Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Malacot kaptak a rászoruló szentesi családok

Szentes - Választási malacot és hozzá fél mázsa takarmányt kapott tegnap 20 rászoruló család a szentesi önkormányzattól. Az egyik jószágot, Dudát elkísértük új óljához. Az állatról a Benedek család gondoskodik.
A tavalyi sikerre való tekintettel újra meghirdette szociálishaszonállat-programját a szentesi önkormányzat: a rászoruló, elsősorban több gyermeket nevelő családoknak egy választási malacot adott a város, és év végéig még a takarmányt is biztosítja vissza nem térítendő támogatásként. Az önkormányzat szentesi kisvállalkozóval kötött szerződést, minden hónapban aláírás ellenében megkapják a családok a fél mázsányi takarmányt. Tegnap kora reggel 20 jogosult vehette át malacát. Lencséné Szalontai Mária, a polgármesteri hivatal szociálpolitikai irodájának vezetője lapunknak elmondta: előzetesen azt is megnézték, megfelelő körülmények közé kerülnek-e jószágok, a későbbiekben pedig ellenőrizni fogják, hogy jól tartják-e az állatokat.

Teljes létszámban, egy kiskocsival érkezett az átvételi helyre az öttagú Benedek család. Amíg Benedek László átvette a jószágot, felesége, Nikolett és három gyermeke, Dani, Máté és Lili azon tanakodott, milyen nevet adjanak a jövevénynek. Végül a 2 éves kislány Dudának keresztelte el a kismalacot. A fél mázsa takarmányt is felpakolták a kiskocsira, és indulhatott a család a Nagyhegyszéli útra.

A Benedek család jó ötletnek tartja a malacprogramot. A szerző felvétele
A Benedek család jó ötletnek tartja a malacprogramot.
A szerző felvétele

– Jó ötletnek tartjuk ezt a kezdeményezést, ez a segítség ér annyit, mintha pénzt kaptunk volna – mondta lapunknak Nikolett. – Amikor megkaptuk a levelet, hogy jogosultak vagyunk a programban való részvételre, csak az volt a kérdés, hol tartsuk a malacot, mert a mi udvarunk kicsi ehhez. Végül a nagymama megengedte, hogy nála helyezzük el a jószágot, amely két kiskecske mellé kerül.

Az anyuka elárulta, három éve hitelből vásároltak otthont maguknak a Rákóczi utcán. Férje a városellátónál dolgozik, keresetét csak a családi pótlékkal tudják kiegészíteni, mert ő otthon van a legkisebb gyermekkel. Állattartásban is van tapasztalatuk, mert László korábban nevelt jószágokat. A család szereti a disznóhúst, így jövő télre megtölthetik a spájzot mindenféle finomsággal.

Olvasóink írták

 • 3. sörpocak 2010. június 28. 21:41
  „Jövő télre? Már az ideire is legalább 100-120 kilósnak kellene lennie.Jövő télre ezlenne olyan 250-300 kilós. Sok szerencsét hozzá!”
 • 2. Filctoll 2010. június 26. 21:57
  „Remélem a rászorulók nem panelban laknak. :-)”
 • 1. FűzfaVessző 2010. június 26. 19:51
  „Ezek után elmondhatjuk, hogy malacuk van.
  F.V.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Államtitkárok és célok

A szentesi Szabó Erika és a makói Szászfalvi László is államtitkár a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban. Tovább olvasom