Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Levelezni tanulnak a derekegyházi netnagyik

Levelezni, skype-on beszélgetni, megnézni a Facebookon a régi ismerősöket – ezeket szeretnék megtanulni a derekegyházi nyugdíjasok. Klubot szerveztek nekik a könyvtárban.
– A lányomék Szolnokon laknak, azt vettem észre, hogy mindig többet tudnak a derekegyházi dolgokról mint én, aki itt élek. Rájöttem, hogy a Facebookról szerzik az ismereteket, nem akartam lemaradni ezen a téren – indokolta Farkas Istvánné, hogy miért jelentkezett a helyi könyvtár Netnagyi klubjába.

Tavaly indult egy számítógépes és internetes tanfolyam a művelődési házban, annak nagy sikere volt. Később úgy gondolták az intézmény munkatársai, az idősebbeknek hátha jól jönne időnként egy kis gyakorlás. A netnagyik havonta egyszer találkoznak, a csapat összetétele attól függ, hogyan érnek rá, és kinek van éppen szüksége segítségre. Farkas Istvánné korábban óvónőként dolgozott, akkoriban használta a számítógépet, a tudása azonban már frissítésre szorult. Most örömmel számolt be arról, hogy alig három hónapja regisztrált a közösségi felületre, de már majdnem 400 ismerőse van.

Vidáman folyik a tanulás a derekegyházi könyvtárban. A szerző felvétele
Vidáman folyik a tanulás a derekegyházi könyvtárban. A szerző felvétele

– Olyan jó látni a régi óvodásaimat, sőt már az ő gyermekeiket. Most már akkor is magabiztosan használom az internetet, ha utazni készülök, és a menetrendre vagyok kíváncsi – újságolta.

A klub tagjai bármit kérdezhetnek a könyvtár dolgozóitól, ők elmagyarázzák nekik, miért nem sikerül belépni a levelezőrendszerbe, hogyan kell saját e-mail címet létrehozni. Privát üzenet, idővonal – a nyugdíjasok magabiztosan használják a kifejezéseket. – Ha nem kaptad meg az elektronikus levelet, itt a papír, mindjárt megírom azon! – nevetett az egyik klubtag, mikor megírta élete első internetes üzenetét a másik széken ülő barátnőjének.

– Kedvesek az itt dolgozók, ha elakadok, segítenek. A kétéves unokám is ügyesen használja a számítógépet, olyan butának éreztem magam. Ma már levelezünk, skype-on beszélgetünk a családtagokkal. Most azért jöttem, mert a múltkor csináltunk egy e-mail címet, de nem boldogulok – mosolygott Gordos Pálné. A klubban általában 5-6 résztvevő van egy foglalkozáson, egyszerre két órát töltenek tanulással.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hét múlva nyit a kalandpark

Április 4-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a szentesi Kurca-part Kalandpark. Tovább olvasom