Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Liftet kap Szentesen a bíróság és a földhivatal

Szentes - Két közhivatalt is akadálymentesítenek idén Szentesen: a bíróságnál és a földhivatalnál is lift épül a nyáron. Az összesen 55 milliós fejlesztést kizárólag uniós forrásból valósítják meg.
Ez év végén már liftezhetnek a mozgássérült ügyfelek a szentesi bíróságon és a földhivatalnál is. A két épület akadálymentesítésére pályázaton nyertek pénzt a megyei szervezetek, összesen 55 millió forintot. Mindkét fejlesztésre igaz, hogy önerő biztosítása nélkül, százszázalékos uniós támogatással valósulhat meg.

A Csongrád Megyei Bíróság már aláírta a támogatási szerződést a 25,5 millió forintról, az év első felében elkészülnek a kiviteli tervek, nyáron megkezdődhet az építkezés, decemberig pedig be kell fejezni a munkákat – tudtuk meg Cseh Attilától, a megyei bíróság elnökhelyettesétől. A mozgássérültek számára külön bejáratot és speciális parkolót alakítanak ki a szentesi bíróság udvarán, s ugyanott egy lift is épül. A könnyebb tájékozódás érdekében vezetősávok kerülnek a padlóra, egyes helyiségek bejáratánál pedig Braille-írással is ellátott táblákat is elhelyeznek.

A mozgássérültek számára külön bejáratot alakítanak ki a bíróság udvarán, s ugyanott egy lift is épül. A szerző felvétele
A mozgássérültek számára külön bejáratot alakítanak ki a bíróság udvarán,
s ugyanott egy lift is épül. A szerző felvétele

Szintén lift épül a Kossuth utcai földhivatalnál: az épület akadálymentesítésére 29,5 milliót nyertek. Pozsár István hivatalvezető érdeklődésünkre elmondta, a Horváth Mihály utcai hátsó bejáratnál a mozgássérülteknek parkolót építenek, és ide tervezték a felvonót is. Mindkét épületben akadálymentesítik a szociális helyiségeket is.

Olvasóink írták

 • 5. sörpocak 2009. március 07. 17:14
  „Egyformán van joguk nekik is. A baj, hogy ezt a lépést már évekkel ezelőtt kötelező lett volna megflépnie Szentesnek. Erről törvény is rendelkezik, csak itt állandóan pénzhiányra hívatkozva felejtették el a közintézmények akadálymentesítését.Anno, még Szirbik is tolókocsiba ülve parádéztatta magát.”
 • 4. dragboyz 2009. március 06. 20:35
  „Elgondolkoztam és? Attól ez még mindíg rengeteg pénz! A mozgássérülteket meg megértem, nem velük van bajom!”
 • 3. Enethy 2009. március 06. 08:22
  „1.Bizonyára a mozgássérülteknek eddig is problémát okozott az emeletre feljutás.Nem gondolod?Bár költséges dolog,de szerintem elengedhetetlen,hogy a beteg embereket könnyítsék ezekkel a lépésekkel.Te lennél kerekesszékes,nem okozna problémát feljutnod az emeletre?Ezen gondolkozz el mielőtt vissza támadnál.”
 • 2. studyfy 2009. március 05. 13:23
  „Hát ebből a pénzből én először a biróság épületét hoznám rendbe, kívül-belül. Ez a nagy hibája az EU-s pályázatoknak, hogy nem mindig találnak célba.”
 • 1. dragboyz 2009. március 05. 11:33
  „Eddíg sem volt lift, mégis elvoltak ott az emberek! A börtönökbe nem kell klímát rakni, vagy plazma tv-t?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kristófért táncoltak Szentesen

Szentes - Több százan vettek részt azon a jótékonysági táncesten, amelyet a májbeteg szentesi Polgár… Tovább olvasom