Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Már két mentőjük is van

Szentes - Új mentőautó állt munkába Fábiánsebestyénen és Eperjesen. A településeket ellátó orvosi ügyelet most már két speciális járművel dolgozhat, amelyben minden megtalálható, ami a mentőautók számára előírás.
Fábiánsebestyén önállóan látja el a településen az orvosi ügyeletet. Március 1-jétől a szomszédos Eperjes is csatlakozott hozzájuk. – Ma már nem lehet egyetlen orvosi táskával és egy személyautóval ügyelni. Többek között ezért vásárolta az önkormányzat 8 évvel ezelőtt az első mentőautót. Már az első „bevetésen" életet mentettünk vele.

A szentesi mentőállomás 17 kilométerre van, ami nagy távolság. Az infarktusos beteg nem biztos, hogy kibírta volna, amíg a mentő ideér – mondta Kós György, Fábiánsebestyén háziorvosa és polgármestere. – Az a félsz azonban mindig bennünk volt, hogy mi lesz, ha egyszer elromlik a mentőnk, és több napra kiesik a munkából. Ezért volt régi vágyunk, hogy legyen még egy ilyen autónk. Ez a lehetőség most jött el. Egy helyi magánvállalkozó Ausztriában vásárolta meg a mentőjárművet, amit az orvosi ügyeletet ellátó betéti társaság számára ingyenes használatba adott – tudtuk meg Kós Györgytől. – Az első mentőnk beszerzésekor, nyolc éve azt mondtuk, ha évente egy beteget sikerül megmentenünk a jól felszerelt járművel, akkor már megérte. Ennél azonban sokkal többször tett jó szolgálatot a régi és már az új mentő is.

A fábiánsebestyéni orvosi ügyeletnek most már két mentőautója van, amelyekkel helyben és Eperjesen látják el a betegeket. A szerző felvétele
A fábiánsebestyéni orvosi ügyeletnek most már két mentőautója van, amelyekkel helyben és Eperjesen látják el a betegeket. A szerző felvétele

Kós György elmesélte, két héttel ezelőtt egy beteg hát- és mellkasi fájdalmakkal jelentkezett a rendelésen. Az EKG kimutatta, hogy egy éppen zajló infarktusa van. Mentőhelikoptert hívtak, ami perceken belül a településre ért. Az ügyelet mentőautójával azonnal ki tudták vinni a beteget a leszállóhelyhez, aki azóta már jól van, otthonában lábadozik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herbálra költötte a laptop árát

Elfogták a szentesi rendőrök azt a 20 éves nagytőkei férfit, aki a helyi könyvtárba tört be. Tovább olvasom