Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Ligeti parkolás: újra tárgyalják

Szentes - A Széchenyi liget autós forgalmáról júniusban újra tárgyalnak a szentesi képviselők. Addigra meg kell találni a kompromisszumos megoldást.
Hosszadalmas vitát váltott ki a Széchenyi ligeti parkolási helyzet a szentesi testületi ülésen. Az egyik tábor úgy véli: a terület védett, kikapcsolódásra és sportolásra kell használni, ezért minimálisra kell csökkenteni a behajtó járművek számát. A másik oldal szerint a tiltás hatására az ott működő étterem is nehéz helyzetbe kerülne.

– A teljes tiltást nem tartom jó ötletnek, hiszen az edzésre járó gyermekek szüleinek nagy segítség, hogy a kicsiket az uszoda bejáratához egészen közel vihetik – érvelt Rébeli Szabó Tamás, a sportbizottság külső tagja. – Esetleg a strandszezonban meg lehetne oldani valamilyen korlátozást, de azt nem támogatom, hogy a gyerekek hideg időben, vizes hajjal menjenek a külső parkolókig.

– Az étterem forgalma valószínűleg csökkenne, ha a vendégek nem parkolhatnának a közvetlen közelében – tette hozzá Bujdosó Tamás képviselő. – Mivel nincs közvilágítás a liget teljes területén, egyelőre emiatt sem támogatom az autótulajdonosok „sétáltatását".

Az önkormányzat célja a 150 autó befogadására alkalmas parkoló használata. A szerző felvétele
Az önkormányzat célja a 150 autó befogadására alkalmas parkoló használata.
A szerző felvétele

A testület elé került anyag kitér arra: a helyi védelem alatt álló Széchenyi liget és a területén lévő strandfürdő parkolási gondjait megoldaná a Vecseri-foki parkoló. Azonban ahhoz, hogy ezt a szerepét ténylegesen betölthesse, az uszodába érkezőket át kell irányítani oda. A 150 jármű befogadására alkalmas területet az összekötő úttal együtt több mint 300 millió forintból alakíttatta ki az önkormányzat. A ligetet, amelyet a város tüdejének is neveznek, 55 milliós ráfordítással tették kikapcsolódásra alkalmas hellyé. Fásítás, gyepesítés történt, gumiborítású futópálya készült.

– A liget évtizedek óta védett, kompromisszumos megoldást kell találni – mondta Móra József képviselő. – A strand akár ideiglenes, nyári bejáratot is nyithatna a Vecseri-foknál. A műszaki osztály vezetője, Czirok Jánosné azt fűzte hozzá: az áldatlan állapotot, hogy a több mint 150 éves sétakertben a járművek a zöldfelületen várakozzanak, meg kell szüntetni.

Bujdosó Károly, a városellátó intézmény parkolásért felelős munkatársa arról tájékoztatott: az előterjesztést a júniusi testületi ülésen vitatják meg újra. Addig részletesen ki kell dolgozni a ligeti parkolással kapcsolatos teendőket.

Olvasóink írták

  • 3. medvejanos 2011. május 11. 19:34
    „A ligetbe tényleg gyepesítettek ? :D nem igazán van nyoma... :)”
  • 2. jóízlés 2011. május 08. 11:00
    „Az említett osztályvezetőt még nem láttam a strandon !”
  • 1. niemand 2011. május 06. 10:26
    „Más téma nincs?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó kezekben: földön-vízen-levegőben a legjobb

Szentes - Lapunk Jó kezekben címmel kampányt indított: keressük a megye legjobb egészségügyi… Tovább olvasom