Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Korszerűsödő távhőrendszer Szentesen

Szentes - A szentesi szolgáltató kft. 24 millió forintot nyert a távhőrendszer fejlesztésére. A cég 16 milliót tesz a pályázati pénzhez. Ebből újítják fel két fűtőműnél a teljes elektromos hálózatot, és több mint 100 hőmennyiségmérőt cserélnek le.

Negyvenmillió forintos beruházásba kezd Szentesen a városi szolgáltató kft., miután 24 millió vissza nem térítendő támogatást nyert a dél-alföldi regionális fejlesztési tanács pályázatán. Döbrőssy Iván, a cég ügyvezetője elmondta: az összeget a távhőrendszer fejlesztésére kapták. Elmondása szerint a városban még az 1990-es évek második felében kezdték korszerűsíteni ezt a szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy a fogyasztóknál már nincs átalánydíj, mert megvalósult a hőmennyiség mérése szerinti elszámolás költségosztók alkalmazásával.

Az elnyert összegből és a 16 milliós önerőből két fűtőművüknél teljesen felújítják az elektromos hálózatot. Lényeges változás lesz továbbá, hogy a fűtési rendszerükön lévő összes hőmennyiségmérőt lecserélik. Ez több mint 100 készüléket jelent a panelházak lépcsőházaiban és az intézményeknél. Az infrastrukturális beruházás mellett azért döntöttek, mert a régi szerkezetek javítása igen költséges, de olyanok is vannak, amelyeket már nem is lehet rendbe hozni. A hőmennyiségmérők a szolgáltató kft. tulajdonában vannak, így a hitelesítésükről is a cégnek kell gondoskodnia, ami darabonként 30-60 ezer forintba kerülne. Ezért a régi mérőket olyan modernekre cserélik, amelyek rádiójelek adatátvitelére alkalmasak. Az elfogyasztott hőmennyiség különböző adatai pillanatok alatt megjelennek a diszpécserközpontok számítógépein: le tudják majd olvasni azt is, hány fokos a rendszerbe belépő termálvíz hőmérséklete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákapcsoltak a multik Szentesen

Szentes - Jó ütemben halad az Aldi és a Park Center építése Szentesen. A Csongrádi út mentén egymás… Tovább olvasom