Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Limuzinban ért véget a Boros-expo

Szentes - Saját készítésű sütikkel, árajánlattal extrémsportokhoz és külföldi utakhoz, „vigasztalólével", de még stresszlabdával is várták a látogatókat a 13. Boros-expo standjain a diákok gyakorló kft.-i.
A szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskolában az üzleti gazdaságtan gyakorlat tantárgy keretében tanulják a diákok a vállakozások működtetését, s a maguk alapította kft.-k munkájának eredményét mutatják be a hagyományosan a Boros-expón. Az immáron 13. kiállításon hamisítatlan expo-hangulat fogadta a látogatót, már aki befért az ifjúsági ház pódiumtermébe. Valósággal tülekedni kellett a diákok és érdeklődők sűrűjében, hogy odaférjünk valamelyik standhoz a nyolc közül. Érdemes volt kitölteni kérdőíveiket is, mert nyerni lehetett vele, nem is akármit, de erről majd később.

Limuzinban ért véget a Boros-expo - GALÉRIA

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
Az Álomgyár Kft. azt hirdette, minden álmunkat teljesítik, a Tarka-Barka Kft. a standján bocifejekkel reklámozta a tejtermékeket, de lehetett katalógust lapozgatni az utazásszervezésre szakosodott BeszállSz? Kft.-nél, s Zaj Kávéház standjánál is, ahol finom süteményeket és kávét is kínáltak. Igaz, a vendégcsalogatás eme kulináris trükkjét más, nem vendéglátással foglalkozó kft. is alkalmazta. A Lesz-Vigasz fantázianevű cég termékeivel iagzán vigasztalásra lelhet bárki, aki erre szorul: „vigasztalólé", „Vegaszkoktél", „malac a pácban" és aminek szebb nevet ki sem találhattak volna, a „rendőrbendő fánk" is kínálatuk része volt. A Kontroll Kft. extrémsportokhoz vonultatott fel árajánlatokat, de még egy nagymotort is bevetettek. A fehér Álom Kft. eküvő-és rendezvényszervezéssel kapcsolatos ajánlatait hirdette, csodás ruhaköltemény mellett, a Játék-Világ Kft. standjánál pedig játszani is lehetett egy monitornál. Az iskolában e tanévtől újraindult ápoló-asszisztens szakmai osztály is bemutatkozott, ők mesterséges lélegeztetést is prezentáltak bábun, vérnyomás-mérést pedig hús-vér embereken, sőt még stresszlabdával is megajándékozták a látogatót, hogy nyomogassa azt a markában, ha szükségét érzi.

A 11-esek és 12-esek alapította gyakorló kft.-k ezeken az alkalmakon csupán szakmai munkájuk egy részét mutathatják be, hiszen a diákok egy valós vállalkozás minden munkafolyamatát elsajátítják a kft.-ben előfordulhat, a bérszámfejtéstől kezdve a pályázatokig, s csak állásinterjú útján lehet bekerülni. Mindezt Somosné Puskás Krisztina tanárnőtől tudtuk meg, aki a gazdasági munakcsoport tagjaként egyik szervezője az expónak, mely egyben versengés is. Bár sajnálatukra idén elmarad az országos verseny, ahová mindig az iskolai expo nyertese mehetett, a tanárnő büszkén említi, hogy egy másik megmérettetésről, a pécsi nemzetközi szakmai kiállításról tavaly ősszel második helyezéssel térhettek haza diákjaik: a Szeretem Szentest elnevezésű vállalkozásuk városunk specifikumait mutatta be. Nagyon sokan később gazdasági pályán helyezkednek el a képzésben részt vevők közül, mondta a tanárnő.

Limuzinban ért véget a Boros-expo - GALÉRIA

Zsűrizésük alapján harmadik helyen végzett a Lesz-Vigasz, második lett a Fehér Álom, s első a Zaj Kávéház Kft. Titkáruk, Rácz Kitti elmondta, a kávézójukat, pékségüket és cukrászdájukat reklámozó standjukon saját sütijüket kínálták, s a Facebook-on is komoly marktingmunkát folytattak.
A kérdőíveket kitöltők is nyerhettek, nagy sokára gazdára is talált a fődíj, egy limuzinos városi körút, s a boldog nyertes, Berezvai Debóra tanárnő örömében rögtön odakiáltotta tanítványainak: „Ti is jöttök, lányok!" Így is lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A raccsolás nem intelligencia függő

Kisgyerekes szülők gyakori dilemmája: miért nem beszél még a gyerek? Tanulási problémákat, olvasási gondokat előzhet meg a szülő, ha időben viszi szakemberhez gyermekét. Tovább olvasom