Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Május közepén indulhat az uszodaépítés

A szentesi sportuszodaprojektnél még nem választották ki a kivitelezőt, és a terv hiányosságait is pótolni kellett. A munkaterületet ezért a tervezettnél egy hónappal később, május közepén adják át.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
 
A szentesi fedett uszoda építéséhez az eredeti elképzelések szerint, április 1. és 15. között akarták átadni a munkaterületet a kivitelezőnek, de ez nem történt meg. – Még nem sikerült kiválasztani a kivitelezőt – mondta Magyar József, a Szentesi VK elnöke, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója, a beruházásért, a megvalósításért felelős Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft.-ben 52 százalékban tulajdonos Hungerit Vízisportokat Támogató Nonprofit Kft. nevében. (48 százalék maradt a korábbi 100 százalékos tulajdonos önkormányzatnál.)

– Kilenc cég jelentkezett a meghívásos pályázatra, amelyből ötfős tanácsadói testületem kiválasztott ötöt, ezek pályázhatnak majd a kivitelezésre. Közben a tervekben jelentkező kisebb hiányosságokat is pótoltuk, ez is akadálya volt az április közepi kezdésnek. A versenyben maradt ötök árazatlan tervet kapnak, ezt kell „kitölteniük", meghatározni, mekkora költségből építenék fel a sportuszodát. Így almát hasonlíthatunk össze az almával. Május 15-ére várható a döntés, akkor adjuk át a munkaterületet a kiválasztottnak – prognosztizált a vízilabda mellett több mint 20 éve elkötelezett vezérigazgató.

Magyar József még elmondta: az egy hónapos csúszás ellenére a végső határidőt tartják, a fedett uszodának 2014 nyarára tető alá kell kerülnie. Első ütemével – mint korábban megírtuk – idén június végére, július elejére végeznie kell majd a kivitelezőnek. Az első ütemben megépül az 50×25 méteres medence, ehhez új gépházat építenek, felújítják a régi lelátót, összekötő, közlekedőfolyosókat alakítanak ki, valamint a régi 33-as medencére új sátor kerül. Ezután következik az új uszoda fedése.

Az összesen közel 1,2 milliárd forintos beruházás 30 százalékát Szentes önkormányzatának önrésze fedezi, 70 százalékban pedig a taós pénzek – a társasági adó infrastruktúra fejlesztésére fordítható része – jelentik a büdzsét.

Olvasóink írták

  • 2. nie 2013. április 17. 05:54
    „Nincs kivitelező, de egy hónap múlva, május közepén indulnak a munkák, vagy mégis van, csak egyenlőre titok?”
  • 1. kipkop 2013. április 16. 09:17
    „Szeged egy béna város, sem egy normális uszoda, sem stadion, sem egy korszerű sportcsarnok, de van egy tornából felmentett polgármester.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fóliasátor a szentesi belvárosban

Furcsa látvány: fóliasátor Szentes belvárosában, panelházaktól övezve. Tovább olvasom