Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Már hét éve nincs gazdája a szentesi Petőfi Szállónak

Most már mindenki jogerős ítéletet várt, ám a jövő hétre halasztotta el tegnap a Szegedi Ítélőtábla a határozat kihirdetését a szentesi Petőfi Szálló tulajdonjogáért folytatott perben. A hét éve tartó procedúra során eddig négyszer ítélték az önkormányzatnak a volt szállodát, ám az ellenérdekelt felek mindig fellebbezést nyújtottak be a döntés ellen.
Addig pereskednek, míg a patinás szálloda faláról lehullik az összes vakolat. Fotó: Tésik Attila
Nagy várakozás előzte meg Szentesen azt a bírósági tárgyalást, amelyet tegnap tartottak a Szegedi Ítélőtáblán a Petőfi Szálló ügyében. A helybeliek már jogerős ítéletre számítottak, hiszen hosszú évek óta folyik a pereskedés a FIK Rt., a Budalakk Konzorcium és az önkormányzat között.

Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, az 1990-es évek közepén szerezte meg az egykoron patinás vendéglátóegységet húszmillió forintért a budapesti FIK Rt., amely azt ígérte, hogy eredeti állapotában újíttatja fel a meglehetősen rossz állagú épületet. Ám a tervekből semmi sem lett, a szentesiek szemszögéből nézve meglepetés viszont adódott jócskán. Kiderült ugyanis, hogy a fővárosi társaság a vásárlást követő néhány év múlva túladott a Petőfin. Mégpedig a Budalakk Konzorciumnak adta el a FIK a Petőfi Szállót.

Sokat romlott a szentesi szálloda épületének állaga 1998 óta. Fotó: Tésik Attila
A maratoni per valójában 1998 augusztusában kezdődött a Petőfi Szálló tulajdonlása tárgyában. Az adásvételi ügylettel kapcsolatban ugyanis a várost megillette volna az elővásárlási jog. Ennek megszerzéséért indított eljárást az önkormányzat, s az első fokon eljáró bírói tanácsok eddig négyszer adtak helyt a keresetének. Ez azt jelenti, hogy Szentest illeti a volt szálloda. Ám az ellenérdekelt felek mindig fellebbezést nyújtottak be az ítéletek ellen, minek következtében háromszor új eljárás lefolytatását rendelte el a fellebbviteli bíróság. Az évek múlásával viszont az épület állaga egyre csak romlott.

A város jogi képviselője, Stern Sándor ügyvéd a tegnapi tárgyalással kapcsolatban úgy nyilatkozott lapunknak: a felek meghatalmazott képviselőinek előadásai után olyan döntés született, hogy határozathirdetésre halasztotta el a bíróság a tárgyalást. A Szegedi Ítélőtábla szeptember 21-én mondja ki a végső szót a hányatott sorsú Petőfi Szálló ügyében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szennyező fizet a halpusztulásért

Nem értenek egyet a szentesi horgászok a vizsgálatok eddigi megállapításaival, miszerint az oldott… Tovább olvasom