Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Lobodát nem emberöléssel vádolják

Szentes - Több hírportál is átvette azt az interneten megjelenő téves információt, miszerint Loboda Fábián szentesi szülészt szándékos emberöléssel vádolják.
A kórházi munkavégzés alól felfüggesztett orvos 2008 nyarán egészségügyi küretet hajtott végre egy 31 éves nőn, de a beavatkozás során átlyukasztotta a nő méhfalát, amit csak későn vett észre. A nő néhány hét múlva elhunyt. Az ügyet már az igazságszolgáltatás vizsgálja. A Szeged Városi Bíróságon már volt egy tárgyalás, a vád halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés. A delmagyar.hu azt a téjékoztatást kapta a bíróságtól, hogy a következő tárgyalási nap 2011. április 18-án lesz.

Loboda Fábián szabad lávon védekezhet, magánrendelése továbbra is működik Szentesen. A megalapozatlan internetes információk között az is szerepel, hogy a szentesi kórházban aláírásgyűjtésbe kezdtek a dolgozók, hogy így tiltakozzanak az eljárás ellen. Lapunk a kórház több dolgozójával is beszélt, de senki nem tudott a kezdeményezésről, ugyanakkor megtudtuk, hogy Loboda korábbi páciensei terveztek hasonló akciót, de az aláírásgyűjtő ívekkel még senki nem találkozott.

Loboda Fábiánt nem emberöléssel vádolják. A szerző felvétele
Loboda Fábiánt nem emberöléssel vádolják.
A szerző felvétele

Baráth Lajos, az intézmény megbízott főigazgatója érdeklődésünkre elmondta, ők sem tudnak aláírásgyűjtésről, a kórházban nyugalom van. A főigazgató hozzátette, bíznak benne, hogy a nőgyógyász tisztázni tudja magát a vádak alól. Mivel jogi kérdésről van szó, nem kívánnak az ügyről megnyilvánulni, de amint lezárult a bírósági eljárás, nyilvánosságra hozzák álláspontjukat.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Hugika010 2010. december 28. 18:55
  „citrom, én már többet tudok... és lepődtem rendesen...bár lehet h te már tudod...”
 • 37. Hugika010 2010. december 07. 19:19
  „időközben már én is láttam képet róla, nagyon tündéri kisbaba :) végre ő is megtudja milyen apának lenni, hisz sok gyereket a világra segített már :) akkor mihamarabbi találkozást nektek ;)”
 • 36. kisscitrom 2010. december 06. 15:27
  „:) Nem tudom mikor, és hol, de kisfiú, az tuti:)
  Szerintem olyan 2 hónapos lehet:)
  Képen láttam,gyönyörű :)
  Nekem is kettő van, remélem még egyszer én azért még találkozom vele :D
  Mármint babaügyben :)”
 • 35. Hugika010 2010. december 05. 15:04
  „mikor született meg hol? én is örülök neki, remélem nagyon boldogok :) nagy a valószínűsége hogy én már "úgy " nem találkozok vele :) 2 fiam van, befejeztem ebbéli pályafutásom ;) üdv citrom! :)”
 • 34. kisscitrom 2010. december 02. 18:16
  „Hát Hugika, várjuk a fejleményeket :)
  Egyébként igen, a Ráczéknak születettt gyermekük :)
  Úgyhogy gratulálok nekik , legyen sok örömük benne :)”
 • 33. Hugika010 2010. december 01. 20:56
  „miért van az, hogy pár nap után senki nem kommentel?? vagy várjuk a tárgyalást?
  na és az hogy rácznak született e gyereke, azt sem tudja senki? érdekes :D”
 • 32. royal 2010. november 24. 23:25
  „emlékeztetöül,

  13. hozzászólás Gábor_mester 2010.11.21. 12:43

  A hír nem szól arról, hogy az elhunyt hölgynek anatómiai rendellenességei lettek volna. Egészségügyi kürettről tudósít - a méh alapállapotban öklömnyi szerv, el nem vékonyodott falakkal. Ezt átütni azért kell némi ügyetlenség azért. Kívülállóként szándékosságot nem, de gondatlanságot csak-csak feltételezhetünk! A vádhatóság, az igazságszolgáltatás teszi a dolgát. A sok lökött kommentelő meg megint beszél (=ír!) hülyeségeket. A vádhatóságok tevékenységét - ill. azt, ami abból sajtóhír lesz! - ismerve inkább a felelősség eltussolását tartom igen-igen rosszindulatúan valószínűbbnek, mint azt, hogy egy "szent embert" szándékos bűncselekménnyel kínáljanak meg, ha annak nem áll fenn az alapos gyanúja! Tessenek már a tárgynál maradni! Ehhez a sajnálatos eseményhez semmi köze annak, hogy hány jó és hány nem jó orvos/ügyész/újságíró/miniszterelnök stb. van kies kis hazánkban!!! Amíg Lóboda úr tettét jogerősen el nem bírálják, sztem. magánpraxist se volna szabad folytatnia. Hol van... Tovább olvasom >>

  A hír nem szól arról, hogy az elhunyt hölgynek anatómiai rendellenességei lettek volna. Egészségügyi kürettről tudósít - a méh alapállapotban öklömnyi szerv, el nem vékonyodott falakkal. Ezt átütni azért kell némi ügyetlenség azért. Kívülállóként szándékosságot nem, de gondatlanságot csak-csak feltételezhetünk! A vádhatóság, az igazságszolgáltatás teszi a dolgát. A sok lökött kommentelő meg megint beszél (=ír!) hülyeségeket. A vádhatóságok tevékenységét - ill. azt, ami abból sajtóhír lesz! - ismerve inkább a felelősség eltussolását tartom igen-igen rosszindulatúan valószínűbbnek, mint azt, hogy egy "szent embert" szándékos bűncselekménnyel kínáljanak meg, ha annak nem áll fenn az alapos gyanúja! Tessenek már a tárgynál maradni! Ehhez a sajnálatos eseményhez semmi köze annak, hogy hány jó és hány nem jó orvos/ügyész/újságíró/miniszterelnök stb. van kies kis hazánkban!!! Amíg Lóboda úr tettét jogerősen el nem bírálják, sztem. magánpraxist se volna szabad folytatnia. Hol van ilyenkor a Kamara? (Más kérdés, ha vétlen volt, kik és mekkora kártérítéssel tartoznak neki a meghurcoltatásáért!) Akit a téma közelebbről érdekel, szíves figyelmébe ajánlom a Mik vagytok ti, istenek? c., orvosi műhibaperekkel foglalkozó könyveket.”
 • 31. royal 2010. november 24. 23:22
  „Ha már arról van szó,hogy ki kivel ért egyet akkor én Gábor-mester 13-ik hozzászólásával.Ennyi,ti is elolvashatnátok azt is,nem csak egy-egy szót kiragadva s azt gyűlöletkeltésre használva,itt irka firkálgatnátok!”
 • 30. royal 2010. november 24. 23:12
  „és kérlek ne beszéljetek a nevemben,mert én például nem állítottam,hogy citrommall nem értenék egyet.De vajon,igy nyilatkozgatnátok a családnak is!”
 • 29. royal 2010. november 24. 23:00
  „lehet mérlegelni,kedveseim!

  Szentes - Öt nap elzárásra ítélte a Szentesi Városi Bíróság azt a két helybeli férfit, akiket még szeptember végén értek tetten a járőrök a Tisza árterében, miközben öt csukát fogtak ki engedély nélkül.”
 • 28. royal 2010. november 24. 22:48
  „a munkámról annyit,hogyha egyszer is hibáznék,azonnal börtönbe kerülnék!a helyesírásról meg annyit,hogyha tartanám valamire ezt az oldalt,akkor én is használnám az írásjavítót,ahogy ti!”
 • 27. Hugika010 2010. november 24. 19:47
  „szerintem nincs gyerekük...”
 • 26. kisscitrom 2010. november 24. 16:14
  „Ez most teljesen nem idevág, de hátha valaki tudja:)
  A Rácz főorvoséknak valóban született babájuk?
  Ezt hallottam, nem tudom igaz e, de ha igen, akkor hatalmas gratuláció nekik :)”
 • 25. Őrangyalka 2010. november 23. 20:22
  „Kedves "royal"! Igazán kíváncsi lennék arra, hogy mi a te foglalkozásod, s milyen precízen, s lelkiismeretesen végzed a munkád, s hányszor hibázol. Kötve hiszem, hogy hibátlan és kifogástalan lennél, hiszen egyikünk sem az... Nem hiszem hogy nagyot alkotnál, aki ilyen igénytelen a saját beszélt anyanyelvére, ilyen helytelenül ír és zavaróan fogalmaz, az inkább vonuljon vissza szabad idejében, s kicsit "tökéletesítse" magát, s ne mások felett tördelje azt a bizonyos pálcát. S főleg ne számára ismeretlen derék embereket fenyegessen mágiával. Ízléstelen dolog...
  "citrommm"-al és "csongrádi_lakos"-al teljes mértékben egyetértek!”
 • 24. royal 2010. november 22. 19:53
  „igen,úgy hallottam,hogy közvetlen a felfüggesztése előtt 1-2 emberrel,így kivételezett,ahogy a dátumokat nézem,meg kell nézni az estet,mikor történt s ahhoz víszonyitani!Mindanyiany tudjuk,hogy nem ez a forum vagy aláirások,fogják eldönteni az ügy sorsát!Gyüjtötek már itt másik orvosnak is, hiába!

  ui:pedig ö visszafizette volna”
 • 23. niemand 2010. november 22. 16:11
  „kedves royal, köszönöm, hogy elolvastad hozzászólásom. Kivétel erősíti a szabályt, most már ilyen esetről is tudok. Vigyázz, az átok visszaszállhat.”
 • 22. royal 2010. november 22. 15:54
  „Kedves csongrádi_lakos,ugye te sem hiszed el amit,irtál,veled miért kivételezett?Na tökmindegy lényeg,hogy megkapja amit megérdemel,de a többi alkalmazottat is vegyék már elö,/gondolok itt a kollégákra akik találkoztak evvel a betegel/mert tényleg nem hiszem,hogy napokig nemzavart senkit egy jajveszékelések között,haldokló anyuka!”
 • 21. citrommm 2010. november 22. 14:29
  „Mindenkinek vannak jó és kevésbé jó tapasztalatai az egészségügy területéről. Ugyan az az orvos az egyik nap kedves és türelmes, míg egy másik napon esetleg türelmetlenebb, tiszteletlenebb, és milyen meglepő, hát ő is ember. Mi nem ugyan így működünk?
  Őszintén szólva én nem igazán értem az embereket. Miért kell rögtön pálcát törni bárki feje felett, míg nem derül ki a teljes igazság. Bármi amit tudunk, vagy tudni vélünk az üggyel kapcsolatosan, azt mind-mind a média torz szemléletével átitatva készen kapjuk. Nem tudjuk, hogy pontosan mi történt műtét közben, és azt sem, hogy a későbbi műtétek hogyan zajlottak. Azt gondolom hagyjuk meg a doktor azon jogát, hogy csak akkor tekintsük őt bűnösnek, ha az minden kétséget kizáróan beigazolódik, és a bíróság elítéli.”
 • 20. csongrádi_lakos 2010. november 22. 09:09
  „Egy nagyon rendes, aranyos, kedves orvost akarnak elintézni. Ahogy az egyik kommentelő is írta, meg lehetne nézni a többi doki dolgait is. Kisfiamat a doktor úr segítette a világra 2009-ben. Nagyon rendes volt velem, várandóságom alatt is, figyelt rám. Bármikor hívhattam telefonon, ha szükség volt rá. A szabadnapján indult meg a szülésem, a doktor úr reggeltől ott volt velem végig, nem mászkált el , csak velem foglalkozott, és a babával természetesen. Ja, és nem fogadta el a borítékot, pedig az utolsó nap adta volna neki oda, amikor hazajöttünk. De mindenkinek más szimpatikus, pont ezért nem kellene ócsárolni olyannak, aki nem ismeri a doktor urat. Én nagyon bízom benne, hogy jó vége lesz a dolognak, és kiderül az igazság. Sajnálom a családot, de a többi orvos is hibázott ebben a dologban, a főorvos úr, a sebészek (akik 2x vágták fel).”
 • 19. flagg 2010. november 22. 07:14
  „royal, húha, most aztán mindenki borzasztóan megrémült a mágiádtól :))) nyihaha”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset - Elesett a motoros Szentesnél

Baleset történt Szentes határában, a 45-ös főút és a 451-es út kereszteződésénél. Tovább olvasom