Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Külön utakon a bajnokok

Szentes - Bár párosuk a világ élvonalába tartozik, nem táncolnak együtt tovább. A szentesi László Csaba és Mikes Anna szétválása nagy veszteség klubjuknak.
Négy éve szinte berobbantak a versenytánc hazai és nemzetközi élvonalába, most pedig szétválik László Csaba (30) és Mikes Anna (20) útja. A szakításkor a standard világranglistán a 21. helyet foglalták el, tíztáncban pedig élen álltak.

Mikes Anna és László Csaba négy éven át sorra nyerte az érmeket, most szétválnak útjaik. Fotó: DM/DV
Mikes Anna és László Csaba négy éven át sorra nyerte az érmeket, most szétválnak útjaik.
Fotó: DM/DV

Az előző szakítás

Öt éven át, 2007-ig tíz magyar bajnoki címével a táncegyesület legeredményesebb párosa volt László Csaba és Szögi Szilvia. Akkor különváltak, részben azért, mert László Csaba úgy érezte, távolodtak a céljaik, és bizonytalannak látta a jövőjüket.

– Nagyon el vagyok keseredve, és csalódott vagyok – hangoztatta Szatmári-Nagy Szilvia, a szentesi Szilver TSE elnöke. – Személyesen nekem és a klubnak is nagy veszteség ez, hiszen a csúcson voltak. Csaba már a világ élvonalába tartozott, amikor Anna Szentesre jött, de láttam: hihetetlenül tehetséges, és mit lehet belőle kihozni. Sok munka van abban, hogy ilyen eredményeket értek el. Az egyesület, de tulajdonképpen az egész város mellettük állt. Egyelőre még nagyon nehéz beszélni a történtekről – mondta. Az egyesület elnöke arról számolt be, hogy a 20 éves Mikes Annával az utóbbi időben sok kérdésben nagyon eltérő véleményük alakult ki. Szatmári-Nagy Szilvia szerint sem az egyesület, sem személyesen ő nem tudott a meglévő feltételeknél többet felajánlani számára.

– Természetesen fáj a szívem, hiszen hatalmas sikerek vannak mögöttünk, de úgy érzem, Csabával más céljaink vannak – magyarázta Mikes Anna. – Közös megegyezéssel váltak szét az útjaink: elértük a maximumot, eddig tartott. Az utóbbi időben kevesebbet edzettünk, így véleményem szerint már úgysem hoztuk volna a korábbi eredményeket. Ha megfelelő párt találok, folytatom a versenytáncot.

László Csaba úgy érzi: a versenytánc sok lemondással jár, és ahhoz, hogy továbblépjenek, meg kellett volna hozni bizonyos áldozatokat. Mivel ez nem sikerült, úgy döntöttek: külön-külön folytatják a karrierjüket. – A februári bajnokságon már biztosan ott leszek – fűzte hozzá a fiatalember.

Olvasóink írták

  • 1. szbarat 2011. október 14. 16:26
    „Ez hir? Na, ne mar...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Almával tanítják a chipsadót Szentesen

Almával hívják fel a figyelmet az egészséges táplálkozásra néhány szentesi élelmiszerüzletben. Egyelőre úgy tűnik, a vásárlók nem sokat törődnek a chipsadóval. Tovább olvasom