Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Már hurcolkodnak a városházán

Szentes - Fábiánsebestyén jegyzője, Tóth Flórián lehet a szentesi járási hivatal vezetője.
Korlátozott lesz az ügyfélszolgálat jövő héten a városházán a járási hivatal kialakítása miatt. Januártól csökken a műszaki osztály létszáma, és megindul az építésügyek elektronikus intézése. Lapunk információ szerint Fábiánsebestyén jegyzője, Tóth Flórián lesz a szentesi járási hivatal vezetője.

Festékszag és némi rumli jelzi a városházán, hogy már megkezdődött a járási hivatal kialakítása az épület Erzsébet tér felöli szárnyában. Sztantics Csaba jegyző lapunk érdeklődésére elmondta, a napokban költöztetik át az okmányirodát a gyámügyi irodák szomszédságába, jövő héten pedig a számviteli és az adóiroda bútorait és aktáit viszik át az épület Kossuth téri szárnyába. Emiatt korlátozott lesz az ügyfélszolgálat a polgármesteri hivatalban.

Már hurcolkodnak a városházán.
Már hurcolkodnak a városházán.

Januártól változik az építésügyi hatóság munkája – közölte Czirokné Erika. A műszaki osztály vezetője kifejtette: 2013-tól olyan új eljárástípust vezetnek be, amit kivételes – több hatósági engedély beszerzését igénylő – esetekben lehet majd kérni. A jogalkotó szándéka szerint ezzel felgyorsul az ügyintézés. Hasonló célból vezetik be újévtől az elektronikus ügyintézést az építéshatósági ügyekben: tervdokumentációt csak elektronikus formában lehet majd benyújtani, kérelmet viszont papíron is.

Mivel változnak az engedélytípusok is, arra kérik az ügyfeleket, mielőtt benyújtanának valamit, érdeklődjenek a műszaki osztályon. Az új információkat hamarosan a város honlapján is közzéteszik. A szentesi járás (8 település) általános ügyeit továbbra is a polgármesteri hivatalhoz tartozó műszaki osztály fogja kezelni, viszont a különleges ügyek a járási építésügyi hivatalhoz kerülnek, amit Hódmezővásárhelyen lehet majd elérni. Az örökségvédelmi ügyeket a hivatal szegedi irodája kezeli januártól. Czirokné Erika hozzátette, a műszaki osztály a jelenlegi helyén marad a városházán, viszont a munkatársak száma csökkenni fog.

Napokon belül kiderül, ki lesz a szentesi járási hivatal vezetője. Lapunk több forrásból úgy értesült, hogy Fábiánsebestyén jegyzője, Tóth Flórián töltheti be januártól a tisztséget. Természetesen telefonon megkerestük az érintettet, hogy megkérdezzük, megerősíti vagy cáfolja információnkat. Tóth Flórián azt felelte, egyik lehetőséggel sem él, inkább nem nyilatkozik a témában. Hozzátette, hétfőn születik végleges döntés erről, később viszont szívesen áll a sajtó rendelkezésére. A jelölt személyére vonatkozó kérdésünket elküldtük a megyei kormányhivatalba is. Onnan azt a választ kaptuk, hogy a december 17-i miniszteri bejelentésig nem kommentálhatják a média előzetes értesüléseit.

Olvasóink írták

 • 4. CaroArt 2013. január 09. 13:47
  „Gratulálok Flórián! Nagyon büszke vagyok rád!Nem lesz könnyű egyetlen nap sem egy ilyen hivatal élén, de én tudom hogy megbirkózol vele. Sok sikert minden napra neked! Ezt kívánom neked. Mindig!
  Valaki a távolból”
 • 3. Bellaciao 2012. december 27. 08:32
  „1,5 évre kár ekkora cirkuszt csinálni. Hány Farkas rokon és haver ül majd a hivatalban?”
 • 2. makospite 2012. december 25. 18:32
  „A fotón van egy csomó ócska bútor. Gondokom selejtezték és kidobják őket. Rászorulók igényelhetnének belőle tüzifának? Ha igen, hol lehet érdeklődni?”
 • 1. alma8 2012. december 25. 16:21
  „sok sikert flóri”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi diákok kiállítása

Hegyek között címmel nyílik kiállítása a Deák Ferenc Általános Iskola Talent Point Művészkörének szerdán 15 órakor a református nagytemplomban. Tovább olvasom