meddig keresgélnek a folyóban, de az ORFK kiemelt életellenes ügyeket felderítő osztály vezető nyomozója, Sztancsik László őrnagy a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem adott információt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lányrablás és sörpingpong a falunapon

Elképesztő dolgok történtek szombaton Nagytőkén. Tovább olvasom