Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Leégett és felrobbant Zoltán bácsi tanyája Szentesen

Szentes - Csodával határos módon, rendőrök segítségével menekült meg a tűzhaláltól csütörtökön a szentesi Őze Zoltán. A járőrök éppen a háza közelében voltak, amikor az kigyulladt. A két férfi együtt vitte ki az égő épületből Zoltán bácsit, a tanya pedig fél perc múlva felrobbant. A szomszédok azt mondják, nem ez volt itt az első tűzeset.
Csütörtökön dél előtt néhány perccel a szentesi Berki út mentén, a városközponttól hét kilométerre járőröző rendőrök egy égő házra lettek figyelmesek. Azonnal odamentek. Nem tudtak a kertbe bejutni, mert a kapu be volt zárva, ezért bemásztak a kerítésen. – Feltéptük az ajtót, a ház már lángokban állt – idézte fel a történteket Kun József főhadnagy. A ház előterében meglátták a magatehetetlen, idős embert, akit azonnal a kertbe cipeltek. A főhadnagy és Varga Zsolt hadnagy a telek másik végében újra átmászott a kerítésen a férfival együtt, hogy minél messzebb kerüljenek a háztól. A földúton állították meg korábban az autójukat, így e mögé bújtak fedezékbe. A kimenekített Őze Zoltántól időközben megtudták, hogy gázpalack van a házban. Azon nyomban fel is robbant.

Óriási szerencséje volt az idős embernek, hiszen a rendőrök jelenléte a véletlennek köszönhető. A főhadnagy és a hadnagy bátorságára vall, hogy azonnal bementek az égő házba.

Kun József főhadnagy és Varga Zsolt hadnagy életet mentett. A robbanás után visszakísérték Őze Zoltánt összedőlt házához. Fotó: Tésik Attila
Kun József főhadnagy és Varga Zsolt hadnagy életet mentett. A robbanás után
visszakísérték Őze Zoltánt összedőlt házához. Fotó: Tésik Attila

A tűzoltókat a rendőrök értesítették az esetről, akik néhány percen belül meg is érkeztek a helyszínre: a szentesiek és a csongrádiak együtt oltottak. Kajtár István parancsnok szerint a tüzet minden bizonnyal nyílt láng okozta.

Őze Zoltán nem emlékszik pontosan arra, ami történt. Lapunknak égő cigarettával a kezében azt magyarázta, egyedül lakott a kis házban, amit az édesapja épített valamikor. Katonatisztként ment nyugdíjba, most nagyon beteg, rendszeresen jár a városi kórházba sugárkezelésre. A romok között azon kesergett, hogy nyilván elégett minden okmánya, személyi igazolványa, adókártyája; elégett az összekuporgatott pénzecskéje is. A legjobban a kutyáját sajnálja, utolsó pillanataiban nagyon vonított szegény jószág.

A lángok martalékává lett Őze Zoltán lakása és a kert is. Fotó: Tésik Attila
A lángok martalékává lett Őze Zoltán lakása és a kert is.
Fotó: Tésik Attila

Amikor arról kérdeztük, hol fog ezentúl lakni, azt felelte: a kert végében van egy konténer, majd ott megágyaz. A szentesi rendőrök unszolására végül engedett: csütörtök este bement a hajléktalanszállóra.

Nem ez az első eset

A csütörtök déli lángok megrémisztették Mácsai Imrénét és édesanyját, özvegy Varga Ferencnét. A két szomszédasszony csak arra lett figyelmes, hogy valami ropog, ahogy kinéztek a kerti kapun, akkor látták, hogy Őze Zoltán házán lobog a tűz. A Berki úton korábban történt egy halálos tűzeset  – idézték fel. Jordán Istvántól megtudtuk, hogy ez akkor volt, amikor tavaly Őze Zoltán szállást kért Őze Imrétől, az ő szomszédjától. A két említett férfi csak névrokon. Imrénél lakott Zoltán, amikor kigyulladt éjjel a ház, és a gazda belehalt égési sérüléseibe. A szomszédok azt mondták, Zoltán gyakran kért volna tőlük is szállást arra hivatkozva, hogy egyedül fél.

Olvasóink írták

 • 11. MNX-nek 2008. augusztus 26. 00:20
  „MNX! Az egyik cikk kommentjéből kiderült már, hogy te németországból olvasod ezt, aztán itt meg kiderül, hogy Indianapolisból (USA)! Most akkor egyszerre csak egy dolgot kéne hazudni, mert ez így nem eléggé hihető!”
 • 10. Kapjanak a fejükhöz! 2008. augusztus 23. 20:50
  „Kedves hozzászólók!
  Nagyon kényelmes lehet, a karosszékből "okosakat" írni, de valakit érdekel egyáltalán a Bácsi sorsa? Vette valaki is a fáradságot, és próbált segíteni?
  A cikkből is kítűnik, hogy nehéz helyzetben van a Bácsi, de igazolhatom is, hogy rászorul a segítségre. Kérem egymás sértegetése helyett gondoljonak a Bácsira, és segítsenek neki.”
 • 9. egyszeru polgar 2008. augusztus 23. 12:50
  „Jaj....De csunya ez az utolso hozzaszolas!!!
  Nem hiszem, hogy szukseg lenne ilyen durvalkodasra! Vajon mi lehet a celja? Talan, hogy a mas velemenyuek kiszaljanak a forumbol? Akkor az meg mar nem is forum, hanem hasonlo gondolkodasuak zartkore.”
 • 8. Csongrádi 2008. augusztus 23. 00:51
  „Te mnx! A Délmagyar elsősorban a helyi híreket közli, nem a south-centrali néger lövöldözéseket Los Angelesből! Itt ez történt. Nekünk ez (is) érdekes, de ha téged nem érdekel, akkor mi a fasznak olvasod ezt???”
 • 7. mnx 2008. augusztus 22. 22:50
  „Kedves "oövasgato"!
  Az Isten szerelmere,nehogy felre ertsd:
  Termeszetesen köszönet a rendöreinknek!!!!!
  De megis,ez a cikk nem a cimoldalra tartozik!!”
 • 6. olvasgato 2008. augusztus 22. 14:40
  „Én pedig gratulációimat fejezném ki a két igazán hő rendőrnek: Kun Józsefnek és Varga Zsoltnak! Nélkülük tragédia történt volna!”
 • 5. Vega 2008. augusztus 22. 14:10
  „meggyulladt majd felrobbant. ami már leégett az nehezen robban magától.”
 • 4. zoltanz 2008. augusztus 22. 13:42
  „Tán Néró reinkarnációja ez a Zolibá?”
 • 3. mnx 2008. augusztus 21. 23:52
  „Gratulalok a Szerkeztösegnek!!!
  Szeged napilapja az Internetben, Vilagszerte, Ausztraliatol Del-Afrikaig lehet olvasni, (en Indianapolis/USA olvasom):
  "Leegett Zoli bacsi tanyaja"!! A cimlapon!!
  Congratulations!!!”
 • 2. klj_54 2008. augusztus 21. 22:40
  „Erre igen, ha volt neki!
  Ez ugyanis nem olyan káresemény, ami az alapban ne lenne benne.”
 • 1. gunti 2008. augusztus 21. 21:54
  „és valószínűleg a szerencsétlenül járt embernek biztosítása nem igazán használható semmire,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közösség szolgáit jutalmazták meg Szentesen

Szentes - A hagyományoknak megfelelően fogadással egybekötött megemlékezést tartottak a szentesi… Tovább olvasom