Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Lehet fedett uszodája Szentesnek

Szentes - 2014-re közel 1,2 milliárd forintból épülhet fedett uszoda a strand északi felén, ha kedvező elbírálást kap a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. pályázata, amelynek benyújtásáról rendkívüli ülésén határozott a képviselő-testület.
Érdemi vita nélkül döntött arról a város választott grémiuma, hogy fedett uszoda építésére pályázatot nyújtson be az üdülőközpont. Támogatási lehetőséget az a társasági adó kedvezmény biztosít, amely látványsportágak – így a vízilabda – fejlesztését segíti elő.

Az eredeti elképzelésektől eltérően azért nem a vízilabdaklub pályázik, mert igen nagy kockázatot vállalt volna azzal, ha a működtetés és a fejlesztés terhét is magára vállalja – ha megépül az új létesítmény, gazdájának legalább 15 évig üzemeltetnie kell. Annak érdekében, hogy az üdülőközpont teljesíteni tudja a feltételeket, ősztől két utánpótlás vízilabdacsapatot is szerepeltetni fog a korosztályos bajnokságban. Ami a finanszírozást illeti: ha kedvezően bírálják el a beadványt, jövő júniusig 677 millió, 2014 nyaráig pedig további 505 millió forintot fordítanának a beruházásra.

2014-re közel 1,2 milliárd forintból épülhet fedett uszoda Szentesen.
2014-re közel 1,2 milliárd forintból épülhet fedett uszoda Szentesen.

A közel 1,2 milliárdos projekt 30 százalékát, 355 millió forintot az önkormányzat biztosítaná önrészként, mégpedig a város MFB hitelkeretéből, a fennmaradó 70 százalékot pedig nyereséges gazdasági társaságoktól kell összekalapolni.

Maga a fedett uszoda a strand északi részén, a 33 méteres medencére merőlegesen épülne meg. A tervek szerint a fejlesztés első évében építenék meg az 50 méter hosszú és 25 méter széles medencét és a 600-700 férőhelyes lelátót, illetve a mosdókat és a légtechnikai gépházat. A második ütemben pedig tető alá kerülne a medence, továbbá megépülnének az öltözőkhöz vezető téli összekötő folyosók. Öltözők egyébként lennének a fedett uszodában is: az épület galériáján a csapatoknak (gyermekcsoportoknak) és a játékvezetőknek is jut majd helyiség. A projekt egyik mellékes eleme, hogy a 33 méteres medence is új sátorponyvát kapna jövőre.

Olvasóink írták

 • 5. Power 2012. április 29. 10:47
  „"A projekt egyik mellékes eleme, hogy a 33 méteres medence is új sátorponyvát kapna jövőre."
  Vannak a közelben normális, pihenésre alkalmas fürdők. Továbbra is az utóbbiaknál maradok.”
 • 4. klox 2012. április 27. 07:54
  „Kedves demos!
  Természetesen nem csak a vízilabda sport miatt és annak kiszolgálására épülne, csakhogy a TAO törvény egyenlőre kizárólag az 5 látvány-csapatsportág részére nyitott, így kerül képbe a vízilabda... Számottevő idegenforgalmat generálhat és néhány embernek (6-8) munkát is ad, igaz nem annyit amennyit szeretnénk. A város lakóinak pihenését és szórakozását a komplexum biztosítja nem egy medence. A TAO befizetést bármely Magyarországon bejegyzett vállalat választhatja. Ha jól össze van rakva a projekt, akkor bukás kizárva.”
 • 3. zehn 2012. április 25. 18:59
  „Azután Zákányszék és Pusztamérges következik. Szegednek még nem telik rá.”
 • 2. demos 2012. április 25. 11:41
  „Fedett uszodát már régen megérdemelt volna a város lakossága,de hogy ez a vízilabda sport miatt és annak kiszolgálására épüljön ez a városvezetés újabb tévedése!!! Szentesen olyan 21. század igényének megfelelő létesítményre van szükség ,mely idegenforgalmat generál és munkát ad, amellett hogy a város lakóinak pihenését és szórakozását biztosítja! Az pedig hogy a város nyereséges vállalkozásaitól akarja "összekalapozni" az összeg nagy részét, szinte biztossá teszi a bukást!”
 • 1. helsinkirokker 2012. április 25. 11:35
  „Csak ennek a porfészek Szegednek nem lesz soha rendes fedett sportuszodája?!?!? Csúszdázni tudnék már, ha akarnék. Köszönjük a város jópofa gazdáinak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset - teljes volt az útzár a Szentesnél

Halálos közúti baleset történt kedd reggel a 451-es főút szentesi elkerülő szakaszán - csak 14 órától vált zavartalanná a forgalom. (galéria) Tovább olvasom