Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Köröndi Péter még tanulja a hajfonást

Szentes - Amikor Köröndi Péter munkát keresve bekopogott a szentesi Szent Anna utcai óvoda ajtaján, nem gondolták, hogy az óvodapedagógusi állásra jelentkezik. A gyermekek elfogadták, szeretik.
Tavaly nyáron még egy amerikai gyermektábor konyháján dolgozott a szentesi Köröndi Péter. Az USA-ban előnyt jelentett óvodapedagógusi végzettsége, így a mosogatás mellett foglalkozásokat is vezethetett. Amikor hazajött Szentesre, hallotta, hogy munkatársat keresnek a Szent Anna utcai óvodában. Jelentkezett, s azóta is itt dolgozik.

– A kollégák és a gyermekek is örültek, hogy egy férfi jött közéjük. A csoportomba 4–5 évesek járnak, úgy érzem, a kicsik elfogadtak és tisztelnek. Mivel a szakma elnőiesedett, talán még inkább értékelik a szülők is, hogy én foglalkozom a gyermekeikkel – mondta.

Az ovisok szívesen játszanak Peti bácsival. A szerző felvétele
Az ovisok szívesen játszanak Peti bácsival.
A szerző felvétele

Köröndi Péter szerint mindent megérnek azok az élmények, amelyekben nap mint nap része van. Bő fél év után belerázódott az addig szokatlan feladatokba. Ma már az sem jelent számára problémát, ha egyszerre több ovist kell felöltöztetnie. Az azonban még gondot okoz, ha hajat kell fonnia.

A gitár naponta előkerül, az ovisok nagyon szeretik a zenés foglalkozásokat. A gyerekek miatt tanult meg a hangszeren játszani. Köröndi Péter szerint az eltelt néhány hónapban rengeteg tapasztalatot szerzett, s ehhez a kollégáktól is minden segítséget megkapott. Mindent megtesz azért, hogy minél jobb óvó bácsi váljon belőle, ezért drámapedagógiát és bábszínészetet szeretne tanulni. A gyerekek körében népszerű fiatalember úgy érzi, még sok tapasztalatot kell gyűjtenie, ezért azt tervezi, hogy rövid időre külföldre megy.

Olvasóink írták

 • 4. Nórikám 2011. április 05. 11:32
  „Ez nagyon tetszik nekem! Nagyon sok anyuka egyedül neveli a gyerekét, nincs férfi példa! Legalább az oviban van egy férfi. Szerintem könnyebben is tud fegyelmet tartani! Peti "bácsi" példa lehet más fiatal embereknek is!”
 • 3. niemand 2011. április 05. 11:19
  „Nagyszerű vagy Peti bácsi, csak így tovább! remélem sok szép, kedves élmény szépíti meg életed! S talán a város is megbecsül majd!”
 • 2. bte 2011. április 05. 10:57
  „Gratulálok Peti bácsinak!Példaértékű,amit csinál!”
 • 1. macska125 2011. április 05. 09:37
  „Gratulálok! Több ilyen fiú kellene!
  Na persze a borítékba is többet érdemelnének,-ők is és a pedagógusok is!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges ménes a szentesi út mellett

Szentes - Tizenkét lóból áll az a ménes, amely közvetlenül a 45-ös főút mellett legelészik. Tovább olvasom