Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Magas szintű oktatás a Kosztában

Szentes – A Koszta József Általános Iskola januártól a Smart Referencia Iskola hálózat tagja lett. A gyerekek nagy örömmel használják az interaktív táblákat.
- Sokkal érdekesebb, színesebb feladatokat tudunk megoldani az interaktív táblákkal – magyarázza Seres Katalin projektvezető, aki alsó tagozatos tanulókat oktat interaktív táblák, tananyagok segítségével. A Koszta József Általános Iskola a magas szintű oktatás mellett nagy figyelmet fordít a korszerű oktatástechnikai eszközök beszerzésére és használatára.

Az intézmény 2012. januárjától a Smart Referencia Iskola hálózat tagja lett. Azokat az iskolákat ismerik el így ily módon, akik magas színvonalon alkalmazzák az IKT eszközöket és a SMART termékek használata közben megszerzett tapasztalataikat, ötleteiket szívesen megosztják más intézményekkel is.

A gyerekek nagy örömmel használják az interaktív táblákat.
A gyerekek nagy örömmel használják az interaktív táblákat.

Az intézmény a Referencia Iskola Programnak köszönhetően két új eszközzel és egy a matematika órákon jól hasznosítható szoftverrel gyarapodott. Az egyik eszköz SMART Slate vezeték nélküli palatábla, amely új lehetőségeket teremt az osztályteremben. Megadja a tanár vagy a diák számára azt a szabadságot, hogy a SMART Board interaktív táblán folyó munka a tanterem bármely szegletéből irányítható legyen.

Amennyiben a vezeték nélküli palatábla felületén elkezd írni a speciális toll segítségével, úgy a kézírás mindenki számára láthatóvá válik mind a számítógép képernyőjén, mind pedig a SMART Board interaktív táblán vagy a vetítővásznon – mondja Lucza László. A projekt felsős koordinátora hozzátette, hogy jelenleg, vele együtt hárman viszik a vállukon ezt a projektet: Seres Katalin, a projekt vezetője, és Olaszné Vincze Gabriella alsós koordinátor. A kollégák munkáját, és az oktatást is könnyíti az interaktív eszközök használata, az órák is érdekesebbek. Lucza László mégis a legnagyobb előnynek azt tartja, hogy bármikor online, interneten keresztül tudnak dolgozni a gyerekekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpádhalom: tiszta lappal indulnak

A januári időközi választás után a közelmúltban megalakult a község képviselő-testülete. Tovább olvasom