Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Mágocsra járnak szemetelni

Nagymágocs - Járdát betonoznak, karbantartják a közutakat, de még gyümölcsfaiskolát is telepítenek Nagymágocson a Start-közmunkaprogram segítségével, számolt be Atkári Krisztián polgármester.
Járdát betonoznak, karbantartják a közutakat, de még gyümölcsfaiskolát is telepítenek Nagymágocson a Start-közmunkaprogram segítségével, számolt be Atkári Krisztián polgármester. Novemberig 35 helybelinek jelent biztos jövedelmet a program.

Kukájuk helyett ehhez hasonlóan a közterületekre dobálják a szemetet az idegenek Nagymágocson. Illusztráció: Karnok Csaba
Kukájuk helyett ehhez hasonlóan a közterületekre dobálják a szemetet az idegenek Nagymágocson. Illusztráció: Karnok Csaba

– Mintegy másfél kilométeres szakaszon javítjuk ki a járdákat a faluban – mondta a község vezetője. – Azokat a járófelületeket hozzuk helyre, amelyek töredezettek, balesetveszélyesek és ezért nehezen takaríthatóak. A hasznosítható földeken gyümölcsfaiskolát hoztunk létre, eddig 4 ezer alanyt ültettünk el, amelyeket lehetőség szerint helyben szeretnénk hasznosítani. Másfél év múlva eladjuk a fiatal fákat, de azt az ötletet sem vetettük el, hogy hagyunk a növényekből, és gyümölcstermesztésbe fogunk.

A közmunkaprogramon belül három mezőőrt is alkalmaznak. A munkájukra különösen azért van szükség, mert a községben egyre nagyobb méreteket ölt az illegális szemétlerakás.

– Egyre többször látunk a faluban idegen autót utánfutóval, amelyen háztartási hulladék vagy törmelék van. A mezőőrök ezeket az akciókat is figyelik majd. Minden elképzelhető helyen találtunk szeméthalmokat, a közmunkaprogram keretein belül eddig 65 konténert töltöttek meg a dolgozók. Sajnos hiába azonosítjuk az elkövetőket: az eljárás hosszadalmas, a büntetés kicsi és hatástalan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsuzsinál Bödőcs a favorit

A Szentesi Művelődési Központ kulturális programszervezőjével beszélgettünk a humorestek sikeréről. Tovább olvasom