Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Láthatják a Fától az erdőt

Szentes - „Fától az erdőt" címmel új természettudományi időszaki kiállítás nyílt, mely a Széchenyi-ligetben, védett területen elhelyezkedő, a természeti környezettől körülölelt múzeumi épületben, a Csallány Gábor Kiállítóhelyen igazán méltó helyre került.
A Kárpát-medencei erdők 10 ezer éves múltjába enged betekintést a kiállítás, azon belül hazánk erdeiről, azok élővilágáról tudhatunk meg többet a múzeumban. Kihalt állatfajok maradványainak rekonstrukciói mellett ámulhat a látogató a fiatal mamut állkapcsának és kulcscsontjának, illetve az ősbölény koponyájának méretein.

Fától az erdőt: kiállítás Szentesen - GALÉRIA

A következő teremben preparált őshonos állatokkal találkozhatunk: a szirti sastól a vadmacskán, farkason, rókán keresztül a tekintélyt parancsoló vaddisznóig. Eredeti környezetükben láthatók az erdők vadjai, köztük az európai hód, melyet a kihalás széléről megmentve telepítettek be ismét.

A faanyagok hasznosítása is szerepet kap a kiállításon: a fa és az építészet kapcsolatát illusztrálják a fakitermelés eszközei. Itt a látogatók a kézi fűrészelés fortélyait a gyakorlatban is kipróbálhatják.

Nyáresti családi foglalkozások

A tárlat témájához szorosan kapcsolódva augusztusban csütörtök esténként új programsorozat indul a kiállítóhelyen, az első alkalommal 9-én Az erdő illata címmel. A 19 órakor kezdődő foglalkozást Fekete Zoltán pedagógus vezeti. Augusztus 16-án a tűz szépségéről, egy hétre rá a liget fáiról, zárásként pedig az erdő állatairól lesz szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy szövetkezet – egy szolgáltató?

Szentesen úgy vélik, a lakásszövetkezet vezetője akadályozza, hogy az olcsóbb kábelszolgáltatók megjelenjenek. Tovább olvasom