Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Lemezközelben a szentesi zenekarok

Szentes - Két szentesi együttes két lemezre való saját dallal próbál szerencsét a világban. A Jelfürkészek és a Sweet Sixteen csapatában a tehetség és a bátorág adott, a saját szerzemények kiadásához már nem kell más, csak pénz.
A Sweet Sixteen együttes tagjai szerint a valódi amerikás, bluesos hangulathoz nem kell egyéb, mint a zene és egy pohár sör, és máris kész a kihalni képtelen műfaj nyújtotta érzés. A banda tagjai jó barátok, és szívesen játszanak kocsmákban, művelődési házakban. Az elmúlt 5 év alatt 14 saját dalt írtak. Ezek közül több – például az Óvó néni – ma már sláger a városban, amire nagyon büszke Kukovecz Pál. A szájharmonikás, gitáros énekes úgy véli, azért könnyű nekik, mert a dalszerzést soha nem erőltették, mindig csak akkor írtak, ha kedvük támadt. A gitáros Fekete Zoltán azt mondta, itt, helyben dicséri a dalokat a szakma. A gitáros kedvese adott címet egy dalnak, így született meg Az álmos hölgy legendája, ami valóban kifejezetten bluesos. Szabó Sándor basszusgitáros és Horváth-Varga Zoltán dobos elmondta: a dalszerzés közös munka, valamelyikük hoz egy alapot, a többiek pedig hozzáadják az ötleteiket. A fellépéseiken kétharmad részben külföldi szerzeményeket, egyharmad részben pedig saját dalokat játszanak. Elmondták: ha nem találnak szponzort, akkor a lemez saját kiadásban jelenik meg.

Ketten a Sweet Sixteenből. Saját dalaik slágerek lettek. A szerző felvétele
Ketten a Sweet Sixteenből. Saját dalaik slágerek lettek.
A szerző felvétele

Hasonló lehetőségei vannak a Jelfürkészeknek a lemezkiadásban. Az együttes alapítója Kulbert György, akit elsősorban faszobrászként ismer a közönség, de régi barátai tudják, hogy a zene legalább olyan fontos a számára, mint a szobrászat. Nyolc daluk teljesen kész. Vigh György basszusgitáros elmondta, több új tag érkezett a közelmúltban a zenekarba. A zenekarban Benkő Erika énekel, ifjabb Vörös János ül a doboknál – akinek saját bandája is van –, Patai Zsolt játszik gitáron. A Jelfürkészek nevét szó szerint kell érteni: ők azok, akik fürkészik a jeleket.

Stúdióidőt vásároltak

A zene világnapján négy szentesi amatőr zenekar – az Ifj. Vörös János Band, a Jelfürkész, a Tegyükfelhogy és a Sweet Sixteen – koncertezett az ifjúsági házban, telt ház előtt. A csapatokat segíti a művelődési központ, de kapnak támogatást az Életjel kulturális egyesülettől is. Rakk László elmondta, a lemezfelvételhez stúdióidőt vásároltak nekik.

Olvasóink írták

 • 3. PankaSopron 2008. október 22. 06:21
  „Ejjjjjjjjjha!”
 • 2. veterándiszkó 2008. október 13. 12:44
  „A Sweet Sixteen
  első helyezést ért el
  a Négy Mancs feketelistáján!”
 • 1. veterándiszkó 2008. október 13. 12:42
  „Hajrá Pali!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kézben a közművelődés Szentesen

Szentes - Nem úgy alakultak a bevételek három hónap alatt az egységes irányítás alá került közművelődési intézményekben Szentesen, mint ahogyan azt a laikusok várták. Tovább olvasom