Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Lerakták a szentesi uszoda alapkövét

Szentes - Szentesen épül az első TAO-s uszoda, vagyis abból a pénzből valósul meg, amelyet cégek, vállalkozások a társasági adóból a sportinfrastruktúra fejlesztésére ajánlhatnak fel az egyesületeknek. A jövő nyárra elkészülő fedett uszoda alapkövét hétfőn rakták le.
Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
– Lelki szemeinkkel már látjuk azt a fedett uszodát, amelynek 1 év múlva itt kell állnia – mondta a hétfőii alapkőletételi ünnepségen köszöntőjében Szirbik Imre, Szentes polgármestere. – Ez a létesítmény összefogás eredményeként valósulhat meg, csapatban dolgoztunk, mindenki tette a dolgát, mint például a vízilabdásoknál.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta: a városban és a környéken élőknek is nagy pillanat az alapkőletétel, az, hogy a jövőben biztonságos környezetben, fedett uszodában sportolhatnak. Az ilyen kezdeményezések támogatása fontos a kormánynak – említette meg, hozzáfűzve azt is, az ideális körülmények között az úszók és a vízilabdások is nagyobb célokat tűzhetnek maguk elé.

Csapatban dolgoztak – és nem csak a lobbizásnál. Fotó: Vidovics Ferenc
Csapatban dolgoztak – és nem csak a lobbizásnál.
Fotó: Vidovics Ferenc

– A szentesi élmények felejthetetlenek, egy-egy meccsen annyian voltak a drukkerek, és olyan közel, hogy egy rosszabbul sikerült passznál a strandolók kirúgták a kezünkből a labdát – emlékezett Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány. – Szentes eddig is fogalom volt a vízi sportok, az uszodák világában, ha elkészül az új fedett, még inkább az lesz. Ez az első uszoda, amely „vízilabdás", vagyis pólóklubnak felajánlott TAO-s pénzből épül.

Büdzsé

Az összesen közel 1,2 milliárd forintos beruházás 30 százalékát Szentes önkormányzatának önrésze fedezi, 70 százalékban pedig a TAO-s pénzek jelentik a büdzsét.

Sós Csaba, az úszószövetség elnökségi tagja viccesen csak annyit jegyzett meg: azért örül neki, hogy az épülő létesítményt uszodának hívják, és nem „vízilabdapályának", így a vízilabda alapjának számító úszósport is otthonra találhat benne. Azt jósolta, sok edzőtábornak ad majd otthont a fedett, amelynek a létrehozása merész, megsüvegelendő vállalkozás, pestiesen szólva: nem semmi!

Ezután a különböző relikviákkal megtöltött, nemzeti szalagokra fűzött fémhengert elhelyezték az alapkőben, majd azt lezárták.

– A munkát már a múlt héten elkezdtük, jelenleg a tereprendezés és a talajvízszint-csökkentés zajlik, valamint folyamatban vannak a közműkiváltások – mondta el érdeklődésünkre Nemesi Pál, a kivitelező szegedi Ferroép Zrt. vezérigazgatója. A tervek szerint már idén tető alá kerül az új 50×25 méteres medence, hogy a belső munkálatokat télen zavartalanul végezhessék a szakemberek. A szentesiek várhatóan jövő nyáron vehetik birtokba a létesítményt, amely wellnessrészleggel is kibővülhet.

Olvasóink írták

 • 6. geza 2013. június 18. 07:58
  „Gratula szentesnek, szegeden ilyen sajna nem épül, de van helyette kockakő..
  Azon miért nem lepődök meg, hogy a Ferroép nyert megint.....(mini Közgép)”
 • 5. RowarAtkinson 2013. június 17. 21:38
  „Már mindenhol épül fedett uszoda, egyedül Szegeden nem.Ez nagy szégyen egy ekkora városnak....”
 • 4. egyszurkoló 2013. június 17. 21:24
  „megérdemli a szentesi vizisport! és megérdemelné a szegedi is!!! nálunk 1 fedett uszoda se, Egerben meg tervezik a 2.at ...”
 • 3. heinerg 2013. június 17. 21:07
  „Ezt a képet elmentem magamnak és az utókornak! Közben pedig nyomok egy hatalmas Like-ot! :-)”
 • 2. kipkop 2013. június 17. 21:00
  „Botka elvtárs ébresztő!”
 • 1. CsImre 2013. június 17. 20:09
  „Gratulálok Szentesnek, ez nem értelmetlen beruházás. Nem lehetne, hogy Szegeden is legyen már legalább 1 nyamvadt fedett uszoda 170.000 embernek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszüntetik a társulásokat

A hónap végén megszűnik az Eperjessel és Nagytőkével évekkel ezelőtt létrehozott óvodai intézményi társulás, július 1-jétől feladat-ellátási szerződést kötnek a községek Szentes önkormányzatával. Tovább olvasom