Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Legrand és a felelősségvállalás

Szentes - 12 milliárd forintból újította fel régi gyártelepét, semlegesítette a környezeti károkat, segített Devecserben, Szentesen, Hódmezővásárhelyen, és véradóbarát munkahely is az 50 éves szentesi Legrand Zrt. A cégnél csütörtökön arról tanácskoztak, hogyan hat az ilyen felelősségvállalás az ország életére.
A versenyszféra társadalmi felelősségvállalásáról szóló rendezvényen látta vendégül csütörtökön a szentesi Legrand Zrt. a megye nagyobb vállalatainak vezetőit, politikusokat, valamint a klíma- és energiaügyért felelős államtitkárt, Bencsik Jánost. A program az Első Magyar Vállalati Felelősségvállalás Egyesület (EMVFE) országjáró roadshow-jának soron következő állomása volt az 50 éves fennállását ünneplő cégnél. Az egyesületben a zrt. igazgatója, Károlyi László elnökségi tag. A szentesi cég a felelősséget nemcsak a gyárkapun belül, azon kívül is vállalja.

– A mai rendezvény tapasztalatcsere. Az EMVFE a felelős gondolkodás eszméjét hirdeti, és úgy tapasztalom, egyre több vállalat gondolkodik hasonlóan – mondta Károlyi László. – A vörösiszapár sújtotta Devecserben az óvoda elektromos felújításában vettünk részt. Az áradás által megrongált 50 szendrői lakásba modern szerelvényeket vittünk, azokat felszereltük, helyreállítottuk a polgármesteri hivatal épületének elektromos hálózatát. Erre összesen 5 millió forintot fordítottunk. Szentesen a laktanya és a kórház gyermekosztálya, Hódmezővásárhelyen szintén a kórház egyes osztályainak korszerűsítésében segédkeztünk.

Gyárlátogatás. Vízhányó Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke, Nemesi Pál, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke, Kőrösi Tibor csongrádi, Szabó István derekegyházi polgármester, Bencsik János állam
Gyárlátogatás. Vízhányó Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke, Nemesi Pál, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke, Kőrösi Tibor csongrádi, Szabó István derekegyházi polgármester, Bencsik János államtitkár, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, és aki kalauzol: Károlyi László, a Legrand igazgatója. Fotó: Králik Emese

A cégnek az önkormányzattal is jó a kapcsolata, helyi családoknak is segít – hallottuk Ludányiné Ternai Szilvia titkárságvezetőtől. A cég dolgozói nemrég egy egész könyvtárnyi könyvet gyűjtöttek össze egy erdélyi falu részére. Az európai autómentes nap rendezvényeihez a vállalat rendszeresen csatlakozik, a Két kerékkel egészségesebb elnevezésű sportrendezvénnyel. Üzleti partnereiknek a leghátrányosabb helyzetű kistérségekből vásároltak ajándékokat, üdvözlőlapjaikon a mellrákos betegek alapítványát támogató bélyegeket használtak.

A cég korábban 12 milliárd forintból újította fel gyártelepét, és semlegesítette a környezeti károkat. A rehabilitáció egy négyéves program keretében idén tovább folytatódik. A vállalat dolgozói a helyi ipari parkban több alkalommal vállaltak takarítást és tereprendezést, továbbá segítik a helyi cégeket abban, hogyan működtessék környezetkímélő módon a villamossági berendezéseiket. Az egészséges életmód szem előtt tartása abban is megmutatkozik, hogy Károlyi László 2010 végén a véradóbarát munkahely címet is átvehette a fővárosban.

Vásárhelyi mintaprojekt

Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára Lázár János polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatót csütörtökön Vásárhelyen. Lázár elmondta: Vásárhely már a 90-es évektől hasznosítja melegvíz-kincsét termálenergiaként, s azóta is folyamatosan törekszik az önkormányzati intézmények energiatakarékos, hatékony üzemeltetésére. A fejlesztéseknél az energiagazdálkodási szempontok a legfontosabbak. Bencsik közölte: az utolsó simításokat végzik a nemzeti energiastratégián, amit nyáron már tárgyalhat az országgyűlés. Elmondta: kevés az olyan település, mint Hódmezővásárhely, ahol az energiagazdálkodásnak nemcsak egy-egy szeletével törődnek, hanem azzal integráltan foglalkoznak, így a megtakarítás megsokszorozódik. Külön kiemelte a közvilágítás korszerűsítését, amit mintaprojektként tart számon a kormány: Vásárhelyen ugyanis LED-es fényforrásokra cserélik a hagyományos izzókat.

Olvasóink írták

  • 1. mirázs 2011. április 29. 13:51
    „Hát ez nem szólt nagyot. Móricz István és Takács Júlia elveszett ? És a többi meghívott érdeklődő ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítették a parkerdő otthont - Harmadával növelték a férőhelyek számát

100 helyett már 132 idősnek nyújt békés, nyugodt körülményeket a szentesi Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon. Tovább olvasom