Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kurca Tv Szegváron

Szegvár, Szentes - Szeptember elsején jelentkezik először adással a Kurca Tv Szegváron. A falubeliek saját tévét akartak, ezért létrehoztak egy új szerkesztőséget. A Szegvárról Szentesre települt Civil Tv stábja versenytársat lát az új csapatban.
– A Kurca Tv-t a falubeliek igénye hívta életre – fogalmazott lapunknak Gémes László. A polgármester tapasztalata szerint a Szegváron alakult és Szentesre költözött Civil Tv szerkesztősége egyre kevesebbet forgatott a faluban, és ezt az itt élők is észrevették. A szegváriak határozott kívánsága lett a saját tévé, létrejöttéhez pedig a Kurca-Völgye Egyesület adott keretet, amelynek Gémes az elnöke. Szerinte lehetőséget kell adni a riportereknek, szerkesztőknek, akik a Civil Tv-vel már nem tudtak együtt dolgozni. A televíziózáshoz kedvet érző fiatalok készíthetnek a jövőben olyan műsorokat, amelyekben bemutatják Szegvárt. A stúdiót az egyesület által létrehozott teleházban rendezték be, ahol hetente minimum kétórás műsor készül. Gémes elképzelhetőnek tartja, hogy a Civil Tv munkatársai dolgozzanak a Kurca tévének.

Csorba: Nem lesz átjárás

Csorba Gyula, a Civil Tv felelős szerkesztője szerint egyértelműen versenyhelyzet alakult ki a helyi elektronikus média piacán. Szerinte együttműködésről nem lehet szó, legfeljebb érdemi ügyekben. A szegvári polgármestertől eltérően vélekedik a munkatársak foglalkoztatottságát illetően, lapunknak kijelentette: a két szerkesztőség között nincs átjárás.

Az újonnan felállt csapat vezetője, Viola István elmondta, hogy a szeptember elsején délután két órakor jelentkező adás anyaga már korábban elkészült, és több olyan riportot vettek fel Szegvárról, melyeket eddig sehol nem vetítettek. A felelős szerkesztő azt ígéri, hétvégenként és szerdán vagy csütörtökön egy-egy újabb műsorral jelentkeznek az S 06 140,25 Mhz-es frekvencián, vagyis egyelőre csak Szegváron, a közeljövőben viszont Mindszenten és Szentesen is. Az adás interneten is követhető lesz a www.kurca.hu weboldalon. A hat-nyolc fős szerkesztőség tagjai egyelőre nem kapnak fizetést a munkájukért, csak költségtérítést.

Az amatőr televíziósok közben tanulni járnak a csongrádi szerkesztőségbe, hogy gyakorlott kollégáktól sajátítsák el a szakma fortélyait. A magas színvonalú műsorok készítését már csak azért is tartja fontosnak Berényi István szerkesztő, mert álláspontja szerint a néző ezt várja el a műsorkészítőktől. Az elégedettség tehát nagyon fontos szempont az új televíziónál. A szegvári csapat a szentesiekkel nem akar versenyezni, elsősorban partnerségre törekszik. Berényi szerint a két stúdió együttműködése garancia lehet a néző számára: a legérdekesebb műsorok közül választhat a két helyi csatornán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levegőben lóg a szentesi mentőbázis

Szentes - Több minisztériumi ígéret ellenére máig sem döntöttek hivatalosan arról: hova kerül és… Tovább olvasom