Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Légfegyverrel lőtte fejbe vejét az após Szentesen

Szentes - Légfegyverrel fejbe lőtte vejét egy szentesi férfi péntek este. Vincze Mihály azt állítja, nem célzott lövés volt, csak meg akarta ijeszteni vejét, aki nagyon régóta molesztálta már a lányát. A nyugdíjas férfi veje, Zoltán viszont úgy emlékszik, rá célzott az apósa, amikor elsütötte a fegyvert. A kórházból kiengedték, de a lövedék még az állkapcsában van: ma műthetik meg.
Súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy szentesi férfi ellen, aki péntek este légfegyverrel fejbe lőtte a vejét. A nyugdíjast előállították, légpuskáját pedig lefoglalták a rendőrök. Vincze Mihály, a gyanúsított, akivel vasárnap az eset helyszínén, a Balogh János utcai háznál tudtunk néhány szót váltani, azt mondta, egy régóta húzódó viszály végére akart pontot tenni, amikor a veje felé emelte a fegyvert. Vincze elmondása szerint a lánya és veje között megromlott a viszony. Az idős férfi szerint a veje többször molesztálta, olykor el is verte a lányát, és ezt nem hagyhatta tovább. Pénteken csak meg akarta ijeszteni ittas rokonát, amikor a fegyverhez nyúlt. Vincze Mihály azt mondta, a veje puskája volt, ami a keze ügyébe került, és nem is tudta, hogy töltve van, a fegyver véletlenül sült el. A kapuban álló vejét a szája fölött találta el a lövedék. A nyugdíjas sofőr hangsúlyozta, ő maga nem volt ittas a történtekkor.

Másképpen emlékszik a péntek estére a házaspár. Őket vasárnap délben munkahelyükön, a szentesi kórházban találtuk meg, amint együtt ebédeltek. (Teljes nevüket és az arcukat nem vállalták – a szerk.)

Vincze Mihály azt mondja, a veje puskája volt, ami a keze ügyébe került. Nem tudta, hogy töltve van, a fegyver véletlenül sült el. Fotó: Bíró Dániel
Vincze Mihály azt mondja, a veje puskája volt, ami a keze ügyébe került. Nem tudta, hogy töltve van, a fegyver véletlenül sült el. Fotó: Bíró Dániel

Elmondták, valóban megromlott a házasságuk, 19 év együttélés után most válófélben vannak. Elárulták, péntek este Zoltán tényleg megivott néhány sört, mielőtt feleségéhez indult, aki a szülei házában volt. A látogatás nem volt váratlan, hiszen előtte telefonon beszéltek, de Erika apja vélhetően nem tudott a tervezett találkozóról.

– Becsöngettem, apósom nyitott ajtót. Pár másodperc múlva már azt láttam, hogy tőlem 6-7 méterre megáll, és légpisztolyával rám céloz – mesélte Zoltán. Az arcon lőtt férfi visszapattant a motorjára, és bement a közeli kórház sürgősségi osztályára, ahol ellátták a sebét. A rendőrséget is a kórház értesítette az esetről. Zoltán felesége, Erika lapunknak azt mondta, ő igazából semmit sem látott, mert végig bent volt a házban. Azt mindketten cáfolták, hogy Zoltán fegyvere sült volna el, szerintük Vincze Mihály légpisztolyából jött a lövés. Zoltán azt is elárulta, a lövés pillanatában csak azt figyelte, milyen fegyver van az apósánál, mert van neki egy flóbertpisztolya is. Erika annyit fűzött az egészhez, hogy édesapja túllőtt a célon, ha el akarta simítani a dolgot, elég lett volna, ha egy pofont ad Zoltánnak. A férfit egyébként kiengedték a kórházból, de hétfőn vissza kell mennie, mert bár a sebe szépen begyógyult, a lövedék az állkapcsába fúródott, és azt ki kell onnan operálni.

Gázpisztollyal fenyegetőzött egy 18 éves vásárhelyi férfi

Gázpisztollyal fenyegetett meg egy vásárhelyi férfi pénteken késő este egy kutyáját sétáltató nőt. Az ugyanis látta, hogy egy autós el akar ütni egy kóbor macskát, s hogy ezt megakadályozza, lelépett az úttestre, fékezésre kényszerítve a jármű vezetőjét. A sofőr ezen felháborodva szidalmazni kezdte a nőt, akit egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetett meg. A bejelentést követően a vásárhelyi rendőrök 45 perccel később előállították lakásáról a bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható 18 éves helybeli férfit, aki ellen garázdaság vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Olvasóink írták

  • 3. Power 2009. május 08. 10:34
    „"Bunkó" emberekkel nem sokra megy a magyar társadalom. Hiába, ezt hozta 40 év szocilalista diktatúra és a társadalom liberális lezüllesztése.”
  • 2. paranoid 2009. május 06. 17:39
    „Egyszer puska egyszer meg pisztoly.Nem ugyanaz .El kellene dönteni mit irunk le.”
  • 1. varadipal 2009. május 06. 11:41
    „Az öreget sem a diplomájáért vették fel sofőrnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légpuskával vetett véget a vitának egy férfi Szentesen

Szentes - Egy légpuskával vetett véget a lánya és a veje közötti veszekedésének egy férfi Szentesen… Tovább olvasom