Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Már a szemüveget is a multiknál vesszük

Szentes – Magyarországon közel 1,5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton. Egy szentesi optikában jártunk és a szemvizsgálat fontosságáról érdeklődtünk.
- Egy keresetből élünk hárman. A lányom szemüveges, nekem is kellene, de nem futja. Varrásnál és olvasásnál érzem, hogy gyengült a látásom – mondja az egyik hölgy, akit a szemvizsgálat fontosságáról kérdezünk.

Világszintű felmérések alapján az emberek több mint 50 százalékának lenne szüksége valamilyen látáskorrekcióra. Magyarországon közel 1,5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton. Ellátogatunk az egyik helyi optikába, ahol ingyenes szemvizsgálatot végeznek. 

Magyarországon közel 1,5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton.
Magyarországon közel 1,5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton.

- Fontos lenne, hogy rendszeresen megvizsgáltassuk a szemünket. Sofőröknek, a monitor előtt ülőknek még gyakrabban kellene ellenőriztetniük a látásukat. Sokan vásárolnak nagyobb áruházakban kész szemüveget, de a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a saját szemünkhöz készült szemüveggel látunk a legjobban. Ráadásul a legtöbb optikában a szűrővizsgálat egy ingyenes szolgáltatás - hangsúlyozza Szamosfalvi Bernadett, optometrista.

A szemésszel többször előfordult már, hogy a szűrővizsgálat előtt azt közölte a páciens, hogy nagyon jól lát távolra, szeme, mint a sasé - aztán a vizsgálat egészen mást mutatott. 

- A két szem sokszor elfed egy-egy látáshibát, ezért is fontos, hogy külön-külön vizsgáljuk meg őket. A szűrés során hamar fény derül a hiányosságokra, és próbáljuk az egyén pénztárcájához mérten, a legmegfelelőbb szemüveget megtalálni.

Olvasóink írták

  • 2. szkata40 2012. április 27. 06:18
    „A LUX_OPTIKÁBAN VAN SZEMVIZSGÁLAT 3000 FT-ÉRT ÉS BE KELL JELENTKEZNI. AMENNYIBEN SZÜKSÉGES A SZEMÜVEG ÉS A VIZSGÁLAT UTÁN MEG IS RENDELIK A SZEMÜVEGET,AKKOR NEM KELL KIFIZETNI A VIZSGÁLAT DIJJÁT.”
  • 1. spagetti 2012. április 26. 07:04
    „Csongrádon van -e ilyen szolgáltatás?? De nem az orvosirendelöre gondoltam mert oda nem lehet bejutni csak hónapok múlva!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet fedett uszodája Szentesnek

2014-re közel 1,2 milliárd forintból épülhet fedett uszoda a strand északi felén, ha kedvező elbírálást kap a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. pályázata. Tovább olvasom