Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Lengyel utca lesz az összekötő út

Szentes - Döntött a képviselő-testület: Lengyel utcának nevezik el a Csongrádi és az elkerülő út közötti, eddig csak helyrajzi számon nyilvántartott útszakaszt.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A kérdés azért került terítékre, mert egy ott telephellyel rendelkező cég szerette volna, ha utcanevet és házszámot használhat, így könnyebben megtalálják őket az ügyfelek.

A testület a helyi levéltár véleményét is kikérte, Tánczos Roland főlevéltáros leírta, hogy támogatja az ötletet. Egyrészt azért, mert a több évszázados lengyel–magyar kapcsolat Szentesen mindig hangsúlyos volt, a város számos, a közösségben letelepedett lengyel származású ember emlékét máig is őrzi. Másrészt pedig azért, mert a második világháborúban a város határában lezuhant lengyel repülőgép legénységének tiszteletére éppen annak az utcának az elején állítottak tavaly emlékművet. Korábban felmerült lehetőségként Dobovszky József építészmérnök neve, Szirbik Imre polgármester javaslatára róla majd a Dózsa-ház és a híd közötti kis teret nevezik el.

eddig csak helyrajzi számon nyilvántartott útszakaszt.
Eddig csak helyrajzi száma volt az útszakasznak.
Fotó: Králik Emese

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Yasmine csoport: a keleti tánc tompaháti szerelmesei

Három éve alakult a tompaháti hastánccsoport. Ma már számos rendezvényre hívják őket fellépni, változatos a repertoárjuk. Tovább olvasom