Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Középiskolák: sürgetik a döntést

Szentes - Önálló és nem összevont középiskolákat szeretnénk Szentesen – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Szűcs Lajos alpolgármester. A városvezetés továbbra is 2010-től szeretné városi fenntartásba venni a szentesi intézményeket.
– A szervezeti és működési szabályzat szerint minden javaslatot meg kellett volna szavaztatnia a megyei közgyűlés elnök asszonyának, de ez nem történt meg múlt csütörtökön – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Szűcs Lajos.

A szentesi alpolgármester szerint jobb lett volna rövidre zárni ezt a történetet, hiszen az időhúzó taktika, a bizonytalanság az érintett középiskolák tanulóit és tanárait hozza megint kellemetlen helyzetbe. – Önálló és nem összevont középiskolákat szeretnénk Szentesen, lehetőleg már 2010 őszétől. Ehhez viszont be kellene fejezni az egymásra mutogatást, mert az nem viszi előre a gimnázium és a többi intézmény ügyét. Jó példa erre a Halmai László megyei fideszes képviselő által javasolt 40 milliós fejlesztés, amelyből felújítanák a gimnázium tanári szobáját, két volt szolgálati lakás helyén pedig a drámaisok számára egy műhelyt és egy udvari színpadot alakítanának ki. Mi támogatjuk ezt a kezdeményezést, az önkormányzat pénteken meg is szavazta a 20 százalékos hozzájárulást, a megyén azonban elhalasztották a döntést, pedig a szeptemberi átadáshoz már áprilisban ki kellene írni a közbeszerzési eljárást – folytatta Szűcs Lajos.

Varga Árpád, a megyei és a szentesi önkormányzat szocialista képviselője azt hangsúlyozta: minél előbb dönteni kellene, és a megegyezésre új partneri viszonyt lehetne építeni a jövőben. Azt is elmondták a politikusok, hogy a gimnázium új igazgatói pályázatának kiírásakor beleszólást kért a város a döntésbe, de ezt elutasította a megye. Kérdésünkre, ha 2010-től visszakapná Szentes a gimnáziumot, megkérdőjeleznék-e az idei igazgatói kinevezést, azt válaszolták: nem a személy a fontos, hiszen a mostani igazgató ellen sem ágáltak, hanem az oktatási színvonal tükrében ítélnék meg a vezető munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolásokat szállít majd az új busz Szentesen

Szentes - Több mint tíz új autóbuszt szerez be a Tisza Volán Zrt., amelyből egy Szentesre kerül. A… Tovább olvasom