Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Marad, ahogy volt a szentesi ügyelet

Szentes - Jelenlegi formájában rosszul működik az orvosi ügyeleti rendszer a városban, a gyógyítóknál a levonások után óránként 800 forint marad, a körülmények sem megfelelőek, vállalkozó kezébe kellene adni az ügyelet szervezését – ősszel még ettől volt hangos Szentes.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Orvosi ügyelet Szeged, fogorvosi ügyelet Szeged, gyógyszertári ügyelet Szeged

A feladat januártól a Városi Intézmények Gazdasági Irodájához tartozik, az ügyelet helyszínét a mentőszolgálat biztosítja. Lapunk is megírta: az ügyet Chomiak Waldemar önkormányzati képviselő vette kézbe, a dologról szó volt sajtóban, testületi és bizottsági üléseken, közmeghallgatáson, mindenki elmondta a véleményét pró és kontra. A grémium végül úgy döntött: ha a háziorvosok tényleg ezt szeretnék, közbeszerzési pályázatot írnak ki, és majd kiválasztják a legjobb ajánlattevőt.

Később nagy lett a csend az ügy körül. Márciusban szintén egy testületi ülésen derült ki, hogy Chomiak Waldemar képviselő előbb szóban, információink szerint később írásban is visszavonta a reformra vonatkozó javaslatát. Azóta szinte minden ülésen szóba hozta valaki, hogy a dolgot nem lehet hagyni lógni a levegőben, egyszer már határoztak a közbeszerzés kiírásáról, történjen végre valami.

Az ügy végére a legutóbbi tanácskozáson tettek pontot. Horváth István javaslatára grémium visszavonta saját, korábbi határozatát, nem írják ki a pályázatot, a szentesi orvosi ügyelet dolga egyelőre marad, ahogy eddig. Úgy hallottuk: az ügyeleti díjakat sikerült egy kicsit feljebb tornázni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak az égetésre vár Joachim Löw

Csíky László szentesi szobrászművész már két héttel a döntő előtt megelőlegezte a német válogatottnak a világbajnoki győzelmet. Tovább olvasom