Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Lara egy darabig még Pesten marad

Szegvár - Bóta Lara és édesanyja egyelőre kényszerűségből nem költözik vissza Szegvárra. Csentes Éva eredetileg úgy tervezte, hat hónapot töltenek a fővárosban, hogy szívátültetett kislánya intenzív fejlesztést kapjon, az elmúlt fél évből három hónapot azonban kórházban töltött a két és fél éves csöppség.
Egy darabig még biztosan nem jön haza Szegvárra Csentes Éva és kislánya, a két és fél éves Bóta Lara Szonja. A kicsi, akit az egész ország Laraként emleget, és akinek szívátültetéséért egy emberként drukkolt mindenki, hat hónapja él egy budapesti albérletben édesanyjával. Éva azért költözött vele átmenetileg a fővárosba, mert az intenzív fejlesztésben bízik. Ennek azonnal meg is lett az eredménye, hiszen a rengeteg fekvéstől és a tavaly februári újraélesztéstől teljesen erőtlenné vált kislány kezdte tartani a fejét, sőt kúszni is megtanult valamelyest.

A fejlődésben azonban jócskán visszavetette, hogy szinte állandóan elkapott valamilyen vírusfertőzést, ami miatt az elmúlt hat hónapból hármat kórházban töltött. Legutóbb szerdán vizsgálták meg a kislányt, az ultrahangos eredmény szerint teljesen rendben van a szíve. Édesanyja most azt mondta lapunknak: bár nagyon szeretne végre hazatérni, amíg bírja anyagilag, kényszerűségből Pesten maradnak. Mint emlékezetes, lapunk olvasói tavaly nyáron közel 1,2 millió forintot gyűjtöttek a kis családnak. Éva azt is elmesélte, hogy Lara egyébként jókedvű, vidám kislány, kezd gőgicsélni is. Beszédfejlesztése azonban hosszadalmas folyamat, mint ahogy izmainak erősítése is. A legutóbbi kórházi kezelések következtében ugyanis – bár hasra fordítva próbál kúszni – ismét szinte az alapoktól kell kezdeni a rehabilitációt.

Olvasóink írták

 • 12. Hmmm... 2010. május 28. 14:40
  „Kivanom, hogy Eva es Lara a kozbejott betegsegek kiheverese utan dupla erovel es sikerrel tudjanak megnyugtatni bennunket jo hirekkel. En biztos vagyok benne, hogy az orszag polgarainak tobbsege mellettuk all. Nem kell foglalkozni a rosszindulatu megjegyzesekkel! Mindig es mindenhol vannak ilyen emberek, ok azok, akik sosem boldogok torz ertekrendjuk miatt. Ok az orok elegedetlenek, akik tele vannak keseruseggel es a nap fenyet sem veszik eszre. Lara nagyon eros szervezetu kislany , ha nem az lenne, nem igy lenne. Edesanyja pedig elszant es mindent elkovet gyermeke erdekeben, mint ahogy egy igazi edesanya teszi. Igy van ez a csongradi Blazsik Ildikoval es kisfiaval is. Az ocsmany megjegyzesek helyett tisztelet illetne oket.”
 • 11. guszi75 2010. május 12. 14:39
  „Köszönöm Strucckakas a kedves szavakat. Valóban nincs helye itt az olyan állításoknak, amiket mf mond, de sajnos vannak és voltak irigy emberek. Sőt olyanok is, akik mások baján szeretnek csámcsogni, ahelyett, hogy bármilyen segítő kezet nyújtanának felé.
  Mf hozzászólásához még annyit fűznék, hogy együtt voltam anno az anyukával kórházban, sőt tanácsadásokon és a városban is többször összefutottunk, és semmi jelét nem láttam annak ,hogy igazak lennének az ön által állított dolgok. Viszont annál több aggodalmat láttam a szemében és az arcán, mikor megtudta, hogy Larci milyen beteg.”
 • 10. strucckakas 2010. május 12. 13:41
  „Tisztelt(?) mf!

  Felháborító és méltatlan az, ahogy az alábbiakban nyilatkozik Lara Édesanyjáról. Ezek nem kis vádak, amelyeket itt leír. Persze a leírtakat én cáfolni nem tudom, hiszen nincsenek meg hozzá az ismereteim, mert én csak pár hónapja, és csak néhány alkalommal találkoztam Lara Anyukájával. Akkor is az a véleményem, hogy ennek az infónak itt nincs helye. Még ha a leírtak igazak is, akkor is az már a régmúlté, és nem kell feszegetni. Igenis az Anyuka sok mindenen ment keresztül az elmúlt évek alatt, és ANYAságból kimagaslóan dícséretesen vizsgázott. Mindene a Kislánya, és el fog követni mindent, amire csak képes, a teljes gyógyulásáért. És igenis szüksége van bátorításra, jó szóra és segítségre. Pocskondiázásnak itt nincs helye.

  Ui.: Köszönöm szépen guszi75-nek mindazt a rengeteg infót (itt is és más oldalakon is), amelyet a hozzászólásaiból megtudtam Laráékról, illetve köszönet azért a sok segítségért, amelyet Laráéknak adott és ad bármilyen módon a hozzászólásai, felhívásai és javaslatai által.”
 • 9. soligor 2010. május 12. 12:05
  „bakkker”
 • 8. mf 2010. május 11. 15:08
  „(moderálva - a szerk.)”
 • 7. guszi75 2010. május 10. 08:53
  „Kedves Niemand!
  Nyugodtan cserélhetsz akár egy hetet is az anyukával és megtudod, milyen egy beteg gyereket egyedül nevelni. És itt most nem az anyagiagat értem. Ha tudnád milyen, nem írnál le ilyeneket.”
 • 6. AN 2010. május 09. 08:36
  „.#5, Írígy kutya!!!!”
 • 5. niemand 2010. május 08. 17:01
  „Majd megint lesz gyűjtés, ami jól jön az anyukának. Lara, kitartás!”
 • 4. misty.cum 2010. május 07. 11:38
  „Gyógyulást pici lány!!!”
 • 3. Ányez 2010. május 07. 08:51
  „Hajrá Picúr!”
 • 2. Giga 2010. május 07. 08:15
  „csatlakozom smalltown üzenetéhez”
 • 1. smalltown 2010. május 06. 16:28
  „Kitartast az edesanyanak, jobbulast Laranak!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

731 milliót nyert Szentes a belváros felújítására

Szentes - Első körben 731 millió forint támogatást ítéltek meg a szentesi városközpont… Tovább olvasom