Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kupakokat gyűjtenek a derekegyházi gyerekek

Derekegyház - Kupakgyűjtést hirdetett a derekegyházi Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár. A kupakok árából szabadidős játékokat szeretne vásárolni az intézmény.
– A helyi óvodában és iskolában PET-palackokat gyűjtenek a gyerekek. Nem szerettünk volna velük konkurálni. Mi ezért a kupakokat várjuk, amit esetleg úgyis kidobnának a családok a szemétbe. Ha behozzák, két jó célt is szolgálnak: egyrészt a környezet védelmét, másrészt pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy bővítsük a művelődési ház játékparkját – mondta Bánvölgyi Petra művelődés- és programszervező.

Mint megtudtuk, a családokon kívül egy büfé és egy kifőzde dolgozói is segítik az akció megvalósulását. – Ha összegyűlik egy nagyobb mennyiség, elvisszük, leadjuk. Jelenleg 1 kilogramm kupakért 65 forintot fizetnek. A gyűjtésnek nem szabtunk végső határidőt – folytatta Bánvölgyi Petra.

Több eszközt is vásárolna a művelődési ház a kupakok árából. Például WII-t, vagyis egy mozgásos konzoljátékot. Íjászattal kapcsolatos felszereléseket is beszereznének, valamint egy trambulint, amelyet az udvaron és benn is lehet majd használni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék a gyermekosztálynak

Szirbik Imre, Szentes polgármestere a közel 20 éves hagyománynak megfelelően tegnap ellátogatott a helyi kórház gyermekosztályára. Tovább olvasom