Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Magyarné lányával tudtunk csak beszélni

Szentes - Eddig nem vette át a megyei önkormányzat elnöke által csütörtökön küldött ajánlott levelet Magyar Lászlóné, a Horváth Mihály Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója. A postás értesítőt dobott be a postaládájába.
Magyarnéval csütörtökön beszéltünk utoljára telefonon. Azóta naponta többször hívtuk, reggel, délben, este, de a telefonja mindig ki volt kapcsolva. Tegnap kora este kicsöngött a szám, lánya vette fel a telefont, akit kértünk, hogy adja az édesanyját. Magyar Lászlóné lánya udvariasan közölte: ne haragudjunk, de édesanyjával biztosan nem tudunk beszélni, majd letette a telefont.

Mint ismeretes, június 19-én a megyei közgyűlés megválasztotta Magyarnét a Horváth Mihály Gimnázium és Szakközépiskola igazgatójává, akkor, amikor Pintér Etelkát a Zsoldos-Pollák iskolapáros vezetőjévé. A döntés ellen tanárok, diákok tüntettek. A történtek után Pintér Etelka végül aláírta a szerződését, Magyarné azonban nem.

Az új igazgatónak van néhány napja arra, hogy átvegye az ajánlott küldeményt, mielőtt azt visszajuttatják a feladónak, Magyar Anna közgyűlési elnöknek. Az oktatásügyekért felelős alelnök, Kovács Kálmán érdeklődésünkre azt mondta, a helyettesek ellátják a feladatokat, és főleg most, szünidőben nem adódik olyan probléma, amelynek megoldásához feltétlenül igazgatóra lenne szükség. De most már a megyei közgyűlés is nagyon kíváncsi arra, mi a szándéka Magyar Lászlónénak.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. rg 2008. július 10. 23:29
  „az első bekezdés így helyes:
  mostantól -ajánlom minden kedves szimpatizáns figyelmébe- ne foglalkozzunk a csúsztató, könyökből utálozó, a problémánkat át nem látó bármilyenoldali pártkatonák acsarkodásaival.”
 • 32. rg 2008. július 10. 23:28
  „mostantól -ajánlom minden kedves szimpatizáns figyelmébe- ne foglalkozzunka csúsztató, könyökből utálozó, a problémánkat át nem látó bármilyenoldali pártkatonák acsarkodásait.

  egyenlőre bizzunk abban, hogy a happy end valóban happy end legyen. nagyon bízom tóth tibor kinevezésében!

  hajrá tanár úr, bár olyan egyszerű lenne ez, mint a pithagorasz tétel!”
 • 31. villám 2008. július 10. 23:05
  „Operatőr, Magyarné a saját indolens viselkedésével lőtte ki saját magát. A megye is hiába kereste, ő hozta olyan helyzetbe a saját munkaadóját, hogy meghozta a mai döntést. Ha nem így viselkedik, hiába a tüntetés vagy bármi.”
 • 30. csodálkozó 2008. július 10. 22:56
  „Ejnye, operatőr, ennyi csúsztatás!
  Cseuzt sokan kedveli k, Ö maga mondta vissza , mert az Olimpiára akart naponta készülni, s nem mérte fel a feladat nagyságát , a munkaidő hosszát.
  MLné viszont megtette a magáét a pályázatával, a bemutatkozásával. "Kiutálni " meg nem volt " alkalom", mert meg se jelent a Gimiben.
  Most várakozás ....”
 • 29. operatőr 2008. július 10. 22:44
  „A következőt is kiutáljátok, ha nem az lesz, akit ti akartok...
  Cseuz 1 hét után mondta vissza, Mné 10 napig vacakolt, a következő 1 hónapig húzza????”
 • 28. Lutetia 2008. július 10. 21:40
  „Happy end. Legalábbis nagyon remélem.”
 • 27. saxon 2008. július 10. 19:42
  „Na, ebbe jól beégett Halmai meg a Fidesz! Úgy kell nekik!”
 • 26. közöd? 2008. július 10. 19:38
  „És persze örülök. Bár nem az a legfontosabb probléma a munkám során, hogy ki az igazgató, de azért nem mindegy.
  HURRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 25. közöd? 2008. július 10. 19:36
  „Mi szóltunk, hogy a jelölt nem alkalmas. A véleményezést nem viccből találták ki. Most akkor megérte, vagy nem?! Szerencsétlen balfácánok...”
 • 24. a leghelyesebb eddigi döntés... 2008. július 10. 19:16
  „A Tv2 18,30-as híreiben is közölték a visszavonást!”
 • 23. :) 2008. július 10. 19:15
  „Na végre! Valaki felnyitotta a megyei hatalmasságok szemét. Szerencsére még időben. Nyugodtabban küldöm szeptemberben a gyerekemet iskolába.”
 • 22. rg 2008. július 10. 19:13
  „egyenlőre nagyon örülünk!”
 • 21. végre... 2008. július 10. 17:23
  „Visszavonták a szentesi iskolaigazgató kinevezését

  * MTI - ugyelet@mail.index..hu

  | 2008. július 10., csütörtök 16:44

  Visszavonta Magyar Lászlóné, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium igazgatójának kinevezését csütörtöki ülésén a Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

  Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök a zárt ülésen tárgyalt javaslat napirendre vételét azzal indokolta, hogy a június 19-én a gimnázium igazgatójává választott pedagógus közalkalmazotti jogviszonya nem jött lére.

  A korábbi kinevezésről szóló közgyűlési döntés visszavonását ismertetve az elnök elmondta, az intézményt a közoktatási törvénynek megfelelően az átmeneti időszakra megbízott igazgató kinevezéséig, illetve az új pályázatig az igazgatóhelyettesek irányítják.

  Kozma József, az MSZP-SZDSZ közgyűlési frakciójának vezetője a zárt ülést követő sajtótájékoztatóján közölte, a gimnázium igazgatói pályázata rosszul volt előkészítve és a közgyűlés nem mérlegelt megfelelően a vezető kiválasztásánál, így nem tehettek mást, mint hogy a hibás személyi döntést visszavonják.
  A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s

  A közgyűlés június 19-én döntött arról, hogy július 1-jei határidővel Magyar Lászlónét nevezi ki a középiskola igazgatójává. Két nappal később több száz jelenlegi és egykori diák, tanár és szülő tüntetett Szentes belvárosában azért, mert a fenntartó megyei önkormányzat közgyűlése nem a tantestületek és a diákönkormányzatok által támogatott jelölteket választotta meg a Horváth Mihály Gimnázium és a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola élére.

  Magyar Lászlóné július elején betegségre hivatkozva nem vette fel a munkát a középiskolában. Kovács Kálmán (KDNP), a megyei közgyűlés alelnöke ekkor az MTI-nek azt mondta, igaz, hogy egyelőre nem tudták elérni a megválasztott igazgatót, de tiszteletben tartják, amit az iskolán keresztül üzent, - hogy egészségi állapota nem engedi munkába állását - és néhány napot várnak arra, hogy meggyógyuljon. Ha azonban másról van szó, akkor döntenek arról, ki vezesse az iskolát ősztől.”
 • 20. Lutetia 2008. július 10. 09:36
  „Úgy bizony. Veled ellentétben ugyanis, kedves operatőr, mi nem csámcsogni kívánunk a témán, hanem annak korrekt és megnyugtató lezárását várjuk.”
 • 19. tanár 2008. július 10. 06:50
  „Kedves operatőr!
  Nem döglődik a téma, de nincs azon mit ragozni, hogy már 10 napja nem dolgozik a kinevezett igazgató. Reméljük, hogy a legközelebbi hír az lesz, hogy a megyei közgyűlés ennyi igazolatlan óra után kicsapja az iskolából az igazgatót, helyette kinevezi a másik jelöltet.”
 • 18. pláne 2008. július 09. 20:59
  „elég baj lenne, ha erre játszanának, kedves operatőr.
  vagy naiv lennék, hogy nem hiszem?
  persze végül is a tanároknak meg a diákoknak meg mindegy, ugye?
  ez szégyenletes hozzáállás
  sztem”
 • 17. kám4 2008. július 09. 20:31
  „:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 16. operatőr 2008. július 09. 20:20
  „Döglődik a téma (végre....)
  Minden csoda 3 napig tart...
  Remélem, így lesz....”
 • 15. Egy szülő és volt gimis 2008. július 09. 20:19
  „Inokai, magyarhangja Győzike......
  Magyarné, magyarhangja Anyus....”
 • 14. lisa applegate 2008. július 09. 19:54
  „hát ez nagyon jó.
  ha az elmúlt hónapok eseményeiből sitcomot írnánk, akkor az rtl klub garantáltan letörölné műsoráról a barátok köztöt, és helyette az "igazgatóváltás szentesen" című szeriőz remeket bámulná az egész ország, mert legalább annyi benne az intrika. inokait hujbert ferenc esetleg fenyő iván játszaná, a többi szerepre még nincs ötletem...”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldön lesznek kiállításai Csíky Lászlónak

Szentes - Szeptemberben Kanadában, jövőre pedig Írországban lesz önálló kiállítása a szentesi Csíky… Tovább olvasom