Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Maga nem Gyurcsány Ferenc?

Szentes - A zöldségpiacon kezdte szentesi látogatását csütörtök reggel Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. A vendéget kisebb tömeg várta, többek között a város polgármester, Szirbik Imre is üdvözölte.
Munkatársai, kísérői körében járta a piacot és beszélgetett az emberekkel, akik közül többen – jellemzően az idősebb generáció – nagy örömmel fogadták az egykori miniszterelnököt. Az első néhány méteren Gyurcsány Ferenc gáláns gesztust gyakorolt: egy csokor nárcisszal lepte meg a társaságában tartózkodó független, ám a DK-hoz tartozó politikust, Vadai Ágnest.

- Feltétlenül kóstolják meg a csíramálét – javasolták a szentesiek a vendégeknek, akik először nem tudtak mit kezdeni az információval, mert eddig soha nem hallottak erről a jellegzetes környékbeli finomságról. Később a csarnokban Gyurcsány egyik munkatársa valóban vásárolt belőle: a tapasztalataikról már nem tudunk beszámolni.

Gyurcsány Ferenc Szentesen - GALÉRIA

- Maga nem Gyurcsány Ferenc? – kérdezte meglepetten egy lányka az egyik asztal mögül. – Mondták már, hogy hasonlítok rá – felelte a megszólított elnök, majd a forgalomról és a húsvéti készülődésről faggatta az ifjú eladót. – Lehet tőle kérdezni? – morfondírozott félhangosan egy idős hölgy. A bátorítást és gyors bemutatkozást követően a „mondja, Szepesiné angyalom" felszólításra elpanaszolta, hogy a fia hiába tanult sokat, régóta nem talál munkát.

A Gyurcsány köré gyűlő asszonyok azt mondták, hogy „az elmúlt években az egész ország a terror háza lett" és sajnálkoztak, hogy már nem a volt miniszterelnök vezeti az országot. – Így van ez, néha nyer az ember, időnként pedig veszít – hangzott a válasz. – Nézze csak, mit hoztam magának – bontogatott egy néni egy borítékot. Kiderült: egy régi, Gyurcsányt ábrázoló újságkivágást őrizgetett, arra kért most autogramot a Szentesre látogató politikustól. A körben álló nyugdíjasok közül valaki ígéretet tett, hogy ha legközelebb a városba látogat, feltétlenül értesítse: ebéddel várná a pártelnököt. – Tudja mit, elmegyek ma egy kávéra – válaszolta rövid töprengés után, ám a mai nap biztosan nem lesz egy új barátság kezdete, a néni ugyanis határozottan kijelentette: ma nem jó, dolga van.

Gyurcsány Ferenc Szentesen - GALÉRIA

- El sem hiszem, hogy tényleg itt van, mennyivel másabb, mint a tévében – örvendezett egy idős úr. – Nagyon emberséges, szeretjük – fűzte hozzá két hölgy, akikről annyit tudtunk meg, hogy testvérek és a húsvéti bevásárlást intézték a piacon, amikor meglátták a prominens látogatót. Gyurcsány eközben lángost vásárolt, majd folytatták szentesi körútjukat. Arról, hogy mindenki mégsem örült maradéktalanul a látogatásának, a piacon kívül bizonyosodtunk meg. Egy telefonfülkére ragasztott valaki egy kis plakátot, amelyből az derült ki: a készítője egyáltalán nem látja szívesen a politikust Szentesen.

Olvasóink írták

72 hozzászólás
 • 72. nádiposzáta 2012. április 13. 07:52
  „71. jtozso 2012.04.12. 21:37 ...fejezd be a személyeskedést ,,,nem tértem ki rá,,csak az adott témával foglalkozz!!!!”
 • 71. jtozso 2012. április 12. 21:37
  „nádiposzáta!4
  Távol áll tőlem az utasítgatás csupán a tényeket közöltem,de te egyébként a megnyilvánulásaid alapján orvosi eset vagy.”
 • 70. nádiposzáta 2012. április 12. 11:45
  „69. jtozso 2012.04.11. 09:46
  Na figyelj ,ne utasítgass , a te véleményed nem érdekel hiába próbálod sulykolni,igazságot nem tűritek ,de az biztos hogy a kommunista blokkban szerzett diplomákat nyugaton nem tekintették tudásnak diplomának ,újra vizsgáztatták aki a tanulmányát folytatni kívánta vagy megélni akart belőle.Mert nyugaton tudják hogy az olyan szemétbe kidobott műdiplomák nem tudás alapon íródtak.”
 • 69. jtozso 2012. április 11. 09:46
  „nádiposzáta!!!!!!!!!!
  hagyd már abba a hüjítést!!
  Minden családtagom(gyermekeim is)a Magyarországon szerzett diplomával és egyéb szakirányú végzettségekkel dolgoznak a végzettségüknek megfelelő szakterületen,mint említettem van aki több mint 20 éve és van aki 10 éve.
  Nem riportokból és hallásokból tudom mint te.”
 • 68. nádiposzáta 2012. április 11. 02:09
  „Ha nem a diplomájához kötődő munkát végzett akkor nem kérik az újra vizsgát, ha a tanulmányaiból szeretne megélni nyugaton nem fogadják el a keleti blokk eredményeit, úgy hogy nem kell letagadni ami igaz.Ezt pedig Dobos Attila mondta el.”
 • 67. jtozso 2012. április 10. 13:54
  „Fejezzük be a hüjítést!!!
  Nekem két családtagom több mint 20 éve külföldön él az egyik diplomás a másiknak is vannak képesítései,egyiknek sem kellett semmiből újravizsgázni.
  Nem szabad felelőtlenül olyanokat állítani,amit nem tudunk.Ausztriában is van közvetlen hozzátartozóm több mint 10 éve és nem kellett neki sem semmiből újravizsgázni.”
 • 66. nádiposzáta 2012. április 10. 11:37
  „Nyugaton nem fogadták el a keleti blokk szakvizsgáit ,ma is érvényben van,A jövőben a keleti blokkból, így a Magyarországról érkező szakképzésbe külföldön vállal munkát, és külföldön teszi le a szakvizsgáját ... Ausztriában nem fogadták el a Magyarországon megszerzett szakvizsgákat.Én meg ugy tudom hogy Bugyi Tanár fiának is nyugaton ujra kellett vizsgáznia ,ő is megjárta azt a létra fokot mint Dobos Attila , éjszakai ügyeleteket vállalt , nem tudott elhelyezkedni a tanult szakmájában az adott ország nyelvét megtanulta , ugy tudom keserves évek voltak ,tanulni ,dolgozni , nem ingyen kapta az oktatást.”
 • 65. jtozso 2012. április 10. 09:42
  „nádiposzáta
  Dobos Attila esetét nem tudom,de a korabeli sajtó nem utal rá,azt viszont tudom,hogy a szentesi Bugyi Tanár úr fiának nem kellett újra vizsgázni Németországban és még sokat tudnék felsorolni a közeli ismerőseim köréből is.”
 • 64. nádiposzáta 2012. április 09. 14:09
  „63. jtozso 2012.04.09. 12:05 ...Bizony hogy igaz ,kérdezd Dobos Attilát Mary Zsuzsival disszidált ,újra kellett vizsgáznia mint fogorvos ,nem fogadták el szoc országokból a végzettséget.”
 • 63. jtozso 2012. április 09. 12:05
  „nádiposzáta
  "Úgy gondolom mindenki emlékszik erre, akik az átkosban(kádárérában) kidisszidált nyugatra ,vagy még érvényben van most is ,hogy a szoci országokban tanult diplomások eredményét nem ismerték el nyugaton ,újra le kellett vizsgázni úgy folytathatja a a megszerzett tudását."
  EZ NEM IGAZ .”
 • 62. 3795639 2012. április 09. 11:39
  „A mai baloldalnak nem tetszik a magyar kormány. 8 éven keresztül csaltak, loptak és hazudoztak, az államot, az önkormányzatokat és az embereket adósságba kergették.
  Azóta sem változtak semmit.
  "Az Uwazam Rze kiemelte, hogy a magyar kormány célja az állam megújítása és a kommunista kötelékek felszámolása. Eközben az európai baloldal "bírálatok, hazugságok és manipulációk lavináját zúdította" a magyar kormányzatra és "csaknem közvetlenül kimondta, hogy a magyaroknak nincs joguk felépíteni saját államukat", mert "a kisebb, volt kommunista országoknak bele kell nyugodniuk a helyi tolvajok tevékenységébe"."

  "Lehet még itt egy darabig teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai - amiről nyilvánvalóan nekem nem kell tudni - segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen!" (GyF)

  A csaló és tolvaj szocialisták és liberálisok "hazudtak reggel, éjjel, meg este". Tettek róla, hogy fényévekre lemaradjunk a fejlett demokráciáktól.”
 • 61. nádiposzáta 2012. április 09. 10:42
  „Szentesi piacon kereste a nem létező szakdolgozatát.Úgy gondolom mindenki emlékszik erre, akik az átkosban(kádárérában) kidisszidált nyugatra ,vagy még érvényben van most is ,hogy a szoci országokban tanult diplomások eredményét nem ismerték el nyugaton ,ujra le kellett vizsgázni úgy folytathatja a a megszerzett tudását.Ugye végül kiderült ez is miért mert a sok pártvonalon tudásáról kapott eredmények csaláson alapulnak,erről nem beszéltek évtizedekig ,de nyugaton tudják hogy a keleti táborban minden hazugságon alapszik ,,kommunisták csaltak , hazudnak ,egyik igen látható példája gyurcsanyi.”
 • 60. dédi8 2012. április 09. 06:35
  „Remélem dokumentálták a sok büdöst. A nyugger munkásőr attól még ugyanolyan bűnös, mint a fiatal komcsi. Mind hazaáruló.”
 • 59. okz63 2012. április 08. 18:52
  „6. nádiposzáta 2012.04.05. 15:05
  "Lám lám vannak akik visszasírják az éjjeli nappali hazudozót"

  Hmmm...ő nyeretlen kétéves volt Viktorhoz és holdudvarához képest...”
 • 58. rosenrot 2012. április 08. 09:23
  „57. Power!
  Ébresztő!!! Új megnyomorító van születőben. Kicsit segítek. A Keresztneve V-vel kezdődik, mint Viktor.”
 • 57. Power 2012. április 06. 16:35
  „Magyarország megnyomorítója és tönkretevője emberséges? A piacon már bolond gombát is árulnak?”
 • 56. orszagzaszlo936 2012. április 06. 14:12
  „55. Jan_Szentes 2012.04.06. 13:45

  Gyurcsány a vagyonát ellopta a privatizáció során, nem dolgozott az egy percet sem. Azt is elmondták, mikor még a hatalmat bitorolta, hogy azért nem lehet becsukni, ,mert elévültek a cselekmények!

  Ennyit a fő KISZ-es barátotokról.

  Ahogy írtam a másik fél ua, KÉT POGÁNY KÖZT EGY HAZÁÉRt, akik valóban egy alomból valók!

  Magyar érdekekért küzdő valódi kormány kell MAGYARORSZÁGNAK, az elmúlt 22 év rablóbandáit - politikai és gazdasági is - meg elirányítani egy Mátra túrára, ott építhetnek lakásokat maguknak két kézzel felügyelet alatt!”
 • 55. Jan_Szentes 2012. április 06. 13:45
  „"Gyurcsány meg sosem lesz úr, bolsevik milliárdos elvtárs marad, abból is a rosszabbik fajta.

  " Az biztos de a mi Viktorunk, meg Lázárunk egy percet se dogozott csak az állam pénzén gazdagodott, Fleto legalább előbb pénzt keresett az üzleti életben, nem az államkasszából, / a mi zsebünkből / szerezte a vagyonát. Nagy különbség, Viktor az lehet kapott némi apanázst a papától a bányákból.”
 • 54. jtozso 2012. április 06. 12:03
  „bénaimrenéni
  Elég beszűkült a látóköröd(ami egyébként a hozzászólásaidból is látszik),hogy nem tudod miért jött Gy.F. Szentesre.
  Egyébként O.V. is járt már a szentesi piacon.”
 • 53. csillogás 2012. április 06. 08:42
  „Mignon, igen, Delelő! Még mindig ugyan ott van! :)”
72 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hét témája: Hol gyújt rá?

Ezúttal arról kérdeztük a szentesi olvasókat, hogy hol cigiznek? Tovább olvasom