Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Koncz Juditot elnyelte a föld

Szentes - Koncz Judit egyszeriben oda lett, nyoma veszett. A 26 éves nő két éve tűnt el rejtélyes körülmények között szentesi otthonából, azóta se híre, se hamva, mintha a föld nyelte volna el. Sokak szerint a föld nyelte el. A rendőrség mossa kezeit.
– Egyébre se tudunk gondolni, mint Juditra – mondja könnyeivel küszködve Koncz József és felesége, akinek a lánya 2006. július 21-éről 22-ére virradóra tűnt el nyomtalanul szentesi otthonából. Két éve semmilyen információt nem kaptak a szülők a lányukról, akinek az eltűnését az első perctől fogva közigazgatási eljárás keretében vizsgálta a rendőrség. Pedig – mint Koncz Józsefné mondja – voltak olyan gyanús dolgok, amelyek arra engedtek következtetni, hogy bűncselekmény, emberrablás történt. Koncz Judit például sehová sem ment imádott gyermeke, az akkor még csak kétéves Diána nélkül. Többek között ezért is furcsa, hogy július 22-én papucsban, egy fehér alsóneműben és egy kék hálóingben indult útnak biciklivel a Dózsa György utcai házból. A kerékpárt azóta sem találták meg. Július 22-én reggelre megdöglött Judit házőrző kutyája. A keverék kuvaszt megmérgezték. Állatkínzás miatt nyomozott is a rendőrség, de nem találta meg a tettest. Rábukkantak viszont a kertben Judit fél pár fülbevalójára. Mindezek miatt érzi úgy Koncz Józsefné és férje, hogy lányuk nem önszántából hagyta el a házat.

A Koncz szülők már nem hisznek abban, hogy a lányuk élve előkerül. Fotó: Karnok Csaba
A Koncz szülők már nem hisznek abban, hogy a lányuk élve előkerül. Fotó: Karnok Csaba

Az eset után a bíróság Koncz Judit volt élettársának ítélte oda a gyermeket, aki 2006 májusában jött haza Németországból, ahol 16 hónapot ült börtönben lopásért. A volt élettárs a gyermekelhelyezési perben a bűncselekményei kapcsán úgy fogalmazott, hogy egyrészt barátai sodorták bajba, németországi börtönbüntetése pedig véletlenek összjátékának eredménye volt.

A gyámhatósági végzés szerint a nagyszülők kéthetente, szombat délelőtt 10 órától vasárnap este 6 óráig vihették el láthatásra Diánát. Május óta azonban ez is megváltozott, ugyanis a kislányt magával vitte az apja Angliába.

Koncz judit még eltűnése előtt imádott gyermekével
Koncz Judit még eltűnése előtt imádott gyermekével

– Ezért van hetek óta lakat a kocsmán, amit Judit volt élettársa üzemeltetett. Nekünk azt mondták a gyámhatóságon, hogy vállalkozóként dolgozik Angliában. Az új rend szerint minden páros hét végén beszélhetünk az unokánkkal 10 percet telefonon. Ezt engedélyezte számunkra a gyámhatóság – mondja Koncz Józsefné. Az asszony szerint nehéz a négyéves Diánával telefonon folyamatosan 10 percet beszélni. Ha úgy hozza a kedve, mesél, máskor viszont alig tud a kislányból kihúzni valamit. – Már nem mondja, hogy „szeretlek, mama". Félek, hamarosan elfelejt bennünket. Lehet, hogy ez a cél – mondja keserűen Konczné, akiben itthoni unokái, nagyobb lányának gyermekei, a kétéves Kitti, a kilencéves Zoltán és a 12 éves Gábor tartja a lelket.

Arra a kérdésre, hogy miben bíznak még Judittal kapcsolatban, mindketten elsírják magukat, és könnyeiket törölgetve halkan azt mondják, már nem hisznek abban, hogy a lányuk élve előkerül. – Legalább tudnánk, hogy hová… – itt megakadnak, többször is nagy levegőt vesznek, de végül nem fejezik be a mondatot.

Már hetek óta lakat van annak a szentesi kocsmának az ajtaján, amit Judit volt élettársa üzemeltetett
Már hetek óta lakat van annak a szentesi kocsmának az ajtaján, amit Judit volt élettársa üzemeltetett

Balogh-Szabó Imre szentesi rendőrkapitány lapunknak elmondta: Koncz Judit eltűnése ügyében nem merült fel konkrét bűncselekményre utaló adat. A kapitány hangsúlyozta: minden tőlük telhetőt megtettek az ügyben. Az eljárásukat vizsgálta az ORFK, amely mindent rendben talált. Két éve nem merült fel új információ, Koncz Juditot továbbra is eltűntként keresik. A törvényeknek megfelelően 2026-ig még érvényben marad a körözése.

A rendőrség szerint nincs összefüggés

Koncz Judit eltűnése után egy hónappal ismeretlen merénylő kézigránátot dobott Sztantics Csaba szentesi jegyző Tóth József utcai házának erkélyére. Ebben az utcában, a jegyzőtől néhány háznyira lakik Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő. Közvetlenül a robbantás után – amiben szerencsére senki sem sérült meg – azt mondta a jegyző az indítékról, hogy „elképzelhetőnek tartom, hogy a jogszabályokról valakinek más az álláspontja, mint ahogy a törvény szól, de az is lehet, hogy az egész csak véletlen". Szirbik azt remélte, hogy a rendőrség gyorsan kézre keríti a tettest. A nyomozóhatóság nagy erőkkel indult a tettes után, de ez nem járt eredménnyel. Az elkövető ismeretlen volta miatt megszüntették a nyomozást. Balogh-Szabó Imre lapunknak azt mondta, hogy a két ügy között nincs összefüggés.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. cikkcakk 2008. augusztus 09. 21:18
  „Ez a pici kislány egyszer meg fogja kérdezni az "apukájától": nekem miért nincs mamám?
  Talán Lujza is: nekem miért te vagy az apám?”
 • 26. lujza222 2008. augusztus 09. 13:27
  „A lujza222 nem egyenlő a lujziiiival.”
 • 25. sajnálom 2008. augusztus 08. 18:33
  „Nagyon sajnálom Juditot,a szüleit a kislányát!
  Borzasztó lehet azzal a tudattal/reménnyel élni hogy mégis lehet valahol él,segitségre szorul.Vagy ha már nem él,legalább annyi engedtessék meg a szüleinek hozzátartózóinak hogy néha kivigyenek hozzá egy szál virágot,hogy tudják végre megnyugodhat a lelke!
  De mivel itt Dezső Lajosról van szó,igy marad a ködben tapogatózás,mert bármennyire is börtönviselt ember,és bármennyire is büzlik körülötte ez az ügy,a rendőrök soha nem fognak/nem mernek ellene lépni.
  Az ügy elévül,valamikor lezárják,ő éli tovább bűnös életét,a többi meg kit érdekel-valahogy igy fogják fel azok akik tudnának segiteni!
  Lehet sikeres éveket zárni a rendőrségnél kedves kapitányunk!
  Remélem mindenki jól alszik ez ügyben,és kicsit morbid leszek de remélem Judit lelke nem hagyja őket,legalább néha okoz nekik éjszakai izzadást!”
 • 24. cikkcakk 2008. augusztus 04. 21:44
  „Lujza!
  Ha valóban az vagy, akinek mondod magad, magyon sajnállak, és egyben becsüllek, mert megszólaltál. Nem lehet neked most könnyű, de vigasztaljon, hogy "a barátait megválogathatja az ember, de a rokonait nem".
  Egyébként nyilván nem a te születésnapi ajándékodra gondolhattam, hanem a Judit kislányáéra, akinek (Juditnak) ha valaki tudja "nyug"helyét, az az édes papája, Dezső Lajos.
  Kitartást neked, a hármasodat kicsit javítsd, bár nem a jegy a fontos, hanem az, hogy emiatt (helyesírás) ne köthessen bele az emberbe soha senki. A tudás ugyanis nem öröklődik (hál´ isten), hanem tanulható.”
 • 23. lujziiii 2008. augusztus 03. 17:07
  „Na azé´azt mondják,a Judit se volt ártatlan.
  Gyerekek,én nagyon sajnálom a csajt,de normális nő nem áll szóba ilyen emberrel....Nem????”
 • 22. B80 2008. július 29. 15:19
  „Bocs de abszolút nem hiányzik és remélem ha haza jön vissza is megy. Sajnálom hogy ilyen apád van aki képes eltakarítani mindent és mindenkit ha az épp nem azt csinálja amit ő szeretne.”
 • 21. lujza222 2008. július 29. 11:25
  „Augusztus 20 körül jön vissza Angliából.”
 • 20. B80 2008. július 29. 07:40
  „Szerintem aki kicsit is ismeri a szereplőket és a szentesi embereket az tudja mi történt. Csak azt sajnálom tényleg hogy Judit eltűnt. Nagy on aranyos csaj volt. Azt viszont nem sajnálom hogy a Lajos elment Angliába. legalább nem itthon rontja a levegőt a nőjével együtt.”
 • 19. oktopuszika 2008. július 29. 03:01
  „Hát igen, zajlott az élet sarki ház körül! A hajdani gazda már meghalt egyébként, természetes halállal.”
 • 18. polip4 2008. július 29. 00:30
  „Ahhoz képest, hogy eltűnt egy lány, és ennyi nyom maradt utána, meg gránátok repkednek, eléggé csönd van.. Már csak a gránát robbanása töri ezt meg! Pár éve, gondolom elég sokan emlékszünk még rá, volt gránátos-molotov-koktélos ügy, igaz más résztvevőkkel, az is csöndben játszódott! Mármint, amikor éppen nem volt robbanás, meg tűz a Hámán-Kató nevű kertvárosi részben, ugye nyomozócskák! Az is jól ki lett derítve, meg ez is, meg még egy csomó dolog....”
 • 17. Piciii 2008. július 28. 16:10
  „Háát...ehhez van mit hozzászólni!!!
  Most nem azért de hogy tünhet el úgy valaki hogy senki semmit nem tud róla??!!Már eleve ez nem tiszta szerintem!A rendőrökről meg csak annyit hogy az ilyen ügyek már nem érdeklik őket...nekik csak az a fontos hogy az autóban a biztonsági övért büntessenek...más itt már nem számít!!”
 • 16. -Én- 2008. július 26. 17:30
  „Bizonyíték nélkül a nyomozó sem tud ám mit csinálni:)
  Egyébként pedíg addíg,míg az országban lehet büntetlenül rendőrt verni,tojást dobálni,k.anyázni telitorokból,gyújtogatni stb.stb,
  de a rendőrt meghurcolják már ha csúnyán néz a "nem túl tisztességes" ....ra,addíg mit vártok?
  Én emlékszem még arra,mikor gyerekkoromba megláttuk a rendőrt,majdnem haptákba vágtuk magunkat,mert tiszteltük őket.S nem azért,mert akkor azt tettek amit akartak,hanem mert nem volt ez a fene nagy demokrácia.
  Ezt akartuk,jogunk van mindenhez...
  Akkor???”
 • 15. zsebpisztoly 2008. július 26. 00:41
  „Nagyon géppisztoly-szag van!”
 • 14. lujza222 2008. július 24. 21:31
  „Hát ha a 3-as helyesirás jó.”
 • 13. Marcsikaa 2008. július 24. 20:27
  „Lujza222, te nem lehetsz a lánya, mert ő egészen jól tanul, és szerintem nincs ennyi helyesirási hibája.”
 • 12. Lujza222 2008. július 24. 18:35
  „Ja, egyébként sajnos én első kézből éretesültem a hirekkel, mivel én vagyok a nagyobbik lánya Dezső Lajosnak. Az a leg szomorúbb, hogy én is el itélem a saját apámat.”
 • 11. Lujza222 2008. július 24. 18:01
  „Attól függ melyik lányának, ugyan is kettő is van neki.”
 • 10. cikkcakk 2008. július 22. 21:11
  „Hát ehhez is sajnos hozzá tudok szólni.
  Szerintem a szentesi rendőrségnek kellene egy "kicsit" alaposabbnak lenni. Elég köztudott, hogy a -jámbor lelkű- Dezső Lajosnak a fenekét sem merték .............Ez szerintem a szentesi rendőrség sara. (Elkapni is csak külföldön tudták.)
  Sajnos most morbid leszek, de lehet, Dezső legszebb születésnapi ajándéka -a majd akkor 18 éves lányának- az lesz , ha megmondja, hová vigye a virágcsokrot!
  Jó és lelkiismeretes nyomozók nyilván vannak.
  És félősek is!”
 • 9. kérdezem 2008. július 22. 18:24
  „Mióta eltörölték a halálbüntetést,azóta nincs visszatartó erő !
  Miért nincsenek jó nyomozóink ? Többre lenne szükség. Mert ez nem csak rendőrségi ügy !Hol vannak a nyomozók ?”
 • 8. ZSAZSA 2008. július 22. 14:04
  „Olyan a rendőrség is mint a kormány ,hát nem látjátok?? Akkor min csodálkozunk?? Itt a kisember az ők szemükben csak egy porszem amit kimos a szeméből persze a mi pénzünkből!!!! Az nem számit de ők azt csinálnak amit akarnak .Láthatjátok kell a pénz a páncél autókra ,hogy a zsarnok Gyurcsányt megvédjék a kisember meg pusztuljon ez itt a lényeg emberek ,De ott fenn ahol a hal felye büzlik ott csend van mert uszik a sok lé!!!Itt nem számitanak a családok mig a miniszter azt mondja akinek nem tezszik elmehet hát már neki kelett volna elhuzni a mélybe ,hogy ne is lássa a nép!! És ez az EURÓPAI UNIÓÓÓÓ??????
  UNDORITÓ!! Minden részvétem a családé és nagyon szurkolok nekik ,hogy minél előbb legyen vége a bizonytalanságról!!!!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári esték Szentesen: a megyeháza udvara hódít

A szentesi strandon nincs már vízimozi, de van a belvárosban szabadtéri: a megyeháza udvarán… Tovább olvasom