Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Már nem taníthat az alpolgármester

Nem protokollszerepe van Szűcs Lajos szentesi alpolgármesternek, akire jóval több feladat hárul, amióta Szirbik Imre polgármester országgyűlési képviselő is lett. A második ciklusát töltő Szűcs jó néhány tisztségétől megvált, hogy el tudja látni a többletmunkát.
Szűcs Lajos alpolgármester szívesen végez pluszmunkát a szentesiek érdekében. Fotó: Frank Yvette
Már az előző ciklusban is alpolgármester volt Szentesen Szűcs Lajos, akit akkor is főállású tisztségviselőnek választottak. Az elmúlt négy évben többnyire oktatási és egészségügyi témákkal foglalkozott. Az előbbi – mint mondani szokás – a kisujjában volt, hiszen évtizedekig dolgozott pedagógusként és iskolaigazgatóként, míg a lakosság gyógyításával összefüggő kérdéseket megtanulta az idők során. Ő is tett azért, hogy a nagy múltú vérellátó állomás ismét a helyi kórház részlegeként működjön. A kívülállók persze mindezt nem tudják, előfordul olykor, helyette mások aratják le a babért, ám mindez nem érdekli az alpolgármestert. De azzal sem törődik, ha valamilyen problémáért vele vitetik el a balhét. Azt mondta: ő inkább a megoldást keresi a gond orvoslására.

A protokollszerep bélyegét pedig egyáltalán nem lehet rásütni Szűcs Lajosra, mert amióta Szirbik Imre polgármester országgyűlési képviselő is lett, igencsak megszaporodtak a teendői. Szirbik hetente két-három napot is a fővárosban tölt, ám az operatív munkában itthon részt vesz. Az alpolgármester persze tudta, hogy nagyobb teher hárul majd rá ebben a ciklusban. Amikor még igazgató volt, a tanítás után dél körül már hazament. Mostanában jó, ha este 6-7 óra tájt végez, nem szólva a munkával töltött szombatokról és vasárnapokról meg a vidéki utakról. A polgármester távollétében ő a helyettese, de – mint Szűcs Lajos fogalmazott – ez nem azt jelenti, hogy szabad kezet kapott mindenben. Állandó kapcsolatban van Szirbikkel, konzultálnak a halaszthatatlan témákról.

A hiedelmekkel ellentétben Szűcs Lajos nem halmozza a tisztségeket, jó néhánytól meg is vált azért, hogy minél több időt tudjon a város további fejlődése érdekében dolgozni. Nem tagja már például a Magyar Olimpiai Bizottságnak sem, a megyei közgyűlésben pedig a korábbi két bizottság helyett csak egyben vállalt szerepet: ő az elnöke a szociális és kisebbségügyi grémiumnak. Megtartotta ellenben a regionális fejlesztési tanácsban a korábbi megbízatását, itt a környezetvédelmi és vízügyi minisztert képviseli. Az alpolgármester azért tartja lényegesnek ottani szerepét, mert ezzel is a város érdekeit tudja képviselni. A híresztelésekkel ellentétben ezért a munkáért nem jár neki anyagi juttatás. Bár nagyon szeret tanítani, erről is lemondott, hogy még jobban eleget tudjon tenni a főállású alpolgármesterrel szemben támasztott elvárásoknak. Bevallása szerint szereti is ezt a feladatot, és amíg bírja erővel, szívesen fáradozik a szentesi emberekért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs meg a tettes a kézigránátügyben

Értékelhető adatok, nyomok híján lezárta a vizsgálatot a szentesi rendőrség a jegyző házánál történt… Tovább olvasom