Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Látványos megyei polgárőrnap Szentesen

Szentes - Szentes nyitott kapukkal várta és örömmel fogadta a XII. Csongrád Megyei Polgárőrnap résztvevőit, mondta köszöntőjében Szirbik Imre, a város polgármestere, országgyűlési képviselő.
A város első embere eszédében kiemelte azt is, hogy a megye polgárőreinek szombati baráti találkozója az eddigieknél is szorosabbra fűzheti az egyesületek közötti együttműködést és mód van arra, hogy a lakosság is megismerje ezen önkéntesek munkáját.

A kellemes, napsütéses időben közel 1500 voltak jelen a Kurca partján megrendezett megyei polgárőrtalálkozón. Sok egyesület már kora hajnalban kitelepült oda a sátrával és a bográcsokban rövid iőn belül főtt is a finom ebéd, a főzőverseny résztvevői pedig különösen igyekeztek nagyon ízletes pörköltet készíteni. A program ünnepi részében, Szentes polgármesterének üdvözlő szavai után Cseh István, az Országos Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke szólt elismeréssel a Csongrád megyei polgárőrök munkájáról, amellyel - együttműködve a rendőrséggel - főként a közrend és a közbiztonság erősítésében vállalnak szerepet a gyakori járőrözéssel, a közterületeken való jelenlétükkel.

Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, a rendezvény egyik fővédnöke szintén igen pozitívan értékelte a polgárőrök munkáját és a megye lakossága nevében megköszönte helytállásukat. Hangsúlyozta: a megyei önkormányzat eddig is és a jövőben is fontosnak tartja, hogy az erkölcsi támogatás mellett anyagilag is próbálja segíteni ezeket az egyesületeket. Az utánpótlásnevelés fontosságát pedig főként a kis létszámú rendőrőrssel rendelkező kisközségek miatt emelte ki. A négytagú román delegáció nevében Rabotka István, az Aradi Polgárőrség alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Magyari Béla a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke pedig röviden összegezte a polgárőr egyesületek eredményeit. Megköszönte a támogató önkormányzatok, cégek, vállalkozók és a média segítségét, amely jól tükrözi, hogy a közvélemény is egyre fontosabbnak ítéli a polgárőrök szerepét. Az ünnepség további részében összen 37 személy kapott kitüntetést, illetve pénz- vagy tárgyjutalmat.

A polgárőrnap ezután színes programokkal folytatódott. Mindenki kedve szerint szórakozhatott, hiszen - többek között - voltak rendőrségi, vám- és pénzügyőrségi, katasztrófavédelmi szakmai bemutatók, kötélhúzás, horgász- és csónakverseny. Sokakat a hastáncosok bővöltek el, de a jelenlévők nagyokat kacagtak Ihos József (Kató néni) poénjain is, majd Páyer András jó hangulatú koncertje után, a program befejezéseként a versenyek értékelése következett, majd a sok, értékes tombolanyereménynek örülhettek a szerencsés nyertesek.

Az Országos Polgárőr Szövetség "Polgárőr Érdemkereszt" arany fokozatát kapta: Bereczki Lajos, a Mindszenti Polgárőr Egyesület elnöke, Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Szirbik Imre,  Szentes polgármestere. A "Polgárőr Érdemkereszt" ezüst fokozatát érdemelte ki: Balogh Szabó Imre, a Szentesi Rendőrkapitányság vezetője, Bottyán István, a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület tagja, Gránicz Pál, a Szentesi Polgárőr Egyesület ügyvezető elnöke. Az elismerés bronz fokozatát Mucsi Antal, az Ópusztaszeri Polgárőr Egyesület elnöke, Nagy György József, a Makói Polgárőr Egyesület elnöke, valamint Marton Géza és Vizi János nagymágocsi polgárőr vehette át Cseh Istvántól, az OPSZ alelnökétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes is bűvészkedett Kapolcson

Kapolcs, Szentes - Jelentősen csökkent a Művészetek Völgyének látogatottsága, de ezt nem bánják a helyiek: a négyszáz lelkes Kapolcson tavaly negyedmillió ember fordult meg. Tovább olvasom