Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Legyél te is katona!

Szentes - A szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában, szeptemberben ismét indul a katonai–rendész szak, az ide jelentkezőknek a napokban tartottak felvételit.
A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában a katonai–rendész szakon fontosnak érzik a felvételi vizsgát, hiszen mindkét hivatás kiváló fizikai állapothoz kötött. A két részből álló vizsgán a jelenleg még nyolcadikos, pályaválasztás előtt álló fiúknak és lányoknak bizonyítaniuk kellett alkalmasságukat a leendő hivatásukra.

Közel hetven tanuló jelent meg, hogy részt vegyen a két helyszínen megtartott felvételi eljáráson. A Kinizsi sportpályán a jelentkezők fizikai felkészültségét mérték fel (2000 méter futás, helyből távolugrás, felülés és fekvőtámasz) és kiderült: a teljesítmények alapján a diákok jelentős része nem felelt meg az edzettségi követelményeknek.

A Kinizsi sportpályán a jelentkezők fizikai felkészültségét mérték fel.
A Kinizsi sportpályán a jelentkezők fizikai felkészültségét mérték fel.

A felmérést végző szakemberek (a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület, valamint a szentesi Rendőrkapitányság képviselői) tapasztalatai azt mutatják, hogy a fiatalok fizikai kondíciójának folyamatos felülvizsgálata és fejlesztése a továbbiakban elsődleges feladat lesz.

Az erőnléti megmérettetés után, az iskola kijelölt tantermeiben könnyedebb hangvételű szóbeli elbeszélgetés következet. A kérdéseket a Katona Suli program vezetői, illetve koordinátorai intézték a diákokhoz. A katonák részéről a beszélgetés célja az volt, hogy képet kapjanak a jelentkezők motiváltságáról és tájékozódjanak az általános műveltségi szintjükről.

A felmérést végzők a tapasztalataikat egybevetik a jelentkezők általános iskolai eredményeivel, és hamarosan eldől, hogy kik lesznek azok a fiatalok, akiket javasolnak az iskolának, hogy ősszel megkezdjék a tanulmányaikat.

Olvasóink írták

 • 4. hahaha62 2012. március 22. 16:31
  „Anno , midőn még kötelező volt bevonulni , szégyellte magát az akit a girhessége miatt elutasítottak

  ez egy baromság...aki megúszta jól tette--sok agyilag zokni tiszt és tiszthelyettes.......szellemi nívó negativ intermedier....

  3.Mozimasiniszta 2012.03.22. 13:02

  ugráljon parancsra aki 2-es ÍQ-val született az!!!”
 • 3. Mozimasiniszta 2012. március 22. 13:02
  „Anno , midőn még kötelező volt bevonulni , szégyellte magát az akit a girhessége miatt elutasítottak .
  Ma meg az a trendy ha minél nyeszletebb a hímnemű utódunk ? hogy lesz ezekből férfi vagy ? már az se trendy ?
  Én még azért reménykedem !
  1.-es tényleg 1ügyü vagy, de nem Vinny !”
 • 2. uborka 2012. március 22. 10:05
  „LEGYÉL TE FIAM, NORMÁLIS EMBER, TE DÖNTS AZ ÉLETEDRŐL NE MÁS......”
 • 1. Együgyű 2012. március 22. 09:49
  „,,Legyél te is katona!"
  és vadakat terelő juhász?
  OFF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tilalom ellenére is égetik az avart

Csongrád megyében – így Szentes térségében március 9-én rendeltek el tűzgyújtási tilalmat. A tűzoltókat mégis számos alkalommal riasztották szabadban keletkezett tűzesetekhez. Tovább olvasom