Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Malacokat kaptak az önkormányzattól

Tizenöt éves hagyomány Szentesen, hogy az önkormányzat kismalacot ajándékoz rászoruló családoknak, akik felnevelik a jószágot, így jutnak – többnyire karácsony táján – saját előállítású húshoz.
Az idei adományt, amelyet a város a Pankota Pig Sertéstenyésztő Kft.-től vásárolt, pénteken vehette át húsz család az Udvardi utcai takarmányboltnál. Lencséné Szalontai Mária, az önkormányzat szociálpolitikai osztályának vezetője elmondta: az akció kezdete óta közel 300 családnak tudtak már így segíteni. Az iroda munkatársai, miután kiválasztották, kinek adnak az állatokból, ellenőrizték a tartás körülményeit, októberben pedig ismét kimennek megnézni a malacokat. A családok decemberig havonta 70 kilogramm takarmányt is kapnak, hogy azzal etessék a jószágokat.

Idén 20 jószágot osztott szét az önkormányzat. Fotó: Králik Emese
Idén 20 jószágot osztott szét az önkormányzat.
Fotó: Králik Emese

Szirbik Imrepolgármester arra emlékeztetett: van, aki már nem is először részesül a várostól ilyen segítségben. Közéjük tartozik például Miskolczi Alexandra családja is. A fiatal lány elmondta, hogy harmadszor választották ki őket, a szüleivel és testvéreivel együtt nagyon örülnek a lehetőségnek. Náluk mindenki szereti az állatokat, szépen gondozzák azokat, az adományként kapott malackának is jó sora lesz. Ez azért hátrány is, tette hozzá Alexandra, mert általában annyira megkedvelik, hogy nehéz szívvel hozzák meg a vele kapcsolatos végső döntést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságos átkelő Szentesen

Az Apponyi téri ovisok próbálhatták ki először Szentes új, biztonságos gyalogátkelőhelyét. Tovább olvasom