Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Már öten vannak idén: újabb ötkilós babák születtek

Már öten vannak idén: újabb ötkilós babák születtek
A hatalmas újszülöttek éve az idei Csongrád megyében: a napokban ismét két ötkilós baba jött a világra. Mindkét kisfiúról tudták, hogy az átlagosnál nagyobb lesz, de azt nem, hogy ennyivel.
Március 12-én 5000 grammal és 53 centiméterrel, császármetszéssel született a makói kórházban Tóth-Váczy Benedek. Akkor sírt fel, amikor délben megkondultak a harangok. Beni a harmadik gyermek a családban.

– A kislányunk, Debóra 12 éves, Balázs 9 – mondta az édesanya, Váczy Debóra. – Másfél éve a Balatonon találkoztunk egy háromgyermekes családdal. Akkor fogalmazódott meg bennem, nagyon jó lenne, ha harmadik gyermekünk is lenne. Teljesült az álmom – nézett a kisbabára az édesanya.

A család abban biztos volt, hogy Beni az átlagosnál nagyobb súllyal születik. – A nagylányom 3550 gramm volt, Balázs 4 kilós. Azt hittük, Beni is körülbelül ekkora lesz. Nem gondoltuk volna, hogy ötkilósan születik! Ráadásul épp azon a napon, amikorra ki voltam írva. Azt mondják, ez is ritkaságszámba megy.
Negyedik és ötödik

Idén eddig már három 5 kilós vagy afölötti babáról számoltunk be lapunkban. Januárban Zsoldos Máté 5120 grammal született Szentesen, Decsi Iván Gábor 5040 grammal Szegeden. Februárban pedig a földeáki Gyenge Róbertről írtunk, aki 5070 grammosan jött világra Vásárhelyen.

Debóra tavaly május óta főállású anyuka. Férjével, Tóth Jenővel mindketten három műszakban dolgoztak. – Amíg én is munkába jártam, sokszor a nagyszülők vigyáztak a gyerekekre. Így most sokkal több időt tudunk együtt tölteni – mondta, miközben a kis Beni időnként el-elmosolyodott. A tesók még nem látták Benit, de már nagyon várják. Néhány nap múlva együtt lesz a család.

A szentesi kórházban két nappal később, március 14-én 17 óra 28 perckor sírt fel egy másik nagyfiú,Sárkány Soma János. 5130 grammal, 54 centiméterrel, szintén császármetszéssel született.

– Szarvasiak vagyunk. Azért esett a választásunk a szentesi kórházra, mert jókat hallottunk róla. A nagyobb fiunk, Noel is itt született. Ő most 6 éves – tudtuk meg Soma anyukájától, Rapkovszky Kittitől. – Már a 32. héttől tudtuk, hogy Soma nagy súlyú baba lesz, négy kiló körülinek gondoltuk. Meglepett bennünket!
 
Lehet, hogy a nagypapákra hasonlít majd – mondja Somáról édesanyja. Fotó: Szentesi kórház


Soma nyugodt kisbaba, ritkán sír, szeret aludni. A szentesi kórházban az influenzajárvány miatt látogatási tilalom van, ezért az édesapa, Sárkány János is csak a császármetszés utáni pillanatokban láthatta Somát. Mi sem mehettünk be fotót készíteni. Azóta a családtagok csak fényképen gyönyörködhettek a kisfiúban. Már nagyon várják a személyes találkozást. Az anyuka reméli, pénteken hazamehetnek.

Borítókép: Beni a harmadik gyerek a családban
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak engedéllyel lehet parkolni a bölcsinél

Csak engedéllyel lehet parkolni a bölcsinél
- Sokkal jobb, mióta csak engedéllyel lehet parkolni - foglalta össze a szentesi bölcsőde előtt egy édesanya. Várkonyiné Mihály Erna a kislányáért érkezett. Tovább olvasom