Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Lefokozták a szentesi dandárt

A szentesi műszakiak tegnap óta zászlóaljként szolgálják a hazát. A dandárnál alacsonyabb rendfokozatú szervezeti forma a kormány ötlete volt: győzött a takarékosság.
Közel hétszáz katona szolgált még néhány hónappal ezelőtt a szentesi műszaki dandárnál, mára ez a szám négyszázra csökkent. Az alakulat kényszerű lefokozásával járó változások mentén őrségváltás is történt. Ma már Nyers József alezredes parancsnokol a laktanyakapun belül Szabó István mérnök-ezredes helyett. A tegnapi ünnepélyes állománygyűlésen Szabó István elmondta, tíz éve éppen ezen a napon jött létre a dandár a szegedi, az ercsi és a szentesi műszaki egységek összevonásával. Szabó szerint az elmúlt évtizedben, megőrizve a magyar műszaki hagyományokat, a honvédség leghaladóbb alakulata volt a szentesi.

Az irányítást átvevő Nyers József alezredes parancsnok szerint a megszűnő alakulattal rokon szervezeti formában működő zászlóalj éppen a dandár eredményei miatt büszkén veheti át a csapatzászlót. Ezúttal azonban a legénységi étkezdében elmaradt az ilyenkor szokásos éljenzés. Valamivel később, Benkő Tibor vezérőrnagy szónoklata közben kisebb zúgolódás is támadt a teremben. Az összhaderőnemi parancsnokság helyettese azt mondta, reméli, a jövőben is lelkiismertetesen dolgoznak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáspár Tibor egyszer megy végig a vakvágányon

Állami pénzből tíz film készült az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulójára, köztük a Sínjárók. A… Tovább olvasom