Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Madárinfluenza-vírus

Több hírforrás is azt állítja, hogy a napokban Angliában megjelent madárinfluenza eredetileg Magyarországról érkezett a Suffolk grófságbeli pulykafarmra, ahol 150 ezer pulykát gázosítottak el a hatóságok.
Több hírforrás is azt állítja, hogy a napokban Angliában megjelent madárinfluenza eredetileg Magyarországról érkezett a Suffolk grófságbeli pulykafarmra, ahol 150 ezer pulykát gázosítottak el a hatóságok. Magyarázat a jelenségre csak az lehet, hogy az angol Bernard Mathews tulajdonosa a magyar libatelepeknek is. A brit cég szóvivője tagadta, hogy a tulajdonos személyén kívül más kapocs is lenne ebben az ügyben – a SáGa Foods Rt.-nél valóban érdekelt a külföldi befektető. Elhangzott az is, hogy a vállalat egyik alkalmazottja járt Magyarországon, így vihette magával haza a fertőzést, amely január végén ütötte fel fejét Csongrád megyében. Ugyanakkor egy brit kormányzati főtanácsadó szerint valószínűbb, hogy a vírust vadmadarak hurcolták bel Nagy-Britanniába.

Január végén Szentes határában Lapistónál és Derekegyház mellett, Ördöngősön találtak fertőzött állományt. A mintegy 14 ezer libát elgázosították a hatóságok. A lapistói libatelep egyik tulajdonosa, Csizmadia László elmondta lapunknak: a cégben kizárólag magyar állampolgárok érdekeltek, az ördöngősi telep tulajdonosa pedig egy szentesi vállalkozó. A SáGa Foods Rt.-nél pulykát dolgoznak fel, ők pedig libával foglalkoznak. Álláspontja szerint ebben az összefüggésben elképzelhetetlen, hogy a szentesi madárinfluenza szedné áldozatait a szigetországban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a szentesi símaszkos rablót

Elfogták a rendőrök a szentesi símaszkos rablót. A huszonéves férfit azzal gyanúsítják, hogy január… Tovább olvasom