Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Lidl, Hungerit: 2 milliárdos közös forgalom

Szentes - 60 százalékra akarja növelni két év alatt az áruházaiban forgalmazott termékek között a magyar áruk arányát a Lidl – jelentette be Grósz Jenő, az áruházlánc magyarországi igazgatóságának elnöke.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
A 30-as években Németországban alapított élelmiszer-kereskedelmi hálózat 2004-ben jelent meg Magyarországon, most 157 üzletet működtet nálunk. Ezekben most 54 százalék a magyar termékek aránya. Ezt úgy akarja növelni a cég, hogy most bejelentett programjával további magyar beszállítókat keres, és meghirdeti Az év beszállítója díjat. A Lidl most 200 magyar vállalkozástól vásárol árut, közöttük 36 cég termékei 9 másik országban is jelen vannak. Tavaly ezek a beszállítók 8,4 milliárd forint exportforgalmat bonyolítottak le.

Egyik legfontosabb hazai partnere a szentesi Hungerit Zrt., amely az elmúlt nyolc év alatt hússzorosára növelte az áruházlánccal közös forgalmát. Ez legutóbb 2 milliárd forintot tett ki – tudtuk meg Magyar Józseftől, a Hungerit vezérigazgatójától. A szentesi cégvezető azt mondta, az együttműködés döcögősen indult, de mostanra összecsiszolódtak. Közös fejlesztéseik vannak, és a Lidl kliséjével forgalmazott Hungerit-termékekkel kapcsolatos fogyasztói visszajelzések is jók. Ez a kapcsolat kizárólag a magyarországi áruházakra terjed ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkérdeztük az olvasót: milyen állatól fél?

Ezúttal arról faggattuk szentesi olvasóinkat, hogy milyen állatól félnek? Tovább olvasom