Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Lekerül a lánc vagy út épül?

Szentes - Napirendre került a Kiss Bálint iskola körüli forgalom és parkolás ügye. Erről lapunk megírta: képviselők szólaltak fel azért, hogy az autós közlekedés könnyítése érdekében reggel és délután nyissák meg a Kossuth teret.
– A téma most már érzelmekről is szól, ráadásul azoknak is van véleményük, akik nem érintettek – írta le a helyzetet a szentesi képviselő-testület ülésén Szirbik Imre polgármester.

Napirendre került ugyanis a Kiss Bálint iskola körüli forgalom és parkolás ügye. Erről lapunk megírta: képviselők szólaltak fel azért, hogy az autós közlekedés könnyítése érdekében reggel és délután nyissák meg a Kossuth teret.

A Kossuth tér és a Kiss Bálint iskola Fotó: Králik Emese (galéria)


Az önkormányzat nemet mondott, a képviselők ezt nem fogadták el, a szabályok értelmében ilyenkor folytatni kell a vizsgálatot.
Úgy tűnik, mintha időközben pártállásról is kezdene szólni a történet.

A szocialista Móra József kitartott korábbi álláspontja mellett, és azt mondta: maradjon a lánc a Kossuth téren, az autót akár a közeli Kiss Bálint utcában is le lehetne tenni, és onnan besétálni a gyerekekkel, de a szülők lassan közvetlenül az osztályterem előtt akarnak megállni. Kormánypárti oldalról a megnyitás érdekében szóltak, mert szerintük amit a lakosok kérnek, annak eleget kell tenni.

– El kell dönteni, hogy a kő van az emberért, vagy fordítva. Bízunk benne, hogy a műszaki osztály kidolgozza, hogyan lehet a kérdést megoldani – szólalt fel a Fidesz-frakció vezetője, Antal Balázs Tibor. A városháza irodája az ülésre benyújtott javaslatában nem ír olyat, hogy hajlik erre a változatra, azt viszont igen, hogy „szükséges lenne a Hajdú Lajos utcában biztosítani az egyirányú forgalmi rendet". Ez pedig csak két módon lehet: vagy kinyitják a Kossuth teret, vagy egy új, a Kiss Bálint utcába torkolló utat építenek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi költségvetés Szentesen

A szerdai testületi ülésen a város idei büdzséjéről tárgyaltak: a főösszeg 8 milliárd forint, új adót nem vezettek be. Tovább olvasom