Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Lassíts - sebességmérő

Szegvár - Sebességmérővel, terelőszigettel és rendőrségi ellenőrzésekkel próbálják lassításra bírni a kistelepülésen áthajtókat a szentesi kistérségben. Szegváron hamar bevált a villogó tábla.
Évek óta gondot okoznak a szentesi kistérség kistelepülésein a falun átszáguldó gyorshajtók. Az elmúlt időszakban legtöbbször Nagymágocs került be a sajtóba azzal, hogy a község belterületén a megengedett sebesség többszörösével hajtottak autósok. A faluszéli Szántó Kovács János utcán nem tervez forgalomlassító beavatkozást az önkormányzat – tudtuk meg Stibál Róberttől. A polgármester szerint nem indokolt egy ilyen beruházás, mert csak pár száz méter hosszú az a kritikus útszakasz, amin száguldoznak. Stibál úgy véli, a rendszeres ellenőrzések és a több százezer forintos bírságok híre messzire eljutott, így nemcsak a helybeliek, hanem a környékben élők is tudják, mennyit kockáztatnak, ha nem lépnek a fékre a Nagymágocs-táblánál.

Szegváron az autósok kétharmada lassít, mert fél, hogy traffipaxszal figyelik. A szerző felvétele
Szegváron az autósok kétharmada lassít, mert fél, hogy traffipaxszal figyelik.
A szerző felvétele

Derekegyházon sokáig nem tudták megszokni az autósok azt a négy terelőszigetet, amit az önkormányzat építtetett 2007-ben. Egy évvel később fel kellett újítani ezeket a forgalomlassítókat, mert annyiszor ráhajtottak és nekimentek. Szabó István polgármester szerint most már csak elvétve fordul elő gyorshajtás a faluban, ami annak is köszönhető, hogy a rendőrség egyre többször méri az átutazók sebességét.

Szegváron más megoldást választottak, mivel a településen keresztül vezető főút mintegy 4 kilométer hosszú. Az önkormányzat egy pályázaton 2,5 millió forintos – 90 százalékos – támogatást nyert két napelemes sebességmérő berendezés beszerzésére. Ezeket novemberben szerelték fel a szentesi és a mindszenti úton, méghozzá úgy, hogy a befelé érkezőket mérjék. – Gyorshajtásos baleset azóta nem történt Szegváron, az autósok kétharmada lassít, mert félnek, hogy trafipaxszal és térfigyelő kamerával is figyelik őket – nyilatkozta lapunknak Gémes László. A polgármester hozzátette, még szeretnének néhány hasonló műszert felszerelni a településen. A működtetésről elmondta, csak akkor figyelmeztet a tábla, ha 50-nél többel hajt az autós. Arra is képes lenne a berendezés, hogy mérje és mutassa a száguldozók sebességét, de épp azért nem erre programozták be, mert másutt gyorsulási versenyeket rendeztek az autósok és motorosok.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2010. június 29. 21:53
    „Mert nem járnak arra a "külföldiek". A 43ason megnézném mit tenne egy ilyen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félszáz táncos a Desperadóban

Nagymágocs - Európa-bajnokságon képviselheti faluját a nagymágocsi Desperado mazsorettcsoport kadett… Tovább olvasom