Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Lecsekkoltuk a megyében az üdülési csekket

Szentes - Csongrádon még nincs olyan étterem, ahol elfogadnák fizetőeszközként az üdülési csekket, Szegeden már tizenöt is akad.

A szezon kezdetén az is kiderült: Szentesen küzd az önkormányzat azért, hogy a Liget étterem is elfogadóhely lehessen, Hódmezővásárhelyen a Bagolyvár már rég megszerezte magának ezt a jogot. A makói Korona most zárkózott fel.

A közelgő hosszú hétvége és a szezon előtt feltérképeztük a megye éttermeit: vajon hol fogadják el fizetőeszközként az egyre népszerűbb üdülési csekket. Csongrádon a Tourinform-irodában megtudtuk: a városban egyetlen étterem sincs, ahol ezzel lehetne fizetni. Újszászi Erika, az iroda munkatársa azt mondta, hogy az étkezés elsősorban a szálláshoz kapcsolódó szolgáltatás, az itteni éttermek egyike sem szerződött ilyen téren szállásadóval. Az Erzsébetben elvileg lehet szobát bérelni, de ezzel egy időben üdülési csekkel fizetni az étkezésért például a népszerű Bohém kávéházban vagy az ír vendéglőben sem lehet.

A hódmezővásárhelyi Bagolyvár bekerült a klubba: itt is lehet fizetni üdülési csekkel. Fotó: Tésik Attila
A hódmezővásárhelyi Bagolyvár bekerült a klubba: itt is lehet fizetni üdülési csekkel.
Fotó: Tésik Attila

Szentesen valamivel kedvezőbb a helyzet: az Aranykalász mellett a Főnixben és a Nádas csárdában is fizethetünk ezen a módon. A belvárosi Páterházban viszont sem a szállásért, sem az étkezésért nem fogadják el az üdülési csekket, ellentétben a közeli, Szegváron található Castellummal. A szentesi önkormányzat által kínált szálláshelyen, az uszoda területén lévő üdülőházakban lehet ezen a módon fizetni. A közvetlenül mellette lévő Liget étteremben viszont egyelőre nem – tájékoztatott Mészáros Zsuzsa. Az önkormányzat idegenforgalmi referense azt mondta, a Nemzeti Üdülési Szolgálatnál a város kérését nem fogadták el, mert a strand fenntartója és az étterem üzemeltetője nem ugyanaz a jogi személy. Reményei szerint a közeljövőben módosítanak a szabályozáson, és akkor a Liget is felkerül a kedvezményezettek listájára.

A szegedi Kárász csárdában is elfogadják az üdülési csekket. Fotó: Karnok Csaba
A szegedi Kárász csárdában is elfogadják az üdülési csekket.
Fotó: Karnok Csaba

A hódmezővásárhelyi Bagolyvár étterem vezetői korábban kérték felvételüket ebbe a körbe. Földesi Gábor szakmai igazgatótól megtudtuk, éttermük nem kapcsolódik szállásadóhoz, ennek ellenére a Magyar Vendéglátók Ipartestületének ajánlásával kötött velük szerződést az üdülési szolgálat. Vásárhelyen még a Kenguru csárdában lehet ezzel fizetni. Makón viszont egészen a legutóbbi időkig egyedül az Autós csárdában látták vendégül azokat, akik üdülési csekket akartak felhasználni. Mivel az Autós csárda tulajdonosai viszik a Korona éttermét is, ezért most már ott is lehet ezzel fizetni – tájékoztatott Szabó Csaba, a vendéglátóhely vezetője.

Szegeden tizenöt

A megye székhelyén a következő éttermek fogadják el fizetőeszközként az üdülési csekket: a Blues Kert étterem, a Brothers Steakhouse, a Classic Café, a Fa-villa, a Fasor vendéglő, a Fesztivál étterem, a Gulyás csárda, a Gödör étterem, a Bajor, a Holdfény, a Kárász csárda, a Matusalem, a Port Royal étterem, a Sramli csárda és a Szeged étterem. A közelben pedig az Algyői Halászcsárda. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány honlapja (www.udulesicsekk.hu) étterem kategóriában Csongrád megyénél 23 találatot jelez, de a mórahalmi Varga csárda kétszer is szerepel rajta, olyan éttermek azonban nem, amelyekről a Tourinform-iroda már tud. Így étterembe menet nem csak a neten érdemes tájékozódni.

Olvasóink írták

 • 4. Helikopteres 2008. április 26. 16:24
  „Mindez azért van, mert nincs mentő-helikopter a megyében, ha rosszul lenne egy vendég ne adj Isten.”
 • 3. mattill 2008. április 23. 17:05
  „Nekem az a bajom az üdülési csekkel, hogy 10ezres címletekben adják és a muzeumbelépő általában siokkal kevesebbe kerül. A multkor ópusztaszeren hárman már mindent megvettünk amit csak lehetett a pénztárban és még így is ha jól emlékszem majd 3ezer hiányzott a 10-hez. Nagyon jó, hogy étteremben is lehet használni, de ott sem kajálok 10 ezerért egyszerre.”
 • 2. mimóka 2008. április 23. 07:57
  „Üdülési csekket bárki igényelhet,akinek a tv.ben meghatározott összeg alatti jövedelme van. Ezenkívűl a munkáltatók egyre többen juttatnak a dolgozóknak üdülési csekket, hiszen a minimálbér mértékéig adómentes.”
 • 1. maci52 2008. április 23. 07:27
  „Kik kapnap ilyen csekket,mert Szegeden csak az önkörmányzati dolgozóknak,rendőröknek,bírósági-ügyészségi alkalmazottaknak,APEH-behajtóknak stb. van munkája?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elütik a táblákat Derekegyháznál

Derekegyház - Rendszeresen kitörik a forgalomelterelő táblákat az autósok a 4405-ös úton, Derekegyháznál. A faluban korábban négy forgalomlassító szigetet építettek, de ezek után is történt halálos baleset. Tovább olvasom