Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Malacokat kaptak a szentesi családok

Szentes - A program mintegy másfél évtizede fut Szentesen, amelyre idén 1 milliót költ a város. Jók a tapasztalatok, a családok becsülettel nevelik fel az ajándékba kapott malacokat.
– Örülök, hogy bekerültünk a programba. A családot nagy húsevőként írnám le, négy gyermekünk van, akik szerintem majd nevet is adnak a malackának. Jövő februárig biztos, hogy nevelgetjük – tudatta Sándor János.

A férfi a fiával várakozott tegnap reggel a szentesi Udvardi utcában, ahol a korábbi évekhez hasonlóan a Röfi takarmányboltnál osztotta szét az önkormányzat a szociális ellátásként juttatott, most még 25 kilós kismalacokat. – Adj egy kötelet, anya, mert elszökik! Abba a ládába nem fog beleférni! – biztatták egymást azok, akik már megkapták a „természetbeni juttatást". Akadt olyan résztvevő, aki talicskán tolta szerzeményét a város távoli részén lévő otthonába, más elmondta, hogy az állatot 8 kilométerre viszi a kerékpár csomagtartóján.

Idén 15 család kapott kismalacot az önkormányzattól. Fotó: Králik Emese
Idén 15 család kapott kismalacot az önkormányzattól.
Fotó: Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
A kiválasztásnál előnyben részesültek a nagy családok, az pedig, ha valaki nem kertes házban lakik, nem kizáró ok, árulta el a szociálpolitikai osztály vezetője, Lencséné Szalontai Mária.

– Rokonnál, barátnál is felnevelhetik az jószágokat. A program mintegy másfél évtizede fut Szentesen, előzetesen mindig ellenőrizzük, hogy jó helyre kerül-e a haszonállat. Jók a tapasztalataink, a családok nagy gonddal, becsülettel nevelik fel azokat – foglalta össze. A város idén 15 családnak adott malacot, ez öttel kevesebb, mint tavaly. Decemberig havonta egyszer 70 kilogramm takarmányt is kapnak a résztvevők, így a kezdeményezés egymillió forintjába kerül az önkormányzatnak. Az ajándékhoz a családoknak Szirbik Imre polgármester is gratulált a helyszínen.

Olvasóink írták

 • 11. vakanyad 2013. július 15. 12:08
  „1 darab választási malacot ha meg kell vennem kb 14 ezer forint,én is kérek kettőt ingyen.”
 • 10. Minibusz 2013. július 14. 07:10
  „"mindig a szegény ember nemz 5 gyereket"
  Valahogy minden ilyen jellegű cikknél ez nekem is beugrik.
  Értem én hogy szeretik a gyerekeket, de egy szülő ne éheztesse, és ne járassa rongyokba a gyerekét.
  Mindaddig, amíg egy szülő le tud mondani dolgokról a gyereke javára, és az elegendő, addig még nincs gond. A gond akkor jön, mikor már nincs miről lemondani, és van annyi gyerek, akik már nélkülöznek.
  De én ehhez nem értek.”
 • 9. pachakuti 2013. július 13. 20:58
  „Szegény - többségükben mára már néhai - malackák.”
 • 8. Légiós 2013. július 13. 20:23
  „ha nincs pénzük etetni a gyerekeiket akkor a malacnak mit fog adni ?)) egy problémával több lett ez szoci logika.. hofi ha élne nyugodjon tuti egész esti müsort csinálna ebböl a baromságból...”
 • 7. Légiós 2013. július 13. 20:19
  „érdekes mindig a szegény ember nemz 5 gyereket és a kedves szülök néha gondolkodnak is vagy csak ......”
 • 6. bénaimre 2013. július 13. 17:00
  „Jók a képek, igazi szoci-alista malacka osztás, indul a csata a szoci-ális-ta szavazatokért. Megvannak a biztos szavazók, mi jöhet még ezután????”
 • 5. pachakuti 2013. július 13. 12:04
  „"Segíteni kell a romák sérülékeny csoportját, ez emberi jogi és gazdasági szempontból is fontos feladat" ( Balog Zoltán)”
 • 4. rózsakert 2013. július 13. 11:49
  „3. nie 2013.07.13. 09:43

  Sie haben Recht !”
 • 3. nie 2013. július 13. 09:43
  „Az adózók pénzéből, akiik nem kapnak semmit, csak tejelnek, mert különben .....”
 • 2. rózsakert 2013. július 13. 09:08
  „szín.....alapján.”
 • 1. info 2013. július 13. 07:35
  „a kampány része”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik Szentesről az állandó szemész

Van, aki egy hetet, más három hónapot vár, hogy bejusson a szemészeti rendelésre. Vagy kivárják, vagy elmennek magánrendelésre, mondták a betegek. Tovább olvasom