Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kovács Csaba nyerte a szentesi csirkeszárnyevő-versenyt - galériával

Szentes - Húsz percig tartó szoros küzdelemben nyerte meg a csirkeszárnyevő-versenyt a helybéli Kovács Csaba, az I. Szentesi Szárnyas Napokon. A versenyző ráadásul otthon is ebédelt.
Mindenki kemény küzdelemre számított, s nem is csalódott, hiszen a csütörtöktől vasárnapig tartó I. Szentesi Szárnyas Napok egyik fő attrakciójának számító csirkeszárnyevő-verseny második felében gyöngyözni kezdett a versenyzők homloka. Ennek ellenére elszántan ragadták meg a következő szép nagydarab sült szárnyat, s folytatták az evést. Az asztalnál nem akármilyen indulóval kellett megmérkőznie Boda Ádámnak, Kovács Csabának és a közönség soraiból jelentkező Bihari Istvánnak, hiszen Sinka Zsolt, többszörös világbajnok erőember ült a tányér mellé, hogy ebben a műfajban is megpróbálja megismételni eredményeit. Ám míg az erőkifejtésben legyőzhetetlennek bizonyult, a csirkeszárnyak most tíz perc után kifogtak rajta. Ekkor egy másik erős embert, Tóth János is maga mellé invitált, ketten csipegették tovább a húsokat. A többi versenyző azonban fej-fej mellett haladt, azaz evett, szépen akkurátusan rakva egyre nagyobb halomba az akkurátusan leszopogatott csontokat, a nagyszámú ámuló néző szeme láttára. A véghajrában aztán a közönség két pártra szakadt, s a egyik része Kovács Csabát, míg a másik a vékony testalkatú Bihari Istvánt biztatta. Az utóbbi versenyző elárulta, hogy testalkata ellenére nagyevő, csak levesként egy liternyit eszik meg. Viszont sosem hízott még meg.

A versenyzők: nagy volt a küzdelem. A szerző felvétele (galéria)

A szárnyakkal küzdők időnként felhörpintettek egy-egy korty ásványvizet. Amikor letelt a húsz perc, a versenybírók: Bertók Róbert és Bocskai István megszámolták kinek hány szárny maradt a tányérra tett huszonnyolcból. Kiderült, hogy Bihari István összesen 20 szárnyat evett meg, míg Kovács Csaba (mindketten a Hungerit dogozói), 20 és felet, így a küzdelmet, a vetélkedő előtt odahaza megebédelt Kovács Csaba nyerte. Az eredményhirdetést követően a második helyezett Bihari István még visszaült az asztalhoz, s békésen megette a tányérján maradt szárnyakat. Már csak úgy, versenyen kívül...


Sörkirályt is koronáztak

Kánvási József, helybéli vezérszurkoló érdemelte ki a Szentes sörkirálya címet. A pénteki versenyen két korsó sört kellett minél gyorsabban meginniuk az indulóknak, akik a sörhasversenyen is domborítottak. A győztes nem csak kitüntető címet kapott, de meg is koronázták.

Olvasóink írták

 • 18. Mr.Dezso 2011. augusztus 27. 22:30
  „Pont egy Hungerites ember dolgozott szabadsagidoalatt angliaba.Nem hitte el akinel dolgozott.hogy 250 Fontot keres ,persze az angol egybol vissza kerdezett hetente.Mondtam neki egy honapra.Erre meg azt hitte ,hogy az arak alacsonak magyarba.Egyik ismerosomet meg a hungerit napokon neztek at rajta,hogy angliaba olcso.Neki meg otthon nem hittek .Az itt az elsodleges problema,hogy a magzarorszagi fizetesek nincsennek aranyba a termekek araival.”
 • 17. tothmariaaa 2011. augusztus 27. 16:22
  „Azért már mekkora karrier csirkeszárny evő versenyt nyerni :D”
 • 16. jadewka 2011. augusztus 27. 13:25
  „Szia D Lajos!!!Én is gondolkodtam már ezen.De Te csak örülj annak ,hogy soha nem voltál az az ember aki "beáll a sorba" és Ezt a lépést is bevállaltad időben,hogy kimentél angliába.Mindegy mit mondanak rád én mindig is becsültelek azért mert tudtál önmagad lenni....”
 • 15. Mr.Dezso 2011. augusztus 23. 15:32
  „Jo dolognak tartom az ilyen rendezvenyeket mert reklamozza a ceget.Valamit azert nem ertek ,gondolom ti tudjatok a valaszt.Napi szinten konzultalok apammal anglia es magyarorszag kozt.Legyen csirkecomb vagy csirkeszarny de sorolhatnam,Szinte minden termek dragabb kb.180 Ft kilonkent .Pedig a magyarar munkaber toredeke az angolnak. Sajnalom akinek a 80 ezeres fizetesebol kell megvenni.Elgondolkodtato 1 orai keresetembol veszek 6 kilo csirkecombot,es egy magyarnak mire telik 1 orai beribol. Jelenleg is othon 670Ft 1kg csirkecomb itt meg500 szaz.Sokat gondolkozok miert-?”
 • 14. jóízlés 2011. augusztus 23. 08:42
  „A sok fanyalgó hozzászólónak csak annyit,hogy a sok kulturális program szponzora a rendező cég volt,ezért engedjünk meg neki ennyi humoros önreklámot is !”
 • 13. makospite 2011. augusztus 22. 22:06
  „Ez az oknyomozó újságírás csúcsa, csak néhány földhözragadt olvasó nem tudja értékelni! Micsoda munka lehetett megtudni azt a nem elhanyagolható információt, hogy a győztes ebédelt aznap. Ráadásul nem is akárhol, hanem odahaza. Egyébként pedig az után a katartikus élmény után, amit 20 csirkeszárny felfalásának végignézése jelent, kit érdekelnek már olyan piti, Szentesen mindennapos dolgok, mint a Duna Művészegyüttes vagy Myrtill fellépése!?”
 • 12. szbarat 2011. augusztus 22. 20:59
  „Az augusztus 20-i programokat (Micheller Mirtill, Réthy Zsuzsa, ünnepi beszéd és kenyérszegés, Duna Művészegyüttes, tűzijáték stb.) a Művelődési Központ szervezte, nem Bertók Robi. Az ő nevéhez az e köré szervezett egyéb események kapcsolódnak.
  Nincs semmi gond, hogy van ilyen program is, de az szomorú, hogy annak van hírértéke, hogy ki mennyi csirkeszárnyat evett meg. Miért nem arról írt a kedves újságíró, hogy milyen sok egyéb kulturális és színvonalas program volt államalapításunk ünnepén...”
 • 11. Sz.S. 2011. augusztus 22. 17:38
  „A helyzet az ,hogy egy nemzeti ünnepen valóban nem ilyesmit kellene szervezni, vagy talán úgy helyesebb ,hogy nem CSAK ilyesmit. Van egy réteg akinek az igényeit kielégítik ezek az evős-ivós fesztiválok, nincs ezzel baj, nekik a hasuk a legfontosabb. A baj az ,hogy azok akik ennél egy picit méltóbban, emelkedettebben szeretnének egyrészt ünnepelni, másrészt meg szórakozni azoknak ezek a szentesi "fesztiválok" nem nagyon nyújtanak alternatívát...”
 • 10. éljenszentes 2011. augusztus 22. 15:57
  „Gratulálok Bertók Robinak a nagyon profi szervezéshez! Színvonalas fellépők (pl. Duna Művészegyüttes, Erdei Zsolt) szórakoztatták igen kulturált körülmények között a szentesieket.
  Akinek nem tetszett, próbáljon meg jobbat kitalálni adott költségvetéssel!
  Az újságíró is jobban kidomboríthatná a rendezvény érdemeit, nem kellene leragadnia a csirkeszárny evésnél!”
 • 9. niemand 2011. augusztus 22. 11:40
  „Bocsánat, hogy még egyszer, de
  Szép eredmény, talán városi kitüntetést is kiérdemelt ezzel a győztes! Szomorú, hogy itt tartunk.”
 • 8. szbarat 2011. augusztus 22. 08:58
  „Valóban szánalmas, hogy augusztus 20-án, államalapítás ünnepén Szentesen a fő attrakció a csirkeszárny evés, meg a "csirkeszárny" fesztivál, gratulálok hozzá.”
 • 7. aurél 2011. augusztus 21. 16:37
  „De ki lett a harmadik.....??? Ez izgalmasabb mint a szépségkirálynő választás!!!”
 • 6. Power 2011. augusztus 21. 14:47
  „5. studyfy 2011.08.21. 13:47
  A "színvonalas programokhoz": ez volt az "I. Szentesi Szárnyas Napok egyik fő attrakciójának számító" programja.”
 • 5. studyfy 2011. augusztus 21. 13:47
  „Elég szomorú, hogy a rengeteg színvonalas program közül a szentesi újságírásnak e 3 ember nemes versenye jelentette a csúcsot.”
 • 4. lepkevár 2011. augusztus 21. 13:28
  „Internetezni azért futja látom....”
 • 3. Power 2011. augusztus 21. 13:11
  „Ez aztán nívó, nemzeti ünnepen két pofára zabáló és vedelő verseny!”
 • 2. jadewka 2011. augusztus 21. 12:06
  „Szerintem nem tűrték meg itt a hajléktalanokat. Ők csak igyák a kannást amit hűtenek a díszkútban....Ennyit erről...Én oda sem mentem mert annyi pénzem sincs,hogy ilyen helyen megigyak 1 pohár üdítőt.Ez megint a "pénzes réteg" bulija volt.”
 • 1. Power 2011. augusztus 21. 10:09
  „A hajléktalanokat is megkínálták belőle?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi életmód- és sportnap Szentesen

Szentes - Családi életmód- és sportnapot rendeznek vasárnap délelőtt 10-től a helyi üdülőközpontban. Tovább olvasom