Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Kuka-kalap a szobor fején

Szentes - Magukat erősnek érző, vagy unatkozó ismeretlenek gyakorta kárt tesznek Szentesen közterületen, kiváltképp a Széchenyi-liget a célpontjuk. A ligeti múzeumi épület előtt álló Kubikos szobor fejére például kukából tettek kalapot.
A napokban sikerült fényképeken is megörökítenünk az egyébként az 1937-es párizsi világkiállításon díjazott szobor, Borbereki Kovács Zoltán alkotásának legutóbbi elcsúfítását. Sajnos, azt kell írnunk, hogy „legutóbbi", hiszen az elmúlt két hónapban ez már a harmadik megcsúfolása volt az alkotásnak. Ez utóbbi információt Balogh Györgyitől tudtuk meg. A Városellátó Intézmény műszaki vezetője elárulta azt is, hogy gyakorta tűntek el kukák régebben, egy részük vélhetően meg is került, mert a nyári Kurca-tisztítás alkalmával nyolc hulladékgyűjtő edényt halásztak ki a búvárok a vízből.

A ligeti múzeumi épület előtt álló Kubikos szobor fejére például kukából tettek kalapot.
A ligeti múzeumi épület előtt álló Kubikos szobor fejére kukából tettek kalapot.

A ligetben fordulnak elő leggyakrabban közterület-rongálások, s azok is jellemzően éjszaka, hétvégenként. A Városellátó Intézmény munkatársa említette azt is, hogy az este 10 órától üzembe álló öntözők szórófejeit gyakorta kell pótolniuk, mert azokat akár egy célzott rúgással el lehet távolítani a helyéről. Idén eddig legalább 30-40 darabot voltak kénytelenek pótolni az egyébként egyenként hat és fél ezer forintos eszközökből.

A városi növényzetet illetően is előfordul rongálás, például árvácska-lopás. Nem lehet tudni, kik lehetnek a tolvajok, illetve a rongálók, s hogy alkoholos vagy egyéb szer befolyása alatt érzik-e magukat ilyen erősnek, az intézmény nem jogosult senkit sem igazoltatni. Arról sem értesültek még, hogy valakit elkaptak volna az erre jogosult szervek.

Olvasóink írták

 • 6. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. október 26. 18:06
  „"nem vizsgáljuk" kategóriából való lehet, egyébként zsír! XD”
 • 5. randika 2012. október 19. 06:35
  „nem lehetne arra is költeni,hogy kamerát tegyenek ki,vagy "ligetőröket"alkalmazzanak? ezis kerülne annyiba mint a rongálás pótlása,javítása.....szerintem.”
 • 4. Trollmacsi 2012. október 18. 10:54
  „FELHÁBORÍTÓ!”
 • 3. macs 2012. október 17. 13:02
  „Nagy örömmel látom, hogy a szobrot nem rongálták meg.”
 • 2. nie 2012. október 17. 10:41
  „Esetleg a művészet után "érdeklődő" fiatalok, akik mindent megengedhetnek maguknak az állam pénzén?”
 • 1. igazamvan 2012. október 17. 08:10
  „Gondolom a DELELŐ vagy az OLD MEN "erős" emberei...........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késnek a városközpont rehabilitációs munkái

A Diák pince felújítása és a buszállomásnál kerékpártárolók építése indult el szeptemberben. Tovább olvasom