Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Lotti a nap játékosa volt Párizsban

Szentes - Hetek óta sorozatban indul és arat sikereket külföldi tornákon Mészáros Lotti, a Szentesi Tenisz Klub kiválósága. A 14 éves játékosnak ez az év már hozott egy válogatottbéli szereplést az Európa-bajnokságon, majd a sportág Mekkájában, Párizsban is indult egy nagy tornán.
Lotti hétéves korában kötelezte el magát a labdajáték mellett, az úszásról váltott. Az egyébként az iskolában is kiváló tanulónak az idei évben sikerült a nagy kiugrás a teniszpályán. A fedettpályás bajnokságon az év elején az L14-es korosztályban párosban magyar bajnoki címet szerzett, egyéniben harmadik lett. Már két éve a válogatott keret tagja, s tavasszal debütált az Európa-bajnokságon, egyéniben svájci ellenféllel, párosban oroszokkal játszottak. Az utóbbi hetekben szólóban menetelt az európai tornákon, és Párizsba is meghívást kapott Bakos László, Varjú Attila és Zsiga László tanítványa.

Hetek óta sorozatban indul és arat sikereket külföldi tornákon Mészáros Lotti.
Hetek óta sorozatban indul és arat sikereket külföldi tornákon Mészáros Lotti.

„Történelmet írt" Máté is

A Szentesi Tenisz Klub pályáin más tehetséges fiatalok is bontogatják szárnyaikat, s gyarapítják az egyesület dicsőséglistáját. Még az év elején „történelmi tettet" hajtott végre Virág Máté azzal, hogy év elején párosban megszerezte negyedik bajnoki címét, a legutóbbi OB-n a 18 évesek mezőnyében Ajkai Norberttel harmadik helyen végeztek. A 10 éves, de már a két évvel idősebbek között próbálkozó Drahota Szabó Dorka párosban a legjobb nyolcig jutott ugyanezen a versenyen. 

Első kategóriás nemzetközi versenyen fölkerülni a főtáblára úgy lehet, hogy kb. az első 100-on belül kell lenni Európában. Ez több sikeres verseny eredménye, egyik ezek közül a párizsi verseny, ahová a magyar nemzeti válogatott tagjaként juthatott el a szentesi versenyző. Az első kiemelt, egyben Európa ranglista-vezetője állította meg Lottit, de szerencsére előtte egy szép skalpot tudott szerezni egy hazai teniszező, Salas legyőzésével, aki a kisvilágbajnokság harmadik helyezettje volt ebben az évben. A meccsükön nyújtott kiemelkedő játékáért aznap Lottit választotta a legendás bíró, Jacques Dorfmann a  nap játékosának – mesélte nem kis büszkeséggel Lotti apja, Mészáros Csaba. (A You Tube-on megtalálható egy kisfilm erről: lotti meszaros got the fair play prize of the day.) Ez is egy nagy megtiszteltetés volt számára. A neves bíró adta át a díjat. ­ Már a lehetőség, hogy magyar színekben játszhatott Párizsban, jelentős élmény volt, de a nap játékosának lenni Párizsban már egy életre szóló élmény – kommentálta a történteket Mészáros Csaba. A szentesi teniszezők vezetőedzője, Bakos László szerint tapasztalatszerzésre, a nagy viadalok hangulatának megízlelésére kiváló alkalom volt ez a torna.

A francia torna után a szentesi lány nem sokat pihent, hazatérve is jelentős babérokat aratott le: a korosztályos országos bajnokságon egyéniben a 3. helyig, párosban pedig bajnoki címig jutott Farkas Emesével az oldalán.

Július második felében újabb nemzetközi erőpróba következett Lotti számára, immár Ausztriában. A kufsteini versenyen a legjobb 8 közé került (3 kört menve, a selejtezőt is beleértve) a főtáblán 128 lány között. Jelenleg még mindig osztrák földön, Krems-ben az U16-osok, tehát idősebbek tornáján 10. kiemeltként indul,tehát a papírforma és jelenlegi formája szerint sem esélytelen. Ezért is vesz részt ezen a versenyen, valamint a felfelé játszás a fejlődése miatt is fontos – tudtuk meg a helyszínen jelen lévő szülőtől. 

A 64-es táblán Lotti végül a nyolc közé jutásért kapott ki idősebb és előrébb rangsorolt észtországi ellenfelétől szoros csatában. Párosban izraeli partnerével a legjobb 4 közé került így a 3. helyen végzett, amit sikerként lehet értékelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztiváloznak a falvak is

Derekegyház nevét már megismerték az országban, Nagymágocs jövőre rekordkísérlettel célozza meg ugyanezt. Tovább olvasom